HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
vinterkängor för barn - Bäst i test

Test av vinterkängor för barn

21 ST PRODUKTER TESTADE

till barn uppdaterad 20:e Mars, 2020, Baserad på 9 experttester.

Att få leka i snö utan att bli blöt och kall är nästan en förutsättning för en lyckad vinter! Fryser man om fötterna blir man kall i hela kroppen, så för lyckad vinterlek är det viktigt att ha ett par ordentliga vinterkängor!

Jag kan allt om vinterkängor för barn – klicka här för att komma direkt till testvinnaren!

Som alltid när du köper skor till dina barn är det smartast att köpa skor som är något för stora, helst mellan 1,5–2 cm! Finns det inte rum för växande fötter räcker de kanske inte ens säsongen ut. För stora skor kan alltid fyllas ut med en extra sula eller tjockare strumpor, men att leka i för små skor är aldrig en rolig historia.

Rejäla skor för bra balans

Tänk på att skorna ska vara rejäla! De ska ha en stadig och tjock sula, så att ditt barn kan hålla både värmen och balansen. Skorna får gärna gå upp en bit på vaden, det bidrar till ännu bättre balans och hindrar snö och väta att ta sig ner i skon. För att vara vinterkängor värda namnet ska de klara av minst 200 000 steg i vatten utan att läcka. De måste med andra ord vara vattentäta, främst med någon form av membran (t. ex. Gore-Tex) och kanske också med någon form av impregnering. Skorna måste även ha bra andningsförmåga, så att fukt som bildas i skon kan transporteras ut.

Enkla att ta av och på

Det är också viktigt att kängorna är enkla att ta av och på. Helst ska det vara så enkelt att även små barn själva kan ta på sig skorna, och krävs det hjälp av en vuxen ska det inte behöva utkämpas ett krig för att få på rätt sko på rätt fot inom en rimlig tidsram. Lättast är det med kardborreband eller enkel snörning med dragsko! Kardborreband och dragsko gör det också enkelt att se till att kängan sitter ordentligt på foten, och det finns möjlighet att korrigera passform utifrån hur mycket kläder ditt barn har på sig.

Tänk på strumporna!

Barnfötter svettas en hel del, inte minst vid intensiv lek. Utöver skornas andningsförmåga är det därför också viktigt att välja rätt strumpor. För kalla vinterdagar passar ullstrumpor bra, de både värmer och transporterar bort fukt på ett effektivt sätt. Ullstrumpor fortsätter dessutom att värma även efter att de blivit fuktiga!

Ta hand om skorna och låt dem gå i arv

För att skorna ska hålla länge, och kanske till och med kunna ärvas av ett syskon, är det viktigt att du tar hand om dem ordentligt. Ta för vana att alltid ta ur innersulorna och skaka ur sand och skräp, och om kängorna har en innersko kan du med fördel ta ur den och låta den vädras om nätterna. Var också noga med att rengöra och impregnera skorna regelbundet.

Läs hela texten - gratis!

Bäst i test: Superfit Culusuk Gore-Tex

Testresultat
Testfakta 2019,    Testfakta 2017,    Testfakta 2016,    Testfakta 2015
Lätt att ta av och på Stabil Riktigt vattentät
Ska helst inte torkas i torkskåp
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi här på Test.se har valt att rekommendera Superfits Culusuk Gore-Tex. Superfits vinterkänga har placerat sig i Testfaktas tester de senaste åren, bland annat med riktigt höga betyg både i värmehållning och andningsförmåga.

Superfit Culsak är en väldigt populär vinterkänga, och det är inte svårt att förstå varför. Den har ett helt vattentätt Gore-Tex-membran, har ett mjukt och värmande innerfoder och en urtagbar innersula tillverkade i filt med en ovansida av ull. Tvä kardborreband över foten gör kängorna enkla att ta av och på, och den grovmönstrade yttersulan är tillverkad i lättviktsmaterial och gummi, vilket ger den en smidig känsla och ett optimalt grepp!

