HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av mascaror

skönhet uppdaterad 14:e Juni, 2017, Baserad på 14 experttester.

När du ska välja vilken mascara du ska köpa, får du först fundera på vad du vill att den ska ge dina fransar. Många märken tillverkar mascaror som ska ge volym eller förlänga ögonfransarna och vissa ger bägge delarna. Däremot har människor olika typer av fransar, vilket gör att den “bästa” mascaran kanske inte alls fungerar och ser bra ut på dina fransar. Ett bra tips vid köp av mascara är att inte låta priset styra vilken du ska ha - du får vad du betalar för.

Jämför tester på mascaror för att hitta den som ger det resultat du är ute efter. Glöm inte kika på mascaror som innehåller vårdande ämnen, om du har känsliga ögon eller bär linser!

Test.se rekommenderar

YLS Mascara Volume Effet Faux Cils - bäst i test bland Mascaror 2020
YLS Mascara Volume Effet Faux Cils, bäst i test.

YLS Mascara Volume Effet Faux Cils - Här på Test.se har vi valt att rekommendera en lyxig mascara som ger en snygg lösögonfranseffekt. YLS Mascara Volume Effect Faux Cils är den ledande ”måste ha”-mascaran som med hjälp av mineralpigment ger mer intensiva svarta ögonfransar. Det är enkelt att uppnå ett bra resultat med en trippelverkande formula: den ökar intensiteten, böjer upp fransarna och fixerar mascaran för långvarig färgeffekt. Formulan har dessutom ingredienser som gör att den inte torkar ut fransarna vid användning. Eftersom formulan är aningen blöt är mascaran lätt att applicera flera gånger för extra volym.

Mascaror - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Brun-utan-sol

UPPDATERAD 24:e Juli, 2017

Foundation

UPPDATERAD 5:e December, 2016

Primers

UPPDATERAD 26:e Oktober, 2016

Hudlotion

UPPDATERAD 19:e Oktober, 2016

Kroppsoljor

UPPDATERAD 8:e September, 2015

Experttester vi läst (14st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Damernas Värld

Publicerad

Damernas Värld har testat både billiga och dyra mascaror från 2016 och utsett en bäst i test - Vertige Longueur - från Yves Rocher. Med denna mascara i väskan, blir en fransförlängning överflödig. Den får högsta betyg på alla punkter: den är lättarbetad, klumpar inte, smular inte, enkel att tvätta bort och ger milslånga drömfransar. Dessutom är den prisvärd! Smashbox hamnar på andraplats med Indecent Exposure Mascara som ger en snabb volym och ger fint reparerade fransar. Den är enkel att arbeta med och innehåller fibrer som ska bidra till längre fransar. Den kladdar eller smular inte det minsta heller och testpersonerna tyckte att även den var värd varenda krona. Sist, men inte minst, hamnar 3ina The Definition Marcara för endast en 100-lapp på tredjeplats. 3ina är ett spanskt märke som nyligen landat i Sverige och deras mascara gör det lätt att forma fransarna som man önskar - enkla eller pampiga.  Borsten är perfekt utformad för att ge bra separation. Hylsan är dessutom smal och behändig.

Vinnare i det här testet

SOLO

Publicerad

Att lyckas hitta en perfekt mascara, som passar just dina fransar, är inte det enklaste. Jessica Lagergren, SOLO:s skönhetsexpert, har testat elva stycken från olika varumärken. Att hitta en mascara som ger både längd och volym är något de flesta önskar. Jessica utsåg La Roche-Posay till testets vinnare, med mascaran Respectissime Densifying Mascara. Den är berikad med ögonfransserum som ska stimulera franstillväxten, vilket gör att de ska se längre och fylligare ut efter bara två veckor! Borstens utformning var ett stort plus - lätt böjd med naturliga strån. Mascaran är lätt att applicera och ger både längre och fylligare fransar. Det gav den kosmetiska effekten som gav mascaran det höga betyget! Idun Silfr Black Mascara tog andraplats och lovar separerade och långa fransar. Jessica tyckte att det är en av de bästa mascarorna på marknaden just nu. Fransarna blev extremt långa och borsten separerade dom på ett fantastiskt sätt. På tredjeplats hamnade Oriflame Eyes Wide Open Mascara som ska skapa intrycket av större ögon med hjälp av borsten. De ska lyfta och böja fransarna från roten. Mascaran krävde några användningar innan det blev riktigt bra, men sedan blev det en toppenmascara som höll vad den lovat!

