HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av elvispar

hem & hushåll uppdaterad 25:e Januari, 2016, Baserad på 6 experttester.

Det finns några faktorer att ta hänsyn till när du ska köpa en elvisp. Om du vill kunna knåda degar med din elvisp, ska du välja en elvisp med hög effekt. Vissa elvispar har dessutom medföljande degkrokar.

Om du vill kunna använda dig av olika hastigheter finns det många modeller med hastighetsreglering. Vissa har en turbofunktion som är utmärkt om du vill kunna blanda ingredienserna snabbt. Med en stark motor får du ett större användningsområde och titta gärna på elvispar som väger lite, har bekväma handtag och ger ifrån sig minimalt med vibrationer. Tänk också på att en del elvispar arbetar högljutt och att det är bättre med en tystgående modell om du har småbarn eller husdjur.

Test.se rekommenderar

Bosch MFQ40302 - bäst i test bland Elvispar 2018
Bosch MFQ40302, bäst i test.

Bosch MFQ40302 - Här på Test.se väljer vi att rekommendera elvispen MFQ40302 från Bosch. När Wise Guide jämförde sex modeller 2015 blev Bosch testets vinnare! Det är en kompakt elvisp med innovativa FineCreamer-vispar för snabbvispning. I elvispen finns modern motorteknologi som gör den mycket kraftfull, men samtidigt lätt och tystgående. Det innebär en ovanligt bekväm användning. Den har även ett ergonomiskt utformat handtag med greppsäker soft-touch och fem hastigheter med puls- och turboläge.

Elvispar - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Blendrar

UPPDATERAD 13:e Juni, 2018

Matberedare

UPPDATERAD 3:e November, 2017

Stavmixers

UPPDATERAD 28:e Juli, 2017

Köksmaskiner

UPPDATERAD 3:e December, 2014

Tryckkokare

UPPDATERAD 19:e Februari, 2014

Experttester vi läst (6st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Wise Guide

Publicerad

Wise Guide har testat sex olika elvispar och resultatet visar att dyrast inte alltid är bäst i test. För att man ska få bra användning för elvispen finns det flera önskvärda egenskaper. Det är bra om man t.ex. kan välja mellan flera hastigheter och inte ta för lång tid att få igång m.m. Bäst i test blev Bosch MFQ40302 och det är en kompakt elvisp i gedigen design med mycket bra kapacitet. Den lätta vikten och de bekväma handtaget gör att den känns enkel att använda. Här finns väl fungerande funktioner och visparna är lätta att få rätt på plats. Bosch har dock fått minus för att det skvätter lite grann när grädde vispas på högre hastigheter. Arbetsljudet är däremot behagligt! På andraplats hamnar Dualit Hand Mixer Chrome som är stark och effektiv i robust design som står stabilt på bänken. Hastighetsreglaget är enkelt att använda och kapaciteten är mycket bra. Vispen är dock tung och stor vilket gör att den inte känns så ergonomisk. Det höga arbetsljudet drar också ner betyget, samt att den stänker precis som Bosch. På testets tredjeplats hamnar KitchenAids elvisp (9212EER) som är liten och kompakt. Den har nio hastigheter, men högsta hastigheten är inte så hög i jämförelse med övriga. Precis som på Bosch är arbetsljudet lågt, men den bullrar på höga hastigheter.

Vinnare i det här testet

Icakuriren

Publicerad

Icakuriren uppmanar oss att inte köpa den billigaste elvispen. De billigaste elvisparna i deras test klarar nämligen inte av att både vispa, blanda och knåda ihop en sats vetebröd. De vispar ojämnt och degen får man knåda klart för hand om det ska bli några bullar. Bosch-vispen blir bäst i test, trots dess många minus, för att den vispar mycket bra och jämnt, samt att den verkligen bearbetar degen med krokarna. Den är också lätt att reglera och den arbetar tyst. Några av de negativa omdömen den fått är bl.a. att den ligger inte bra i handen och står ostadigt på högkant. Efter Bosch kommer tre stycken elvispar som alla fått fem i betyg. Russell Hobbs, Electrolux och Kitchen Aid. Samtliga är lätta att arbeta med, de är tysta och har få negativa omdömen.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön har testat ett stort gäng elvispar, närmare bestämt 33 st. Priserna varierar från som billigast 89 kr till som dyrast 1790 kr. Priset är inte avgörande för hur bra elvispen är, de bästa elvisparna kostar knappt en femhundring. De flesta elvispar klarar testet bra. Elvisparna får här testa sina egenskaper på grädde, äggvitor, pannkaksmet och bröd. Vad som skiljer dem åt är istället hastighetslägen, utseende och sladdlängd. Kolla också in ljudnivån på den elvisp du är intresserad av, vissa låter lite och vissa låter förvånansvärt högt.
Bäst i test blir elvispen MFQ4020 från Bosch. Denna tillverkare dominerar topplistan totalt, topp 6 består enbart av elvispar från Bosch. Först på sjundeplats hittar vi Kenwood kMix. Bosch MFQ4020 klarar alla tester bra och kvalitetsintrycket är högt. Ljudnivån är låg och Bosch elvisp är mycket prisvärd. För närvarande kostar den som billigast 419 kr(aug-15) och jämför detta med exempelvis KitchenAids elvisp som går på drygt 1500 kr. Bästa budgetval är Bosch MFQ3010 som endast kostar 200 kr. Ett givet val för den prismedvetne konsumenten!

