Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av vinterkängor för barn

till barn uppdaterad 13:e Oktober, 2016, Baserad på 6 testkällor.

Att leka ute i snö och slask kan vara någon bland det roligaste man kan göra som barn. Då är det viktigt att skorna de har på sig klarar av att hålla fötterna varma och torra. En vintersko/känga ska klara av att vara vattentät under minst 200.000 steg i väta. De måste också ha en bra andningsförmåga, eftersom de annars stänger inne fukt som leder till att temperaturen sjunker mycket snabbare. Den kan vara väldigt bra att läsa tester och göra efterforskningar innan man bestämmer sig för vilka kängor eller skor man ska köpa till sitt barn. Flera tester visar att dyraste märket inte alltid är bäst!

Test.se rekommenderar

Superfit Culusuk Gore-Tex - bäst i test bland Vinterkängor för barn 2017
Superfit Culusuk Gore-Tex, bäst i test.

Superfit Culusuk Gore-Tex - Vi här på Test.se har valt att rekommendera Superfits Culusuk Gore-Tex. Vinterkängan fick högsta betyg för vattentäthet när Testfakta jämförde nio par i oktober 2015. Den fick också höga betyg för både värmeisolation och andningsförmåga, vilket resulterade i att Testfakta utsåg Superfit Culusuk till bäst i test! Kängan håller sig dessutom i bra skick länge och som grädde på moset innehöll kängan inga farliga kemikalier när Testfakta undersökte den.


Culusuk är en av Superfits mest populära vinterkänga. Den är utrustad med Gore-Tex membran som gör att skon andas och samtidigt är 100%… Läs mer

Bästa pris Se pris

Vinterkängor för barn - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Vinteroverall barn

UPPDATERAD 30:e Augusti, 2017

Experttester vi läst (6st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Testfakta

Publicerad

Vattentäta, varma och med bra andningsförmåga - så ser den ultimata vinterskon för barn ut! Men många skor har svårt att klara allt, bara några få lyckas. Testfakta har låtit det tyska laboratoriet PFI testa åtta par vinterskor för att få reda på hur bra de är på att hålla barnen torra och varma om fötterna. Resultatet visar att hälften av skorna misslyckas på minst en punkt. Det finns dock skor som lyckas få till en sko som klarar alla utmaningar - bäst i test blir skorna från Superfit med 4,7 i betyg, tätt följd av skorna från Viking med 4,4 poäng. De har inte bara mycket bra vattentäthet, de både värmer och andas bra. Pax Tiger hamnar på tredjeplats och andas bra, samt torkar mycket bra. Vattentätheten beskrivs dock som “okej”. Skorna från Ecco - som brukar hamna i topp - hade sämst vattentäthet, men de andades däremot bäst.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

I förra årets test av vinterskor till barn var det hela fem av åtta skor som innehöll skadliga perfluorerade ämnen! Testfaktas nya test visar att problemet med de skadliga ämnena har minskat. Endast ett par av nio märken innehöll kemikalien. Men det är fortfarande många vattentäta skor, som inte alls håller tätt. Utöver vattentätheten, testades också hur bra skorna håller värmen kring de små fötterna. Många skor läcker in vatten redan vid 1700-2200 steg, vilket motsvarar ca en timmes lek i regn eller i blöt gräs. Skopunkten har förbättrat sin vattentäthet sedan tidigare år, men istället andas inte skon någonting alls. Det kan resultera i att fötterna blir fuktiga av svett inuti och i vilket fall som helst blir kalla och blöta. Bäst i test är skorna från Superfit som får toppbetyg för sin vattentäthet och dessutom håller värmen länge och andas bra. Eurosko är märket som man mäter upp de skadliga ämnena i, men hamnar trots det på andraplats. Skon har mycket bra vinterprestanda och ämnet är inte farligt för barnet så länge han/hon inte suger på skon. Ecco Biom Hike Infant tar tredjeplats och har också mycket bra vattentäthet. Detta är också skon som har bäst andningsförmåga, men dessvärre sämst värmeisolation.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Testfakta har testat åtta vinterkängor för barn. Inte många märken klarar av att stå emot vatten, samtidigt som de andas och håller värmen. Testet visar alltså att priset inte alltid är ett bra riktmärke. Ecco, testvinnaren, och Viking får båda höga slutbetyg, men det tredje märket i GoreTex-material håller inte alls tätt. Laboratorier menar att anledningen till att vissa av skorna läcker beror på att membranet går sönder vit lästningen av skon. De bästa skorna i testet klarar av att gå över 200.000 steg innan de börjar läcka. Ecco var bäst, därefter Viking. Vikings FONN är vattentät och har en god andningsförmåga. De innehåller dock PFOA – ett kemiskt ämne som är förbjudet i bl.a. Norge. Coop Navigator tog tredjeplats i testet och är vattentät, samt har en god andningsförmåga. De är dessutom det billigaste paret!

