VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss





Ändrad 18 Augusti 2025
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Bäst i test sous vide – Se alla testvinnare 2025

Vill du laga köttet precis lika perfekt som på restaurang? Det kan du göra genom att laga mat sous vide – att vakkumförpacka köttet och sedan tillaga det i jämnt tempererat vatten. Vi har samlat test, kundbetyg och användaromdömen för att utse vinnare i flera kategorier.

Vi har jämfört
  • Typ av sous vide.
  • Volym.
  • Vattencirkulation.
  • Effekt.
  • Vikt.
  • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Anova
Anova Precision Cooker 3.0
Anova Anova Precision Cooker 3.0 - Test
Bäst i test Test.se logo
Anova
Anova Precision Cooker 3.0
En mycket omtyckt sous vide med en volym på 20 liter och hög effekt.
Testvinnare hos Serious Eats 2025.
Bäst i test hos GearLab 2024.
Andra plats hos Food & Wine 2025.
Höga betyg hos Amazon 2025.
Typ: Cirkulator.
Volym: 20 liter.
Vattencirkulation: 8 liter/minut.
Effekt: 1200 watt.
Vikt: 1,51 kg.
Stabilt och stadigt fäste.
Tystgående.
Vattentät design – IPX7-klassning.
Kan kopplas till app.

Målsättningen för det amerikanska varumärket Anova är att göra matlagningen enkel, både för hemmakockar och för proffs. När det kommer till sous vide-cirkulatorer var deras modeller några av de första som kom till den svenska marknaden, och idag finns det flera olika varianter att välja mellan i utbudet. 

Som testvinnare har vi valt ut Anova Precision Cooker 3.0 som bland annat har vunnit flera tester internationellt. I resultaten hyllas sous vide-cirkulatorn för att vara tystgående, användarvänlig och kraftfull. 

Sous viden har ett stabilt fäste och en kapacitet på 20 liter. Temperaturomfånget ligger mellan 0 och 92 grader. Den har en tydlig display där du kan läsa av alla värden – dessa kan du också se i den tillhörande appen. I appen finns även såväl recept som tips för att fullända din användning.

  • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa budget Test.se logo
Champion
Champion Sous Vide Precision
Champion Champion Sous Vide Precision - Test
Bästa budget Test.se logo
Champion
Champion Sous Vide Precision
En tystlåten och prisvärd sous vide med snygg design.
Populärt val på Prisjakt 2025.
Bra betyg hos Cervera 2025.
Typ: Cirkulator.
Volym: 15 liter.
Vattencirkulation: 8,2 liter/minut.
Effekt: 800 watt.
Vikt: 1,2 kg.
Klämma på baksidan.
Lätt att rengöra.
Tystlåten.

Hos Champion hittar du köksmaskiner med god funktionalitet och en prislapp som är snäll mot din plånbok. Denna sous vide är inget undantag – här får du en lättanvänd cirkulator som har fått positiva recensioner av nöjda kunder. 

Champion Sous Vide Precision har en stilren design och en tydlig display som är lätt att läsa av. Du kan justera temperaturen upp till 92 grader med en exakthet på 0,1 grader. Maskinen har en kapacitet på 15 liter och klarar en cirkulation på 8,2 liter per minut. Önskad temperatur ställs enkelt in med ett reglage på sidan.

  • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Populärt val Test.se logo
Steba
Steba SV 50
Steba Steba SV 50 - Test
Populärt val Test.se logo
Steba
Steba SV 50
Välbyggd sous vide av hög kvalitet som är både tyst och användarvänlig.
Toppval på Prisjakt 2025.
Mycket bra betyg hos Power 2025.
Toppbetyg hos Cervera 2025.
Typ: Cirkulator.
Volym: 20 liter.
Vattencirkulation: 8 liter/minut.
Effekt: 800 watt.
Storlek: 37,5 cm.
Vikt: 1,2 kg.
Tystgående.
Enkel att använda.
Klar och upplyst skärm.
IPX7-klassning.

Tyska Steba har en lång tradition av att leverera omtyckta elektriska köksapparater med en tidlös design. Om du vill ha en användarvänlig och prisvärd sous vide-cirkulator kan deras Steba SV 50 vara ett bra alternativ. Enligt recensioner är denna modell både tyst och pålitlig, och den har även placerat sig bra i äldre tester.

Med Steba SV 50 får du en vattencirkulation på åtta liter per minut och en kapacitet att värma upp till 20 liter vatten. På den belysta LCD-skärmen kan du läsa av den aktuella temperaturen och se återstående tid på timern. Steba SV 50 är även lätt att göra ren tack vare att du kan ta isär den.

  • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bra val Test.se logo
Rubicson
Rubicson Sous Vide
Rubicson Rubicson Sous Vide - Test
Bra val Test.se logo
Rubicson
Rubicson Sous Vide
Prisvärd sous vide som kan användas av nybörjare.
Höga betyg hos Kjell & Company 2025.
Populärt val på Prisjakt 2025.
Typ: Cirkulator.
Volym: 16 liter.
Temperatur: 20-95 grader.
Effekt: 800 watt.
Storlek: 33,8 cm.
Vikt: 840 gram.
Utrustad med timer.
Enkel att använda.

Rubicson är ett av Kjell & Companys egna varumärken och i utbudet finns allt från termometrar till ismaskiner och fritöser. Deras sous vide hyllas i recensionerna hos Kjell & Company för att vara snabb, prisvärd och snygg. 

Rubicson Sous Vide är en lättanvänd modell som gör matlagningen problemfri. Temperaturen ligger på 20-95 grader och timern kan ställas in från en minut upp till 72 timmar beroende på vad du har för önskemål och vad du ska tillaga. Den integrerade klämman gör att du enkelt kan fästa sous viden på en kastrull. Kapaciteten för denna sous vide ligger på 16 liter.

  • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Ytterligare läsning

Bäst i test sous vide - se testvinnande sous vide.

Att tillaga mat sous vide (franska för ”under vakuum”) är inget nytt påfund, utan har använts i storkök och på restauranger sedan 70-talet. På senare tid har tekniken även hittat in hos hemmakocken!

Vad är sous vide? 

Att tillaga mat sous vide innebär att det som ska lagas först vakuumförpackas och sedan tillagas i jämnt tempererat vatten. Sous vide-maskinen ser till att vattnet håller rätt temperatur, och på så sätt tillagas maten med ett perfekt resultat – varje gång. Eller, ja, sådan är i alla fall tanken; inte alla maskiner håller måttet. Vi har samlat tester av sous vide-maskiner så att du enkelt ska kunna välja bland de bästa!

Sous vide finns med eller utan eget vattenbad

Det finns två olika sorters sous vide-maskiner: maskiner med eget vattenkärl och fristående cirkulatorer som du fäster på ett lämpligt kärl du har hemma, till exempel en kastrull. Båda sorterna har alla förutsättningar för att ge ett riktigt bra resultat; ställ bara in den temperatur du vill att maten ska tillagas i och förbered den, sedan är det bara att lägga den i vattnet och vänta på ett saftigt och mumsigt resultat!

bästa sous vide
Sous vide-maskiner kommer med eller utan kärl.

Vad kan man laga med en sous vide?

Det går att laga så gott som allt sous vide, men särskilt bra resultat får du om du lagar kött. Vill du ha ett rosa, saftigt kött ställer du in sous vide-maskinen på rätt temperatur och låter det ligga i vattnet länge (hur länge beror på storleken på köttet)! När köttet är klart kommer det ha samma temperatur rakt igenom, till skillnad från när du lagar det i ugn, då köttet oundvikligen kommer vara varmare närmare ytan än i mitten. Vattnet överstiger aldrig den temperatur du vill ha på köttet, vilket innebär att det inte kan överstekas, och eftersom det förslutits ordentligt i en påse finns alla safter och smaker kvar i köttet. Viktigt att komma ihåg är dock att den här sortens matlagning inte ger någon stekyta, vilket innebär att maten kommer se aningen tråkig ut när du plockar upp den ur vattnet. Men det är lätt fixat – hetta upp en stekpanna ordentligt och låt maten gå ett snabbt varv i pannan så är stekytan fixad!

Variera i oändlighet

Tillaga maten som den är, eller kör med en marinad i påsen. Tänk bara på att inte krydda för mycket: smaken blir mer koncentrerad när den tillagas sous vide än den blir när den tillagas i ugn eller stekpanna, eftersom ingen smak rinner ur det som tillagas.

Storleken avgörande i ditt val

Alla sous vide-maskiner, med eller utan vattenbad, kommer ge dig saftigt tillagad mat. Det du behöver ta ställning till innan du bestämmer dig för vad du vill ha är framförallt hur mycket plats du har i ditt kök. Maskinerna med vattenbad kräver en hel del plats, medan en fristående cirkulator enkelt kan stuvas undan i ett skåp eller en låda. De flesta sous vide-maskiner fungerar mer eller mindre likadant, men vissa funktioner och egenskaper kan skilja dem åt. Somliga har timer, vissa av vattenbadstyperna har en praktisk tapp att tömma vattnet genom och displayerna kan vara olika utformade. Alla varianter har sina för- och nackdelar, så fundera över vad du uppskattar och har nytta av!

Glöm inte vakuumförpackaren!

