HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av juicepressar

hem & hushåll uppdaterad 17:e November, 2015, Baserad på 4 experttester.

Färskpressad juice är en lyx man gärna unnar sig på morgonen. En elektrisk juicepress gör dessutom arbetet enklare! Det första valet man ställs inför vid köp av en juicepress, är om man vill att den pressar direkt i ett glas eller ner i en behållare. Behållarna är utrustade med hällpipar och man kan oftast justera dem i öppet och stängt läge. Pressens storlek är en också en av sakerna man bör tänka på. Har du gott om utrymme och en stor familj, kan det vara bra att välja en större modell. En annan är att dess ljudnivå kan bli ansträngande i längden, om den är för högljudd.

En del juicepressar har även ett filter som är justerbart. Det innebär att du själv kan välja hur mycket fruktkött du vill ha i din nypressade morgonjuice.

Test.se rekommenderar

Bodum Bistro - bäst i test bland Juicepressar 2021
Bodum Bistro, bäst i test.

Bodum Bistro - Vi på Test.se väljer att rekommendera Bodum Bistro. Det är en elektrisk juicepress som står bra och stadigt under användning. Dess filter är gjort i metall och har hål i sig, istället för räfflor, vilket gör att det knappt släpper igenom något fruktkött. Pressens hällpip har en bra och smart konstruktion i plast, med handtag för ändring av öppet och stängt läge. Den är även mycket tät och händerna kommer inte i kontakt med juicen vid servering. Pressens motordel har en räfflad gummiyta, vilket för den bekväm att använda och man får ett bra… Läs mer

Juicepressar - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Råsaftcentrifug

UPPDATERAD 24:e September, 2020

Experttester vi läst (4st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Råd & Rön

Publicerad

Den hajpade och dyra slowjuicern sägs göra den nyttigaste juicen, men Råd & Röns test visar att råsaftscentrifugen är snabbare, billigare och bättre. Råsaftscentrifugen var årets julklapp 2013, men på senare tid har slowjuicern blivit mer och mer populär eftersom det sägs att näringsämnerna bevaras bättre om juicern arbetas långsammare. Råd & Röns test visar att det inte finns någon som stödjer det påståendet. De flesta slowjuicerna placerade sig i botten av tabellen och det som främst drar ner betyget är att de tar lång tid på sig, gör sämre juice och krångligare att diska. Pressarna får göra fem olika sorters juicer. En bra juicepress ska ge en stor mängd klar juice. Det är rengöringen är pressarnas största svaghet. Delarna måste tas isär och fruktrester rensas bort, lösdelarna kan sedan i bästa fall diskas i maskin. Den bästa juicepressen är Tefal Infiny Press Revolution som får 79 i samlat betyg. Pressen är dock ganska dyr – drygt 2600 kronor. På andraplats hamnar Philips HR1882 och därefter Hurom HU-700 2nd.

Vinnare i det här testet

Hus & Hem

Publicerad

Hus & Hem har kollat närmare på sex olika juicepressar. Priserna varierar stort; den billigaste kostar 150 kr och den dyraste ligger på 700 kr. En bra juicepress skall snabbt klara av att pressa apelsiner till apelsinjuice. En kraftfull motor tillsammans med en smart utformad kon är viktiga egenskaper. Några av juicepressarna låter alltför mycket och är nästan outhärdliga att lyssna på. Men det finns juicepressar som har ett dovt och behagligt ljud.

Klart bäst i test är Electrolux Ergopress EJP5000. Denna juicepress kostar 500 kr och imponerar genom att vara både effektiv och lättanvänd. Någon egen handkraft behövs knappt och konen är perfekt utformad. Electrolux Ergopress har två olika pipar, vilket kan vara användbart om man t ex vill pressa mindre citrusfrukter. Delarna kan maskindiskas. Betyget blir 5 poäng av 5 möjliga.

Två juicepressar hamnar på delad andraplats; OBH Nordica Chilli Juicer 6753 och Philips Avance Collection Citrus Press HR 2752. Den förstnämnda är den billigare av dem och kostar 500 kr. Passar perfekt för pressning av lime. OBH Nordica jobbar tyst, men det krävs mer handkraft om man jämför med testvinnaren. Philips juicepress kostar ca 700 kr och är riktigt bra på att pressa apelsiner. Däremot fungerar den sämre till mindre frukt. Ljudnivån är helt acceptabel.

Vinnare i det här testet

Smartson

Publicerad

Smartson har testat några elektriska juicepressar och utsett Bodum Bistro till vinnare. Maskinen står stadig under användning och har en räfflad yta av gummi – som gör att man kan få ett bra grepp, även om man har blöta händer. Pressanordningen är i plast och känns en smula klen och skakig. Pressens filter är i metall och har hål, istället för räfflor och släpper knappt igenom något fruktkött, däremot mycket juice från frukten. Maskinens kon är lågt placerad och det för att man måste vinkla handen för att komma åt med frukten. Däremot kommer konen även åt bredare frukters sidor, trots att den är väldigt spetsig. På andraplats hamnade Philips HR2737, som utsetts till ”bästa budgetval”.  Detta är en enkel, men genomtänkt press med tillbringare. Dess filter släpper igenom en del kärnbitar, men också gott om fruktkött. Presskonen och filtret är ett plaststycke och är lätt att rengöra. Dess tillbringare vrids fast i motordelen, samt är enkel att sätta fast och ta loss. Maskinen är tystgående och effektiv under användning och dess sladd lindas i en skåra runt maskinen vid förvaring. På testets tredjeplats hamnade en modell från Bosch – MCP3500. Detta är den enda modellen i testet som har ett justerbart filter för mängden fruktkött som ska släppas igenom. Att pressen är liten och kompakt, samt att den har få rörliga delar, för den enkel att rengöra. Trots att den är liten, har den en stor kapacitet och dess presskon gör arbetet enklare.

Vinnare i det här testet

Aftonbladet

Publicerad

Aftonbladet har testat och betygsatt elektriska juicepressar, med Philips HR 2737 i topp.  När man ska pressa juice, kan man antingen välja att pressa direkt i ett glas eller ner i en tillbringare. Philips press är en enkel maskin. Den arbetar tyst och effektivt, samt att presskonen och filtret är i ett helt plaststycke, som är lätta att rengöra. Även tillbringaren är lätt att hantera och rengöra. Maskinens filter släpper igenom en del kärnbitar, men också tillräckligt med fruktkött. Fästet för tillbringaren på motordelen är ganska klent, men annars känns materialet stryktåligt och hållbart. Sladden lindas i en skåra som finns runt maskinen, vilket underlättar förvaring. Dock finns inget lock till pressen – som också skulle varit bra vid förvaring. På andra plats i testet hamnade Bodum Bistro. Pressen är stadig och har en räfflad gummiyta, vilket gör att man får grepp även om man har blöta händer. Dess konstruktion känns dock aningen bräcklig, men den har ett filter, i metall med hål, som knappt släpper igenom något fruktkött alls. Presskonen är ganska lågt placerad och är därför svår att komma åt, samt att man bara kommer åt i sidorna på frukten, trots en spetsig kon. På tredjeplats hamnade en press från OBH Nordica – Chilli Juicer. Pressen är stor, men tar trots det inte speciellt mycket plats. Den har även en smart lösning för sladdförvaring, men pressen är för högljudd. Den är utrustat med en hällpip som inte går att fixera i öppet läge och det reducerar risken för spill. Pressen släpper igenom en lagom mängd fruktkött, men för att få ut det sista ur maskinen, måste man luta den.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"