HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
slowcooker - Bäst i test

Test av slowcooker

6 ST PRODUKTER TESTADE

hem & hushåll uppdaterad 25:e November, 2019, Baserad på 3 experttester.

Långkok är något som har blivit väldigt populärt de senaste åren och trender verkar inte dö ut. Men det är ju inte alltid helt enkelt att få tiden att räcka till att gott man vill laga. Med en slow cooker blir det betydligt mycket lättare!

En slow cooker är en eldriven gryta som lagar maten långsamt under hela dagen medan du gör annat! Genom att sakta öka värmen utefter den tid den har på sig att laga maten ser den till att det hela är klart när du kommer hem från jobbet eller andra äventyr.

Tanken med en slow cooker är att den kan laddas med alla ingredienser till kvällens måltid redan på morgonen, sedan ställer du in vilken tid du vill att maten ska vara klar och så tillagas maten långsamt under hela dagen. Smart och praktiskt!

Det finns slow cooker-modeller i flera olika storlekar, de flesta rymmer mellan 3,5 och 6,5 liter. Vilken sort just du behöver beror såklart på hur många ni är i familjen. Även de små storlekarna är relativt rymliga och kan utan problem hantera mat bestående av ungefär ett kilo kött och tillhörande rotfrukter. Ju större maskinen blir desto svårare blir den förstås att bära och diska.

Bäst i test: Crock-Pot Slowcooker 4,7 liter

Testresultat
Bäst i hemmet 2017,    Icakuriren 2015,    WiseGuide 2015
Omdömen Via prisjakt

Produktbeskrivning

Vi på Test.se har valt att rekommendera Crock-Pot Slowcooker med en kapacitet på 4,7 liter. Den har blivit utsedd till bäst i test i Bäst i hemmets test från 2017 och Icakurirens test från 2015, samt placerat sig som nummer två i WiseGuides test från 2015. Crock-Pots slowcooker finns i både större och mindre varianter, men just den här är enligt testerna precis lagom stor: Den rymmer utan problem tillräckligt mycket mat för att räcka till ca. 4-6 personer och är samtidigt inte för stor eller otymplig. Grytan har två olika värmelägen, en varmhållningsfunktion som slås på automatiskt när tillagningen är klar och en mycket praktisk timerinställning. Den har även en tydlig display som gör slowcookern lätt att ställa in och läsa av. Det följer dessutom med en mycket utförlig manual som utöver att beskriva hur grytan fungerar också ger flera allmänna tips om tillagning av olika livsmedel. Ett mycket uppskattat recepthäfte kommer också med i köpet av en Crock-Pot! Crock-Pot Slowcooker 4,7 liter är snyggt svart och har en stilren design, och både innergrytan och locket kan diskas i maskin.

Visa hela texten

Slowcooker - JÄMFÖRELSETABELL

Experttester vi läst (3st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Bäst i hemmet

Publicerad

Bäst i hemmets testpanel har testat ett gäng slowcookers och hittade tre stycken favoriter!

Bäst i test blev Crock-Pot Slowcooker DC, en gryta med en kapacitet på fem liter och med en så kallad Dura-Ceramic beläggning. Beläggningen är både naturlig och helt fri från giftiga ämnen. Den är dessutom oerhört hygienisk – det räcker egentligen att du sköljer ur grytan med med hett vatten direkt efter användning så är den ren och fräsch igen! Crock-Pot DC är dessutom försedd med en tydlig display som gör den väldigt användarvänlig. När matlagningsprogrammet är klart går den automatisktöver på värmehållning, något som förstås är väldigt praktiskt.

En annan av Bäst i hemmets favoriter är en annan av Crock-Pots slowcookers, den som rymmer 4,7 liter. Den har fått utmärkelsen ”Billigast”, och anses av testpanelen vara en mycket prisvärd slowcooker! Precis som storebror är den väldigt användarvänlig, och den här går också över till värmehållning automatiskt. Grytan tål maskindisk, men det rekommenderas ändå att den diskas för hand.