Vinnare i det här testet

Damernas Värld

Publicerad

Mascaran är oftast den mest oumbärliga produkt i makeupväskan. Damernas Värld har testat alla mascaror som lanserades under 2015 och har listat de allra bästa. Bäst i testet är UNE Volume Lines som kallas för “fransförlängning på tub”. Den här mascaran avlivar myten om att ekologiskt smink är mesigt. Den ger en illusion av en eyelinje längs franslinjen. Den smidiga gummiborsten gör det lätt att få mascaran jämn över fransarna och de blir långa och snyggt separerade. En av testpersonerna fick frågan om hon hade gjort fransförlängning. UNE får också plus för dess plånboksvänliga prislapp. Benefit Roller Lash Mascara tar andraplats och “Hook’n'roll”-borsten lever upp till sitt namn. Den börja gummiborsten hakar tag i alla fransar och böjer dom i en perfekt lock. Mascaran håller verkligen vad den lovar - man behöver inte använda någon ögonfransböjare. Fransarna blir långa, lagom tjocka och separerade. Sist, men inte minst, hamnar Chanel Le Volume Ultra-noir De Chanel Mascara på tredjeplats. Hylsan andas lyx - liksom borsten, som är tjock, fluffig och tät. Märken lovar volym, längd och extra svärta. Den ger snabbt svärta, men kräver några drag för att borsta ut klumpar och separera fransarna. Väl på plats ger den naturlig form och längd. Den sitter hela dagen, men tappar lite volym mot slutet.

Vinnare i det här testet

Improve Me

Publicerad

Improve Me testar sju vattenfasta mascaror, som ska stå emot sol och bad, tårar, regn och svett. De betygskriterier som man bedömer är vatttentålighet, resultat efter applicering, om mascaran är enkel att tvätta bort och hur bra den sitter under dagen. Bäst i test är False Lash Wings Waterproof från Loreal Paris. Ögonfransarna blir nämligen både långa och täta av mascaran och med hjälp av en kam på ena sidan av borsten kan man enkelt separera fransarna från varandra. Mascaran tvättas enkelt bort och håller för både glädjetårar och bad. Dessutom sitter False Lash Wings bra hela dagen utan att fransarna blir stela och klibbiga. Max Factor och Maybelline får delad andraplats. Max Factors False Lash Effect Waterproof har en tjock borste och passar kanske inte alla till en början, men när man kommit på rätt teknik fångar den enkelt upp fransarna och de blir långa och fylliga. Till en början är mascaran relativt blöt att arbeta med, men med lite arbete får man jättesnygga flirtfransar. Håller för en dag på stranden, såväl som till sorgliga filmer och glädjetårar vid idrottsevengemang. Mascaran är dessutom. Mascaran är dessutom enkel att tvätta bort. Maybellines mascara Illegal Length Waterproof har en onödigt lång borste men när man fått in rätt teknik blir fransarna långa och täta. Den är lite kladdig och blöt att applicera de första gångerna, men mascaran sitter bra hela dagen och den smular inte heller. Mascaran står emot tårar och bad, samt är enkel att tvätta bort.