Observera att Testfakta i sitt test från 2017 inte utsåg någon testvinnare eftersom de upplevde vissa problem vid testet. Vi på Test.se har ändå valt att ge Superfit Culsak förstaplatsen då kängan trots allt fick högsta betyg. För att ta del av hela testet och Testfaktas förklaring till varför ingen vinnare utsågs, klicka här.

Visa hela texten
Typ av sko:
Känga
Funktioner:
Vinterfodrad
Material:
Mocka, Skinn, Syntet, Textil
Membran:
Gore-Tex
Tillverkarens storlekar:
23–38
Tillgängliga färger:
Blå, Grön, Rosa, Grå, Lila, Svart

Köp den till dessa priser idag:

Klicka för pris
Fri frakt och fria returer30 dagars öppet köpPrisgaranti på allt

Vi rekommenderar också:

Sorel Yoot Pac

Testresultat
Sportamore 2018,    Testfakta 2017
Typ av sko:
Känga
Funktioner:
Vinterfodrad
Material:
Gummi Kanvas Konstläder Nylon/Polyamid Polyuretan/PU Skinn/Läder Syntet Tyg/Textil
Membran:
Märkeslöst
Tillverkarens storlekar:
17-41
Tillgängliga färger:
Beige, Blå, Brun, Grå, Grön, Gul, Lila, Orange, Rosa, Röd, Svart, Turkos, Vit
Visa alla specifikationerna

Köp den till dessa priser idag:

537kr
448kr
Köp till detta pris
PrisgarantiFri standardfrakt vid köp över 500 kronorÖppet köp 365 dagar
899kr Finns i lager - köp nu
60 dagars öppet köpFri frakt och retur till valfritt varuhus vid online-shopping Fri frakt hem vid köp över 200kr (gäller standardfrakt)

Vinterkängor för barn - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Vinteroveraller

UPPDATERAD 18:e Oktober, 2019

Experttester vi läst (9st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat de sju vanligaste vinterskorna för barn. Det visar sig vara stora skillnader när det gäller vattentäthet och andningsförmåga.

Bäst betyg får kängan Snow Mountain från Ecco. Denna sko håller värmen, är vattentät, har bäst andningsförmåga och torkar snabbast. Även Treksta hamnar högt upp på listan, nämligen andraplats. Dessa har snabb torktid, bra andningsförmåga och mycket bra vattentäthet. Superfit Culusuk är lika bra gällande alla punkter förutom torktiden som är något lång.

De billigaste skorna i testet klarar sig inte speciellt bra. Lejon Tex från Lejon klarar inte vattentestet, har dålig andningsförmåga och torkar långsamt, det samma gäller Everest K Winter high boot.

Vinnare i det här testet

Sportamore

Publicerad

Sportamores juniorpanel har testat vinterskor och betygsatt efter hur bra de är att leka i kyla och snö utan att bli blöt och kall.

Adidas Terrex Snow har högsta betyg på 9,6. Kängorna har en ovandel i textil och syntet med en yttersta i gummi. När det gäller passform så är det bra att välja en större storlek om ditt barn ligger mellan två storlekar eftersom skorna är lite små i storleken. Skorna är mjuka och flexibla vilket gör att man kan springa och leka en hel dag utan att få ont i fötterna. Sulan har slitstarka dobbar som skapar ett bra grepp så att man inte halkar på is till exempel. Denna modell finns i svart och rosa. 

Sorel Childrens Yoot Pac Nylon har betyget 8,6 och hamnar därmed på andraplats. De är tillverkade i syntet, läder, gummi och PU-membran. Detta är en stadig vintersko som är rejält varm och stabil. Kängorna kan upplevas som något klumpiga och svåra att gå i för de allra minsta barnen. Utöver detta är det ett par perfekta slitstarka vattenavvisande kängor som håller fötterna varma hela dagen.