Vinnare i det här testet

Aftonbladet.se

Publicerad

Aftonbladet har testat 8 modeller av elvispar och det visade sig att den bästa vispen inte heller är den billigaste. Samtliga modeller klarar av att vispa grädde och blanda en sockerkaksmet helt utan några problem. Men däremot blir det större skillnad när vetedegen skall hanteras, där Kenwoods elvisp klarar momentet bäst. En elvisp ska vara enkel att använda men ändå krånglas det för mycket från tillverkarna. Modellen från Krups har ett upplägg på sitt reglage som ger lite mer huvudbry än andra, innan användning. Även turbo-funktionen på Philips modell är dåligt placerad och det finns risk att man oavsiktligt startar den när man ska ändra effekt.
På flera modeller är det större brist på mindre kraftfulla effektlägen. Testvinnaren är Kenwoods modell som har en riktigt hög kraftkapacitet, som gjorde så att inte ens den sega vetedegen blev något större problem för elvispen. Dess kvalitetsintryck är högt och den skall även hålla i längden. Nackdelarna med Kenwoods elvisp är att den är relativt dyr, samt att den är testets tyngsta. Modellen är utrustad med en effektiv sladdvinda som gör elvispen enklare att hantera när den inte används och den har ett gummerat handtag, som erbjuder ett bra grepp!

Vinnare i det här testet

GP

Publicerad

GP Konsument har provat åtta elvispar och hittat en kraftfull vinnare av god kvalitet. Generellt sett upplevs elvispen inte vara en produkt i stark utvecklingsfas. Nästan alla modeller är vita, i plast utan några särskilda funktioner, förutom turbo- och frigöringsfunktion. Samtliga modeller i GP:s test kan vispa grädde och blanda en sockerkaksmet utan problem. Det blir dock mer tydligt att det finns skillnader, när vetedegen ska hanteras. I detta momenten är Kenwoods modell Kmix bäst, men även Bosch elvisp klarar sig bra. Att använda elvispen ska vara enkelt, men ibland krånglar tillverkarna till det. Alla modellerna har flera effektlägen att välja bland och de har även turboknappar. Det saknar dock effektlägen som är mindre kraftfulla! Bäst i test blev Keenwood Kmix, som har en kraftfull kapacitet, där inte ens en seg vetedeg blir något större problem. Dessutom är kvalitetsintrycket mycket bra – modellen tycks hålla i längden! Prislappen är dock relativt högt och detta är testets tyngsta modell. På andraplats hamnade Bosch MFQ4020. Elvispen har god kapacitet, en smidig frigöringsfunktion och ett lätthanterligt effektreglage. Däremot kändes den något plastig och har inget optimalt grepp. Philips HR1570 hamnade på tredjeplats och har en god kapacitet, ett bra kvalitetsintryck och är en bra modell för ett lågt pris. Effekten är dock något för hög på första läget och det är en ogenomtänkt placering av turboknapp.

Vinnare i det här testet

Icakuriren.se

Publicerad

Icakuriren har testat 10 elvispar och i testet visar det sig att elvisparna klarar sig sämst i testmomentet där de ska vispa! Ingen modell i testet fick speciellt positiva omdömen, utan det är istället det negativa som lyfts fram. Testvinnaren är MFQ 3520 från Bosch. Den är enkel att arbeta med och inte alls så högljudd som många andra modeller. Dock står den ostadigt på högkant och dess sladd är kort och skaver mot handleden. Symbolerna för var visparna skall placeras är otydliga!Elvispen Easy-compact från Electrolux är lätt att ställa in och är mycket bekväm att arbeta med. Den kommer med en praktisk och stabil uppställningsplatta och den är relativt tystgående. Den här modellen fick inga negativa omdömen och anses vara praktisk. Philips elvisp är inte högljudd, men reglaget har otydliga siffror och det är svårt att ställa in vispen. Dess sladd skaver mot handleden och det är svårt att se effekten som skall bli vid användning av fleximix-knappen.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"