HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av primers

skönhet uppdaterad 26:e Oktober, 2016, Baserad på 5 experttester.

En primer appliceras efter att man använt en fuktighetskräm, men före eventuell foundation. Den kan användas i hela ansiktet eller på enstaka områden, exempelvis T-zonen. Den är fuktgivande, färgkorrigerande, utslätande och uppstramande. Dessutom får den sminket att fästa bättre och hålla längre. De flesta primers är silikonbaserade, vilket ger hyn en mjuk och ofta lite glatt yta. För bästa resultat är det alltså bäst att applicera för lite än för mycket.

Det finns olika typer av primers som passar olika hudtyper. Exempelvis får den mogna huden med fina linjer och/eller pigmentfläckar nytt liv med en primer som verkar utslätande och färgkorrigerande, medan problemhud som ofta drabbas av orenheter trivs bäst med primers som innehåller acne-bekämpande ingredienser, t.ex. salicylsyra.

Test.se rekommenderar

MAC Prep + Prime Fortified skin enhancer - bäst i test bland Primers 2020
MAC Prep + Prime Fortified skin enhancer, bäst i test.

MAC Prep + Prime Fortified skin enhancer - Här på Test.se har vi valt att rekommendera primern MAC Prep + Prime Fortifies Skin enhancer. Det är en färgad primer med ett mjukt pulver som verkar genom att jämna ut hudtonen och lägga till lyster. Primern är lätt och blir osynlig mot huden, perfekt att ha under foundation eller puder eftersom den gör att sminket fäster bättre, samt håller längre. Den är också parfymfri och erbjuder SPF 35-skydd. Den finns i fyra färger: Illuminate, Neutralize, Adjust och Recharge. Läs mer

Primers - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Mascaror

UPPDATERAD 18:e Mars, 2020

Brun-utan-sol

UPPDATERAD 24:e Juli, 2017

Foundation

UPPDATERAD 5:e December, 2016

Hudlotion

UPPDATERAD 19:e Oktober, 2016

Kroppsoljor

UPPDATERAD 8:e September, 2015

Experttester vi läst (5st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Damernas Värld

Publicerad

Damernas Värld har publicerat en artikel i tre delar - ett stort test av primers,  hur man använder den (steg för steg) och vanliga frågor + svar. Testvinnaren ger hudperfektion på minuten. Mac Prep + erbjuder en lättapplicerad kräm som synbart minskar porer, linjer och rödhet. Den ger en bra grund för att man sedan bra ska kunna applicera sin foundation. En testare tyckte t.o.m. att man en “bra huddag” kan använda endast den som bas. Krämen klarar av svettiga träningspass och hittas i en fräsch pumpflaska. Chanel Le Blanchs kräm gör att huden blir jämn och uppljusad. Rödhet blir mindre framträdande och är absolut ett bra hjälpmedel när man sovit för lite och lystern känns frånvarande. Sminket sitter bra hela dagen. Too Faceds kräm Primed and Poreless Skin Smooting Primer hamnar på testets tredjeplats och har en skön, lite krämig formula som är lätt att använda. Primern ger direkt Photoshop-effekt och en jämn, matt yta. Stort plus för härligt hudvårdande ingredienser.

Vinnare i det här testet

Damernas Värld

Publicerad

En primer är fuktgivande, färgkorrigerande, utslätande och uppstramande samtidigt som den får smink att fästa bättre och hålla längre. DV har testat sju primers som ska ge ansiktet lyster och bäst i test är MAC Prep + Prime Fortified skin enhancer. Den först tröga konsistensen kräver lite arbete vid applicering men sjunker sedan snabbt in i huden. Resultatet blir en hy med mycket och långvarig lyster som ändå ser naturligt ut. Flera i testpanelen fick spontana komplimanger. Smashbox Photo finish foundation primer hamnade på andraplats och är enkel att applicera, samt att den är dryg – endast lite behövs. Huden blir sammetslen och får mycket lyster, så mycket lyster att vissa i testpanelen upplevde den som alldeles för glittrig. Det var en effekt som drog ner primerns betyg. På tredjeplats hamnade No.7 Airbrush away primer som gör att huden känns mjuk nästan hela dagen, men någon lyster är det inte på tal om. Huden känns snarare täckt än lystermättad. Det är en helt okej produkt, men i lysterfrågan blir det tyvärr bottenbetyg.