Observera att det är väldigt ovanligt att sous vide-maskiner säljs med vakuumförpackare som tillbehör! En sådan måste du med andra ord också skaffa dig om du vill laga mat på det här sättet. Det går att tillaga mat i vanliga zip lock-påsar, men då finns en risk för läckage. Sänk försiktigt ner påsen i det varma vattnet och låt det trycka ut så mycket luft som möjligt innan du försluter den för bästa resultat.


Några äldre experttester vi har läst:

Råd & Rön (2023)

I ett uppdaterat test har Råd & Rön testat 18 olika sous vide, både med och utan eget vattenbad. Högst betyg fick Anova Precision Sous Vide Nanon, en sous vide-maskin med cirkulatortyp. Den har fått högt betyg på matlagning, särskilt för biffstek och rot- och grönsaksmix. Maskinen är enkel att starta och köra, men rengöringen är något svårare.

Allra högst betyg har OBH Nordica 7948 Precision, en maskin med eget vattenbad, fått. Den kammar hem toppresultat för tillagningen av rot- och grönsaksmix, och varken köttet eller laxen ligger långt efter. Maskinen är enkel att montera och komma igång med, men svårare att rengöra och förvara.

På tredje plats ligger en sous vide-maskin av cirkulatortyp: Anova Wifi Precision Cooker. Allra bäst är den här modellen på lax, men den får höga betyg även i de andra tillagningsmomenten. Trots en något bristfällig manual är maskinen enkel att komma igång med, och tack vare sin stavmixerliknande utforning är den enkel att förvara. Som en liten bonus kommer den dessutom med en mobilapp, som gör det enkelt för dig att hålla koll på temperatur och tid direkt i telefonen.

Tätt efter Anovas sous vide-maskin ligger Melissa Sous Vide, en maskin med eget vattenbad. Den håller inte riktigt lika stabil temperatur som de två maskinerna ovan, men är ändå klart godkänd. Den tillagar kött och rot- och grönsaksmixen riktigt bra, men lyckas inte riktigt lika bra med laxen.

Allt om Mat (2019)

Allt om Mat har testat både sous vide-maskiner och sex cirkulatorer. I denna sammanfattning visar vi deras topp tre av cirkulationer.

Anova Precision Cooker blir testets vinnare. Den har ett stabilt fäste och är tystgående. Denna modell kan styras via mobilen och har en tydlig display. Det går att montera isär maskinen för att kunna diska delarna. På andraplatsen är Champion Precision Circulator, denna modell saknar fjärrstyrning via mobilen men har en tydlig display, där det är enkelt att ställa in temperatur och tid. Höljet går att montera loss för enkel rengöring. Den tystgående Steba SV50 tar tredjeplatsen. Den är stabil, enkel att använda och har en lättmanövrerad display. Klämman känns dock lite plastig men den fäster bra på kanten.

Allt om Mat (2019)

Allt om Mat har testat både sous vide-maskiner och sex cirkulatorer. I denna sammanfattning visar vi deras topp tre av sous vide-maskiner. Värt att tänka på är att alla tre maskinerna blir väldigt varma på baksidan, tänk därför över placering på bänken.

OBH Nordica Sous Vide Magnetic circulator får betyget 4/5. Maskinen är tystgående och cirkulatorn i botten ger en jämn värme. Displayen är enkel att reglera och det finns en tydlig manual. Det finns åtta fack för vakuumförpackade råvaror. Emerio Multicooker får betyget 3/5 och hamnar därmed på andraplats. Den är teflonbelagd vilket gör att den är lätt att rengöra och den har stadiga handtag. Manualen är tydlig och lätt att förstå. Den får ett minus eftersom vattnet inte cirkulerar vilket gör att värmen blir ojämn. På tredjeplats med 2/5 kommer Melissa Sous Vide. Den är enkel att hantera och har också teflonbelagd behållare som är lätt att hålla ren. Men vattnet cirkulerar inte, därför blir värmen ojämn. Den har även en otydlig display där siffrorna är mörka i blått ljus. Locket känns plastigt och den saknar en tät gummilist.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

  • Sous vide är ett sätt att laga mat och innebär att det som ska lagas först vakuumförpackas och sedan tillagas i jämnt tempererat vatten. För att laga mat sous vide behöver du ha en sous vide-maskin.
  • En sous vide använder du genom att vakuumförpacka råvarorna och sedan sänka ner dem i ett vattenbad. Maten lagas till exakt den temperatur du önskar.
  • Vi har valt att utse Anova Precision Cooker 3.0 till den sous vide som är bäst i test. Det är en omtyckt och prisvärd sous vide med en volym på 20 liter och en hög effekt.
Innehållsförteckning

Innehåll
Bäst i test:
Anova Anova Precision Cooker 3.0