Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av personvågar

hem & hushåll uppdaterad 22:e Februari, 2017, Baserad på 3 experttester.

Vid köp av en ny våg, bör den främsta funderingen vara kring vilken typ av våg du vill ha. Det vanligaste är två typer av vågar – den traditionella som bara mäter vikt och BMI-vågen som mäter mer utöver vikten, exempelvis kroppsfett, muskler och benmassa. Men oavsett vilken typ av våg du väljer, var noga med att läsa om den ordentligt och testa den gärna i butiken före köp! Ta reda på din exakta vikt och se till att vågen du har öga för ger samma resultat. Det finns nämligen flera vågar som kan ge skilda resultat, även om du väger dig flera gånger på rad. Ha också i tanke att en dyr våg inte nödvändigtvis är den absolut bästa och tvärtom. Nedan finns ett par sammanfattningar av tester som gäller vågar, som kanske hjälper dig på vägen till din nya personvåg.

Test.se rekommenderar

Beurer BF700 - bäst i test bland Personvågar 2017
Beurer BF700, bäst i test.

Beurer BF700 - Här på Test.se väljer vi att rekommendera personvågen BF700 från Beurer. Vågen fick högst betyg av de 12 modeller som Råd & Rön testade under 2015. Råd & Rön skrev dock att de inte utser en ”bäst i test” eftersom de diagnostiska vågarna inte mäter kroppsfett och muskelmassa så bra som de påstår. De gissar mest genom att analysera vikten och de uppgifter man knappat in.

Beurer BF700 kan kopplas till en app som heter Burer Health Manager App. Appen gör det enklare att hålla koll på vikten, sätta personliga mål och följa sin… Läs mer

Bästa pris Bästa pris

Personvågar - Bäst i test

Experttester vi läst (3st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön har testat 12 personvågar som inte bara ska väga dig, utan de ska även mäta ditt kroppsfett och dina muskler. Hälften av vågarna i testet kommunicerar också med en app i din smartphone! Testresultatet visar att de vågar som påstår sig klara av att mäta kroppsfett och muskler överskattar sin förmåga rejält, men de är däremot bra på att mäta vikten. Eftersom de flesta köper dessa diagnostiska personvågarna för att de vill mäta kroppssammansättningen – och för att vågarna inte duger för ändamålet – har Råd & Rön inte utsett någon ”bäst i test”. Själva tekniken i vågarna fungerar så att en svagström skickas genom fotsulan upp i ena benet och ner i det andra, s.k. impedansmätning. Detta är en mycket oexakt metod och därför måste de testade personvågarna kompensera och korrigera med mycket annan information som man själv knappar in. Vågen som fått högst betyg (63) är Beurer BF700 och därefter hamnar Withings WS-50 med 57 i betyg, samt Beurer BF800 med 56 i betyg.

Vinnare i det här testet

HD.se

Publicerad

På HD.se kan du hitta ett test som gäller personvågar. Testet visar att det inte bara är priset som skiljer de olika vågarna åt, utan beroende på vilken våg du väljer kan du bli av med närmare nio kilo. Egentligen säger inte vikten så mycket om din hälsa, utan ett bättre val är en så kallad bioimpedansvåg. Den ger bättre vägledning, genom att mäta din kroppssammansättning. Vågen tar hjälp av elektrisk ström som leds genom kroppen och redovisar sedan fördelningen av, exempel, muskler och fett. Av alla vågar i HD:s test, är det bara Beurer – testvinnaren – som ger exakt samma resultat upprepade gånger, även om samtliga vågar överlag är väldigt konsekventa i sin mätning. Både Babyliss och Withings gav sämst resultat, med en skillnad på 800 gram fett mellan två mätningar. Värre är det att det varierar 13,1 % i fettmängd beroende på om du väljer Babyliss eller Withings! För HD:s testperson innebär detta ungefär nio kilo fett! Det var, som tidigare nämnt, Beurer BF750 som blev testets vinnare. Den är konsekvent i sin mätning och ger exakta resultat varje vägning. Med vågen får man en mycket informativ manual, så att det är lätt att förstå vad allt betyder. En nackdel är dock att den inte sparar resultaten och att det inte framgår vilken muskulatur som mäts. Andraplats gick till Andersson Bys 2.0, som har en god precision. Även denna våg har omfattande mätningar och här sparas även den senaste mätningen. Däremot är det bristfälliga instruktioner och det framgår inte, precis som med Beurer, vilken muskulatur som mäts. Den är även prisvärd! Bosch PPW3320 tog tredjeplats och här får du en pålitlig personvåg. Den är konsekvent i sin mätning och mycket lättanvänd, men den kan inte spara resultaten och den ger få mätvärden.

Vinnare i det här testet

Hus & Hem

Publicerad

Hus & Hem har testat åtta personvågar genom att upprepade gånger vid samma tidpunkt väga en persons kroppsvikt. De traditionella vågar som endast mäter vikt är enkla att använda, men Hus & Hems test visar att de, med ett undantag, har sämre kapacitet än BMI-vågarna – som också mäter kroppsfett. När det gäller finesser, skiljer sig BMI-vågarna åt. Vill man ha mycket detaljerad information är testvinnaren från Bosch ett bra val. Det är den enda modellen som mäter andel fett, vatten och muskelmassa, samt hur mycket benmassan väger. Bosch har en hög maxkapacitet och det skiljer sig som mest med 0,1 kilo vid de olika mätningarna. Modellen ger ett rejält och hållbart intryck, trots att gummikuddarna på fötterna är dåligt fastlimmade. Vågen startar av ett tryck med foten, men det fungerar inte alltid. Vågen ger detaljerad information på ett enkelt sätt och är därför mycket prisvärd. På andraplats hittar man Colline Bathroom Scale 34-2220 – en traditionell våg, utan BMI-mätningar. Detta är testets billigaste våg, men den är ändå konsekvent och okomplicerad. Även här varierar mätningarna som mest med 0,1 kilo, men vågen har låg maxkapacitet. Det är en rejäl våg med sparsmakad design och en upplyst display med stora och tydliga siffror. OBH Nordica har tagit tredjeplats med sin BMI-våg – Balance Light BMI 6288. Det är en prisvärd våg som ger få, men raka besked. Som mest varierar mätningarna med 0,2 kilo, men även här tillhör

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna, bl.a Råd & Rön, Testfakta, SVT Plus, Folksam och Aftonbladet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"