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Barnens vinterkängor måste vara vattentäta, kunna andas och hålla värmen. Men alla märken klarar det inte och det är ingen garanti för vattentäthet, trots att det står ”waterproof” på kängorna, visar Testfaktas test av ett urval av vinterkängor för barn. 200.000 steg är gränsen för vad en sko ska klara av för att få kallas vattentät, men den sämsta kängan i testet, från Din Sko, tar in vatten redan efter 14640 steg. Skopunktens känga klarade mindre än hälften av testtiden, trots att både Din Sko och Skopunkten har sina kängor märkta med ”waterproof”. Förutom att kängorna ska vara vattentäta, måste de även andas och släppa ut fukt. Detta testmomentet visade att Skopunkten och Nierenburgs kängor inte andades överhuvudtaget och Din Skos känga fick också ett mycket lågt betyg på denna punkt. Det tredje momentet avgör hur bra förmåga kängan har att hålla värmen. Då placerades en påse 38-gradigt vatten i skon, tillsammans med en termometer, och sedan försluts skon. Man mäter därefter hur lång tid det tar innan vattentemperaturen sjunkit till 33 grader. Det var inga stora skillnader mellan kängorna. Viking Windchill blev testvinnare och fick högst betyg i alla tre delmomenten. Kängan är vattentät, den andas bra och håller värmen längst av alla märken. En av de allra dyraste kängorna i testet, Kamik, floppade totalt i förra årets test – kängan tog in vatten redan efter några hundra steg! I år har tillverkaren dock förbättrad Kamik och kängan hamnade på tredjeplats efter Viking och Ecco.

Vinnare i det här testet

Testfakta

Publicerad

Som förälder vill man så klart att barnens fötter ska vara varma och torra, trots lek ute i snö och slask. Testfaktas test visar att fyra av nio skor får underkänt i den allra viktigaste delen – vattentäthet. Enligt standard ska kängorna klara av 200.000 steg i vattenbad utan att läcka in vatten. Den kanadensiska kängan Kamik – gjort i Gore Tex – släppte in vatten redan efter 326 steg. Detta betyder att det är andra året i rad som ett par Gore Tex-kängor får underkänt i vattentestet. Superfit Cross har däremot fått höga betyg i samtliga delmoment i testet och har därför blivit bäst i test. Strax efter Superfit, hamnade Ecco Snowrush som hade en bra vattentäthet och mycket god andningsförmåga. Tredjeplats i testet gick till Viking Chilly. Dessa kängorna har också god vattentäthet, men också mycket bra värmeisolation.

Vinnare i det här testet

GD.se

Publicerad

2011 09 07

På GD.se finns ett test publicerat som utförts av Testfakta gällande vinterkängor för barn. Testet visar att kängorna inte är lika bra som tillverkarna påstår – sex av tio kängor tar in vatten innan de uppnått det simulerade gångvärdet på 200.000 steg. I den sammanlagda betygsättning i testet är vattentätheten den allra viktigaste faktorn och anledningen till det är enkel: om kängan blir blöt, har de andra egenskaperna ingen betydelse. Tyvärr är det just bristande vattentäthet som är ett återkommande problem bland tillverkarna.Viking Bluster och Ecco Snowrush är överlag de bästa kängorna i testet. De får högsta betyg för sin andningsförmåga, vilket också är en viktig egenskap hos vinterkängor – en sko som inte andas stänger inne fukt och kyls ned betydligt snabbare. Ecco Snowrush blir alltså testets vinnare med genomgående bra testresultat. På andraplats hamnade Viking Bluster. Kängan har bra vattentäthet och en bra andningförmåga, men en något sämre värmeisolation. Sist, men inte minst, tog Kamik Waterbug 5X testets tredjeplats. Kängan hade bra vattentäthet och en bra värmeisolation, men en något sämre andningsförmåga.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna, bl.a Råd & Rön, Testfakta, SVT Plus, Folksam och Aftonbladet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"