Den tredje särskilt nämnda slowcookern är inte en renodlad slowcooker, utan en multi-cooker från KitchenAid. Det är en riktigt rejäl maskin och kostar därefter. KitchenAids Multi-Cooker har hela 12 olika programfunktioner, så vad du än ska göra är chanserna goda att du kan göra det med den här grytan. Den har också en väldigt exakt temperaturkontroll som du kan följa via displayen. Men den är som sagt väldigt dyr – priset ligger runt 3 500 kronor.

Observera att Bäst i hemmets testpanel inte har rankat produkterna i en andra och tredje placering, det är det vi på Test.se som gjort efter noggrann analys och utvärdering. Att vi har valt att placera Crock-Pot 4,7 liter på andra plats har framförallt att göra med det förmånliga priset, men också att den anses mer användarvänlig än KitchenAids variant.

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

Icakuriren har testat fem olika slowcookers i olika prisklasser. Maten blev god och smakrik, och konsistensen blev riktigt bra! Inga överkokta grönsaker trots att de legat i värme under så pass lång tid. Alla grytorna testades genom att det tillagades kallops i dem under fyra timmars tid.

Allra bäst tyckte Icakurirens testpanel att Crock-Pots modell på 4,7 liter var. Med en tydlig display var den lätt att ställa in och läsa av, och grytan var
också enkel att hantera fastän att den inte var av den minsta modellen. Köttet som tillagades i grytan blev mycket mört och grönsakerna höll sig fasta. Crock-Pot kan dessutom diskas i maskin och finns att köpa i flera olika storlekar och modeller.

Mest prisvärd, och placerad som nummer två, var slowcookern från Coline, som vid tiden för testet inhandlades för överkomliga 299 kronor. Den är liten och hanterbar – den väger endast 1,3 kg. Köttet som testlagades blev mört och fint och grönsakerna klarade sig med fastheten i behåll. (Sedan testets utfördes har Colines slowcooker genomgått en uppdatering! Den som Icakuriren testade har utgått och ersatts av en nyare modell. Den nyare modell ligger i samma prisklass men är något tyngre. Det är den befintliga modellen som vi på Test.se hänvisar till.)

På tredje plats i Icakurirens test hamnade Electrolux Slow Cooker ESC7400. Grytan från Electrolux rymmer hela 6,8 liter och är lite väl stor och otymplig, men den har en tydlig och enkel display och kan maskindiskas! Den har flera olika program, bland annat en sopp- och en bufféinställning, vilket gör den mångsidig. De fyra timmar som lades ner på testet räckte inte riktigt för att få grönsakerna riktigt klara.

Vinnare i det här testet

WiseGuide

Publicerad

WiseGuide testade 2015 fem olika slowcookers genom att tillaga högrev, morötter och lök i dem. Sedan jämförde de resultatet utifrån kriterierna kvalitet,
kapacitet och användning.


Bäst i test blev Crock-Pots gryta med 4,7 liters kapacitet. Den har två värmelägen, en varmhållningsfunktion som slås på automatiskt och en mycket praktisk timerinställning. Den medföljande bruksanvisningen är mycket utförlig och ger bra allmänna tips utöver att tala om hur grytan fungerar. Köttet som tillagades i grytan fick en fin, jämn färg och var mycket mört och trådigt. 


Näst bäst visade sig en annan av Crock-Pots grytor vara. Deras slowcooker med en kapacitet på 5,7 liter har samma funktioner som lillebror av samma märke och levererar ett lika bra slutresultat. Men den större kapaciteten innebär förstås en mer skrymmande produkt, och grytan tar upp ordentligt med plats vilket blir ett litet minus i sammanhanget.


På tredje plats i WiseGuides test hamnade Electrolux Slow Cooker ESC7400, testets lyxigaste slowcooker. Electrolux gryta har många valmöjligheter: den har tre olika värmelägen och specifika funktioner för värmehållning, buffé och soppa. Den rymmer nästan 7 liter, vilket förstås innebär att den är aningen skrymmande. Grytan hade kunnat placera sig högre upp i testet om inte bruksanvisningen varit aningen knapphändig. 

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.