Vinnare i det här testet

Plazakvinna.com

Publicerad

Plazakvinna.com har publicerat ett test där en svårflörtat testpanel provat sju av vårens nya mascara-nyheter! Flera av mascarorna i testet har fått samma betyg (4/5). YSL Mascara Volume Effect Faux Cils är en av dem och är egentligen en 15-årig klassiker som fått en ny formula som inte ska torka ut. Vill man dessutom ha mycket volym är det här ett utmärkt val – formulan är aningen blöt vid applicering vilket också gör det lätt att få upp volymen snabbt. Vad gäller lösögonfranseffekten håller den verkligen vad den lovar, men effekten tenderar att falla lite under dagens lopp. Elizabeth Mott It’s So Big Volumizing Mascara är nästa märke i listan och det är en byggbar mascara. När man väl fått in snitsen är den svarvade borsten enkel att manövrera. Den ger intrycket av långa fransar, så den passar bäst till den som har normala till täta fransar. Den får ett stort plus för att den klarar långa jobbdagar. Sist, men inte minst, kommer Maybelline Lash Sensational på tredjeplats. Den har en svängd gummiborste som fångar upp alla fransar från rot till topp i ett enda svep och lämnar dem fylligt nattsvarta på en gång. Detta är en mascara för dig som vill ha en illusion av mycket fransar och rejäl svärta. Resultatet är dessutom fint och jämnt, och vill man kan man applicera ett till lager för extra volym.

Vinnare i det här testet

Elle

Publicerad

Elle Beauty Awards summerar året och har satt ihop ett antal olika best of-listor. I denna artikel tänker vi koncentrera oss på de bästa mascarorna. Vinnaren heter L’Oréal Paris Volume Million Lashes So Couture Mascara. Den är både prisvärd och resultatsäker. L’Oréals vinnande mascara kostar drygt en hundring och finns hos de flesta återförsäljare.

By Terry Terrybly Growth Booster Mascara förlänger dina fransar och innehåller näringsämnen som gör dem starkare. Om du är ute efter en exklusiv och lyxig mascara skall du välja Chanel Sublime de Chanel. Resultatet blir iögonfallande och priset ligger på ca 300 kr.

Vinnare i det här testet

Damernas Värld

Publicerad

Damernas Värld har testat ett gäng vattenfasta mascaror och utsett den som bäst klarar av att stå emot vatten och tårar. Den mascaran som fick bäst i test är Diorshow Iconic Overcurl Waterproof. Mascaran ger dig långa, fint böjda fransar. För att få en ordentlig volym krävs ett par appliceringar, men borsten gör att det går smidigt att bygga på mascaran i flera lager. Den står emot väta imponerande bra, men är lite svår att tvätta bort, även med en remover som är avsedd för just vattenfast mascara – lite gnuggning är ett måste, tyvärr. Lumene Blueberry Curl Mascara Waterproof tog andraplats och har en snygg, futuristisk borste som bygger fantastisk volym och längd. Konsistensen är dock något kladdig. När mascaran väl är på plats tål den allt, inklusive träning och dusch. Därför kräver den en del arbete med remover för att få bort, vilket drar ner betyget något. Bareminerals Flawless Definition Mascara Waterproof hittar vi på tredjeplats. Mascaran ger fantastisk svärta och rejält med volym, tycker någon, medan en annan inte tycker att mascaran ger så stor effekt alls. Alla upplever dock att den sitter där den ska hela dagen, utan att smula, och ändå är ganska lätt att få bort med remover.

Vinnare i det här testet

iForm

Publicerad

iForm har testat och jämfört sex olika vattenfasta mascaror. Om du ofta tränar hårt kan ett vattenfast mascara vara en bra idé. En tuff, svettdrypande träning kräver en vattenfast mascara och iForms test har hittat två riktigt bra mascaror för detta ändamål. Men testet visar även att några av mascarorna inte alls håller måttet.