Vinnare i det här testet

Damernas Värld

Publicerad

Damernas Värld har testat 7 primers som gör huden jämn och sammetslen. Det finns olika typer av primers som används vid olika behov. De primers i testet är avsedda att jämna ut och ge huden en sammetslen, slät yta och göra det lättare att applicera smink på ett jämnt och snyggt sätt. Bäst i test är MAC Prep + Prime skin smoother. Här får man en smidig dosa utrustad med spegel. Primerns konsistens är en silkeslen gel som enklast appliceras med fingertopparna eller en svamp. Huden blir matt och ytan blir slät, vilket gör det lätt att applicera smink på. Primern fyller också ut linjer och kan användas över sminket. Benefit The Porefessional tog andraplats och är en snygg retro-inspirerad tub som är enkel att ha med sig. Den har en silkeslen, krämig konsistens som är enkel att applicera på huden. Sminket lägger sig jämnt över primern och håller länge. Även denna primer går att använda över sminket när porer eller linjer under ögonen behöver döljas. På tredjeplats hamnade Smashbox Photo finish foundation primer, som är en mjuk och lite fuktigare primer i behändig tub. Den lägger sig snabbt och ger en len yta, samt att det går att applicera smink direkt efter primern. Både foundation och puder fäster lätt och ser naturligt ut. Däremot drar en plastig doft ner betyget lite.

Vinnare i det här testet

Amelia

Publicerad

Amelia har valt ut de bästa primerkrämerna för test. Vill man ha felfri hy behöver man en kräm som döljer ojämnheter och ger sminket bra fäste. Bäst i test är Smashbox Photo finish primer. Den är lätt, len och suddar bort alla skavanker på sekunden. Den finns i olika nyanser men ofärgat är bäst. Dr Brandt Pores no more hint of tint hamnade på andraplats. Det är en svagt bruntonad primer som fyller i stora porer och ger jämn, sidenmatt hy. Den finns även som ofärgad, men med hint of tint kan man skippa foundation. Sensai Water makeup base hamnade på tredjeplats och är transparent primer som trollar bort smårynkor och ojämnheter. Den ger ett mikrotunt men mycket fuktgivande skikt som håller foundation och rouge på plats!

Vinnare i det här testet

Expressen Mode

Publicerad

En perfekt sminkning kräver en bra grund. Expressen Mode har testat fem primers som trollar bort rynkor och skavanker, samt ger en strålande och jämn hud. Den bästa primern i testet är MAC Prep + Prime Fortified skin enhancer. Har man stora porer och ojämn hy är detta den bästa produkten att använda. Den finns i tre nyanser och ger en riktigt bra täckning utan att kännas som spackel på ansiktet. Dess konsistens är lätt och mjuk, samt sitter fint hela dagen både med puder och foundation. Att den har solskyddsfaktor 35 är ett stort plus! Good Morning skin serum, Elisabeth Arden, och Primer stone, Duwop fick samma betyg. Good Moorning skin serum är en silkeslen primer som ligger kvar som en skön film hela dagen. Den ger både lyster och innehåller en del bra näringsämnen som druva och mullbär. Primer Stone är en superlätt primer som lägger sig som en hinna över huden och raderar det mesta – från stora porer, till acneärr och fina linjer. För att man ska nå bästa resultat bör primern appliceras 30 minuter innan man använder puder eller foundation. Även denna primern har solskyddsfaktor.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"