HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Råd bot på höstrusket med mysiga spelkvällar!

7:e September, 2017, 15:02

Hur många känner inte en stress under sommaren att de måste ”passa på” och ”ta vara på” de tillfällen då solen skiner? När regnet öser ner är det ju fullt legitimt att krypa ihop under en filt och se ikapp favoritserien eller läsa den där boken som legat på soffbordet så länge!

Och den som ändå föredrar att vara utomhus kan leva efter ordspråket ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!” För hur klyschigt det än är så är det ju precis så: klär man sig rätt går det utmärkt att vara utomhus året om. Särskilt om man inte är rädd för att bli lite blöt. Finns det barn i familjen kan det till och med vara riktigt roligt att leka i regnet! Att hoppa i vattenpölar behöver för övrigt inte vara enbart för barn, utan kan vara nog så roligt för vuxna – särskilt i barnens ögon.

Men om sagt, rätt kläder gör tillfället! Med ett ordentligt regnställ och ett par täta gummistövlar kan hösten tacklas med stil. Här på vår sida kan du läsa tester av gummistövlar för både barn och vuxna och tester av regnställ för barn. Hitta det som passar just dig och dina behov!

Tända ljus och sällskapsspel

Att det blir mörkare innebär ju inte bara att dagarna känns kortare och att det för många blir svårare att kliva upp på morgonen, utan det innebär också att ljuslyktorna återigen kan tändas! Med värmeljus lite här och var blir det både mysigt och varmt, vilket känns extra bra om det är ruskigt utanför fönstret. Värmeljus kan ha väldigt varierande kvalitet, men det finns de som håller måttet bättre än andra! Här på Test.se rekommenderar vi IKEAs värmeljus Glimma, om dem kan du läsa mer här.

För dem som inte är så sugna på utomhusaktiviteter i regnrusket och redan har kollat ikapp sina serier kan det vara en idé att damma av sällskapsspelen där hemma! Koka lite te, plocka fram något gott att äta och samla vänner eller familj för lite analog spelglädje!

Är du trött på spelen du har hemma? Då kan vi tipsa om följande spel som fått bra betyg i flera tester under 2016:

För de vuxna

Ryktet går – After Dark. (349 kr på Adlibris) En lite uppskruvad variant av barnspelet med samma namn. Spelet fungerar som viskleken fast i pappersformat: rita det du läser på ditt kort och skicka vidare din teckning så att de andra spelarna får gissa vad det är. Den här vuxenvarianten är inte helt rumsrent, vilket förstås gör det ännu roligare!

För de yngsta

Var är lilla kaninen? (219 kr på Adlibris) Det här spelet lämpar sig för barn från 18 månader, men även lite äldre syskon kommer kunna ha roligt med det! Spelet består av en liten mjukiskanin som ska besöka olika vänner. På besök hos vännen är kaninen gömd under en av sex koppar, och barnet ska gissa var kaninen är med hjälp av roliga ledtrådar och berättelser. Ett riktigt mysigt litet spel som är lätt att anpassa även när barnet blivit ett par år gammalt!

För hela familjen

Bamse och Häxans dotter – Guldjakten-spelet. (249 kr på Adlibris) Spelet är från 5 år, men är definitivt roligt även för lite äldre spelare. Spelet går ut på att leta guld tillsammans med Bamse, men se upp så att inte Krösus Sork hinner före och norpar allesammans! Idén är enkel, men det finns ändå element som gör att det då och då krävs lite taktik. Välkända karaktärer, en spännande historia och lättförstådda regler bidrar till allmän succé!

SE ÄVEN