Bäst i test enligt iForm är L’Oréal Paris Double Extension Waterproof. Denna vattenfasta mascara utlovar 60 procent längre ögonfransar och detta stämmer verkligen. Ögonfransarna blir mycket långa och vackra, bäst av alla! Du behöver applicera i två steg; först en vit, stärkande bas och sedan på med den svarta mascaran. Double Extension Waterproof gör skäl för sitt namn och fungerar perfekt vid hård och svettig träning. Enda nackdelen med L’Oréals mascara är att den är lite svår att hålla i och därmed något klumpig. Betyget blir 4 poäng av 5 möjliga.

Med samma betyg som testvinnaren hittar vi tvåan Lancome Hypnose Doll Eyes Waterproof. Med denna vattenfasta mascara får du långa och fylliga ögonfransar. Borsten är perfekt för både de korta och långa ögonfransarna. Lancome är vattenfast både under och efter träning. En mascara som däremot underpresterar är Yves Rocher Lash Plumping Mascara Waterproof. Testets billigaste produkt är ingen höjdare och det kommer för mycket mascara på en gång och därmed är den svår att använda. Betyget blir därefter, 1 poäng av 5 möjliga.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

På Bäst-i-test.se har de låtit två frilanserande make-up artister testa 8 st olika mascaror. Flera märken har fått höga betyg på olika områden, men bara tre med toppbetyget 10 av 10. Lancôme Hypnôse kom först på listan då den ger riktigt snygga, svarta fransar. Mascaran separerar fransarna bra och då blir det inga klumpar. Den håller under hela dagen, utan fällning under ögonen. Hypnôse tunna formula gör dock att fransarna inte får någon speciell volym.
Däremot ger mascaran Clinique en snygg volym och långa, korpsvarta fransar. Den separerar fransarna bra. Clinique är också hållbar under dagen, även i fuktig miljö. Det är lätt att komma åt alla fransar med dess borste. Bäst i testet på att kombinera hållbarhet med volym blev Estée Launder, tack vare att mascaran innehåller synliga fibrer som bygger upp volymen på fransarna. Estée Launders borste ger fransarna en ”lösögonfrans”-effekt, med kraftigare fransar i yttre ögonvrån. Mascaran klarar sig bra i fukt, men smular lite mer än Hypnôse.

Vinnare i det här testet

Expressen.se

Publicerad

På Expressen.se kan man läsa om flera mascaror som fått samma betyg (5 av 5) så vi har valt att skriva om märkena i prisordning – billigast först. Dr Hauschkas Volume Mascara (185 kr) är en klar favorit bland testerna, då mascaran kan bäras av de med känsliga ögon, samt de som använder linser. Samtidigt ger den en bra längd med mycket volym och innehåller massor av vårdande ämnen!
Artdeco har tillverkat en mascara som heter Perfect Volume Mascara för 188 kr. Den ger en ”lösögonfrans” - effekt, med fantastisk volym. Samtidigt förlänger den och separerar fransarna. Om man använder en fransböjare i kombination med mascaran får man oerhört snygga fransar hela dagen!
Georgio Armanis mascara ”Eyes To Kill” levererar en hög lyxfaktor, då den ger både volym och längd, samtidigt som den den särar och låter fransarna se naturliga ut. Tillsammans med en fransböjare blir Armanis mascara näst intill oslagbar! Mascaran finns att köpa till pris 315 kr.

Vinnare i det här testet

Plazakvinna.com

Publicerad

På Plazakvinna.com har man testat olika mascaror och utsett de tre bästa.
Hypnôse har en kornformad borste som ger dig både lyft och böj på fransarna, till yttersta ögonvrån. Den är väldigt lättapplicerad och den sitter fint hela dagen!
Lumenes mascara Blueberry Curl ger långa, fina fransar. Utan att klumpa kan du lägga på flera lager, tack vare den hårda gummiborsten. Ögonen får dessutom långa och riktigt svarta fransar! Mascaran håller sig fin hela dagen i både vått och torrt.
När Eye-lite Mascara från Malava, kom ut, var det många som tvivlade, då Mavala egentligen är en nagelexpert. Men mascaran gav ett positivt överraskande. Borsten fick ett jättebra omdöme, med nackdel att den ibland måste torkas av lite grann för att inte kladda. Ögonfransarna får längd och mascaran gör dom riktigt, riktigt svarta!