Salomon XA Pro 3D Winter TS CSWP J får betyget 8,4. Salomon är kända för grymt bra skor för vuxna men även för barn. Yttermaterialet är i syntet och sulan i gummi. Modellen tilltalade panelen framför allt för kardborreband och snören som inte känns barnsliga. Sulan är stabil och ger ett bra grepp. Fodret är gjort av syntetpäls som gör skorna mysiga och sköna att ha på sig. Fötterna är torra och varma hela dagen med dessa kängorna.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Testfakta har utfört sitt årliga test av vinterkängor för barn, och skorna är mer vattentäta än någonsin! Testfaktas panel har aldrig tidigare sett så bra resultat överlag gällande funktion. Men Superfit Culsak Gore-Tex fortsätter få riktigt höga poäng, och det är dessa kängor som kammar hem de allra högsta poängen även i år.

Superfit Culsak får högsta möjliga poäng för sin vattentäthet, och genomgående höga poäng i alla andra moment. De kan torkas i torkskåp om det krisar, men det rekommenderas inte.

Tätt inpå Superfits poäng hamnade Sorel Yoot Pac. De kammar också hem högsta betyg för vattentäthet, men andas inte riktigt lika bra som Superfits känga. Fodret kan plockas ur för att underlätta vid torkning.

På tredje plats i testet placerade sig Eurosko Ponny Sympatex, 0025. Euroskos kängor får även de högsta betyg i vattentäthet, men presterar lite sämre andningsmässigt.

Observera att Testfakta i sitt test från 2017 inte utsåg någon testvinnare eftersom de upplevde vissa problem vid testet. Vi på Test.se har ändå valt att ge Superfit Culsak förstaplatsen då kängan trots allt fick högsta betyg. För att ta del av hela testet och Testfaktas förklaring till varför ingen vinnare utsågs, klicka här.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Vattentäta, varma och med bra andningsförmåga - så ser den ultimata vinterskon för barn ut! Men många skor har svårt att klara allt, bara några få lyckas. Testfakta har låtit det tyska laboratoriet PFI testa åtta par vinterskor för att få reda på hur bra de är på att hålla barnen torra och varma om fötterna. Resultatet visar att hälften av skorna misslyckas på minst en punkt. Det finns dock skor som lyckas få till en sko som klarar alla utmaningar - bäst i test blir skorna från Superfit med 4,7 i betyg, tätt följd av skorna från Viking med 4,4 poäng. De har inte bara mycket bra vattentäthet, de både värmer och andas bra. Pax Tiger hamnar på tredjeplats och andas bra, samt torkar mycket bra. Vattentätheten beskrivs dock som “okej”. Skorna från Ecco - som brukar hamna i topp - hade sämst vattentäthet, men de andades däremot bäst.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