Vinnare i det här testet

GP

Publicerad

Med rätt mascara kan du få en enaståede volym och maximal längd på dina fransar. GPs test av mascaror visar dock att tillverkarna lovar mer än vad de kan hålla. Dessutom innehåller en av de testade mascarorna höga halter av ett allergen. De tillverkare som medverkat i testet är Maybelline, L’Oreal, Lumene, Max Factor, Aco, Lancôme och Isadora – samtliga är testade av de franska laboratoriet Eurofins, där de testades för sin effekt på ögonfransarna. Testresultatet avslöjade stora skillnader mellan märkena. Maybelline – testets bästa förlängare – var t.ex. dubbelt så effektiv som Isadora. Max Factor gav bäst effekt för volym, dubbelt så mycket volym som Acos mascara. Eurofins testansvariga dömer dock inte ut någon av mascarorna som dåliga på att förlänga eller ge volym, då resultatet för samtliga mascaror är godkänt. Mascaran från Max Factor innehöll dock allergenen benzylalkohol (detta klassas som ett av de 13 mest allergiframkallande doftämnena). Man blir dock inte med automatik allergisk bara för att en produkt innehåller allergener, men det finns risk för att utveckla bestående kontaktallergi. Bästa mascaran i testet är Cliniderm Gentle Volume Mascara som förlänger fransarna med 21 procent och ger en volymeffekt på 20 procent. På testets andraplats hamnade Mega Mascara Lenghtening som ger förlängning på 16 procent och en volymeffekt på 21 procent. Sist, men inte minst, hamnade Virtuose Black Carat som med 20 procent förlänger fransarna och som ger 33 procent volymeffekt.

Vinnare i det här testet

Veckorevyn.com

Publicerad

På veckorevyn testade man 9 olika mascaror, i både lyx- och budgetklassen, för att hitta den bästa. Med högsta betyg hittar man Maybellines mascara. Den var lätt att applicera och utan att det kladdar, kan man arbeta upp en ordentlig volym. Mascaran ger dig maffiga fransar och sitter perfekt under dagen, utan att smula. Den är lätt att tvätta bort. Mac-mascaran känns kletig om man inte torkar av den en gång före användning. Då känns den istället krämig! Mascaran ger volym, även om det inte är riktigt så mycket som man önskar. Den sitter bra under dagen utan att den smular och dess hylsa är lätt och greppvänlig.
Clarins kommer på tredje plats, då borsten ger en klassisk frans-form och är lätt att använda. Trots att mascaran ger en fin fyllighet, finns det en risk för att få ”spindelbens-fransar”. Detta undviks genom att använda en någorlunda mängd mascara. Clarins smular inte och ger en lagom längd på fransarna.

Vinnare i det här testet

Damernasvärld.se

Publicerad

På Damernasvärld.se rankas de 9 bästa mascarorna som lanserades år 2010. Första plats gick till Lancôme Hypnôse Precious Cells. Det här är en mascara som ger en fin volym och separerar fransarna, samtidigt som den är vårdande. Fransarna får en fin böj och du kan bära den hela dagen utan att det känns att du har smink. Mascaran går utan problem att användas av personer som bär linser och av de som har känsliga ögon.
Max Factors mascara Xperience har en fin borste med piggar, som gör att mascaran blir lätt att applicera. Mascarans formula ger en bra volym, samtidigt som fransarna känns smidiga! Den finns tillverkad i två olika färger – svart och brun.
En mascara tillverkad av Diorshow – Extase – ger omedelbart fransarna en mängd volym. Den här mascaran är dock av den varianten som kräver lite vana, då den annars kan bli blaffig att applicera. Precis som Max Factors mascara finns Extase-mascaran att hitta i både svart och brunt. Den sitter bra under hela dagen utan att kännas obehaglig.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"