I förra årets test av vinterskor till barn var det hela fem av åtta skor som innehöll skadliga perfluorerade ämnen! Testfaktas nya test visar att problemet med de skadliga ämnena har minskat. Endast ett par av nio märken innehöll kemikalien. Men det är fortfarande många vattentäta skor, som inte alls håller tätt. Utöver vattentätheten, testades också hur bra skorna håller värmen kring de små fötterna. Många skor läcker in vatten redan vid 1700-2200 steg, vilket motsvarar ca en timmes lek i regn eller i blöt gräs. Skopunkten har förbättrat sin vattentäthet sedan tidigare år, men istället andas inte skon någonting alls. Det kan resultera i att fötterna blir fuktiga av svett inuti och i vilket fall som helst blir kalla och blöta. Bäst i test är skorna från Superfit som får toppbetyg för sin vattentäthet och dessutom håller värmen länge och andas bra. Eurosko är märket som man mäter upp de skadliga ämnena i, men hamnar trots det på andraplats. Skon har mycket bra vinterprestanda och ämnet är inte farligt för barnet så länge han/hon inte suger på skon. Ecco Biom Hike Infant tar tredjeplats och har också mycket bra vattentäthet. Detta är också skon som har bäst andningsförmåga, men dessvärre sämst värmeisolation.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat åtta vinterkängor för barn. Inte många märken klarar av att stå emot vatten, samtidigt som de andas och håller värmen. Testet visar alltså att priset inte alltid är ett bra riktmärke. Ecco, testvinnaren, och Viking får båda höga slutbetyg, men det tredje märket i GoreTex-material håller inte alls tätt. Laboratorier menar att anledningen till att vissa av skorna läcker beror på att membranet går sönder vit lästningen av skon. De bästa skorna i testet klarar av att gå över 200.000 steg innan de börjar läcka. Ecco var bäst, därefter Viking. Vikings FONN är vattentät och har en god andningsförmåga. De innehåller dock PFOA – ett kemiskt ämne som är förbjudet i bl.a. Norge.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Barnens vinterkängor måste vara vattentäta, kunna andas och hålla värmen. Men alla märken klarar det inte och det är ingen garanti för vattentäthet, trots att det står ”waterproof” på kängorna, visar Testfaktas test av ett urval av vinterkängor för barn. 200.000 steg är gränsen för vad en sko ska klara av för att få kallas vattentät, men den sämsta kängan i testet, från Din Sko, tar in vatten redan efter 14640 steg. Skopunktens känga klarade mindre än hälften av testtiden, trots att både Din Sko och Skopunkten har sina kängor märkta med ”waterproof”. Förutom att kängorna ska vara vattentäta, måste de även andas och släppa ut fukt. Detta testmomentet visade att Skopunkten och Nierenburgs kängor inte andades överhuvudtaget och Din Skos känga fick också ett mycket lågt betyg på denna punkt. Det tredje momentet avgör hur bra förmåga kängan har att hålla värmen. Då placerades en påse 38-gradigt vatten i skon, tillsammans med en termometer, och sedan försluts skon. Man mäter därefter hur lång tid det tar innan vattentemperaturen sjunkit till 33 grader. Det var inga stora skillnader mellan kängorna. Viking Windchill blev testvinnare och fick högst betyg i alla tre delmomenten. Kängan är vattentät, den andas bra och håller värmen längst av alla märken. En av de allra dyraste kängorna i testet, Kamik, floppade totalt i förra årets test – kängan tog in vatten redan efter några hundra steg! I år har tillverkaren dock förbättrad Kamik och kängan hamnade på tredjeplats efter Viking och Ecco.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Som förälder vill man så klart att barnens fötter ska vara varma och torra, trots lek ute i snö och slask. Testfaktas test visar att fyra av nio skor får underkänt i den allra viktigaste delen – vattentäthet. Enligt standard ska kängorna klara av 200.000 steg i vattenbad utan att läcka in vatten. Den kanadensiska kängan Kamik – gjort i Gore Tex – släppte in vatten redan efter 326 steg. Detta betyder att det är andra året i rad som ett par Gore Tex-kängor får underkänt i vattentestet. Superfit Cross har däremot fått höga betyg i samtliga delmoment i testet och har därför blivit bäst i test. Strax efter Superfit, hamnade Ecco Snowrush som hade en bra vattentäthet och mycket god andningsförmåga. Tredjeplats i testet gick till Viking Chilly. Dessa kängorna har också god vattentäthet, men också mycket bra värmeisolation.

Vinnare i det här testet

GD.se

Publicerad

2011 09 07

På GD.se finns ett test publicerat som utförts av Testfakta gällande vinterkängor för barn. Testet visar att kängorna inte är lika bra som tillverkarna påstår – sex av tio kängor tar in vatten innan de uppnått det simulerade gångvärdet på 200.000 steg. I den sammanlagda betygsättning i testet är vattentätheten den allra viktigaste faktorn och anledningen till det är enkel: om kängan blir blöt, har de andra egenskaperna ingen betydelse. Tyvärr är det just bristande vattentäthet som är ett återkommande problem bland tillverkarna.Viking Bluster och Ecco Snowrush är överlag de bästa kängorna i testet. De får högsta betyg för sin andningsförmåga, vilket också är en viktig egenskap hos vinterkängor – en sko som inte andas stänger inne fukt och kyls ned betydligt snabbare. Ecco Snowrush blir alltså testets vinnare med genomgående bra testresultat. På andraplats hamnade Viking Bluster. Kängan har bra vattentäthet och en bra andningförmåga, men en något sämre värmeisolation. Sist, men inte minst, tog Kamik Waterbug 5X testets tredjeplats. Kängan hade bra vattentäthet och en bra värmeisolation, men en något sämre andningsförmåga.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.