HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av skäggtrimmers

elektronik uppdaterad 19:e Februari, 2014, Baserad på 2 experttester.

Tycker du att det jobbigt och tar lång tid att raka bort skägget med rakhyvel? Tycker du inte om att ibland få röda små utslag efter rakningen och dessutom kanske tycker att det är lite snyggt med skäggstubb? En skäggtrimmer är i så fall något för dig! Med en bra trimmer kommer du att få en behaglig trimning och dessutom få välvårdat, snyggt skägg/stubb. Många modeller på marknaden ger möjligheten att ställa in trimningslängden, vilket innebär att du kan få det perfekta två- eller tredagarsstubbet. Med vissa medföljer dessutom en precisionstrimmer och konturkammar som gör att du enklare kan justera kanter och linjer, polisonger och nacke. Man måste inte alltid köpa den dyraste för att få bäst resultat, utan många gånger är det extrafunktionerna och tillbehören som kostar mer, inte just raknings resultatet. Se därför efter dina egna behov och välj en skäggtrimmer utefter dem!

Test.se rekommenderar

Philips Pro QT4090 - bäst i test bland Skäggtrimmers 2020
Philips Pro QT4090, bäst i test.

Philips Pro QT4090 - Vi på Test.se har valt att rekommendera skäggtrimmern från Philips – QT 4090. Det är en kraftfull och lättanvänd trimmer med hög prestanda, som ger en exakt och jämn trimning. Den har en klippbredd på 32 mm och en flerfunktionsdisplay där man kan ställa in hårlängden mellan 1 – 18 mm och som dessutom visar batteristatus. QT 4090 är utrustad med ett effektivt vakuumsystem som ser till att det klippta håret fångas upp i en behändig behållare. Det medföljer en precisionstrimmer för finslipning av linjer och konturklippning av polisonger och nacke. Laddar man… Läs mer

Skäggtrimmers - Bäst i test

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Svt.se

Publicerad

SVT.se har testat tre vanliga skäggtrimmers i olika prisklasser med hjälp av sin testpanel. De jämförde ljusnivåer, batteritid och användbarheten. De modeller som ingick i testet var TriStar, för 179 kronor, Braun Cruzer för 500 kronor och Philips QT 4090 för 1099 kronor. Vad är det då som skiljer de billiga från de dyra modellerna? Braun var modellen som förde minst oväsen under användning, medan Philips hade längst batteritid. Innan det slutgiltiga testet – användarvänligheten – fick männen i testpanelen prova varje trimmer hemma hos sig några dagar, för att sedan kunna utse den som de tyckte var bäst. Testmedlemmen Niclas Klingfeldt gav trimmern från Braun kommentaren: ”Den rakar nära och är skarp och ligger bra i handen. Och bra att den går att skölja av med vatten”. Alla trimmers i testet hade olika fördelar. Till TriStar följde både kam och sax med på köpet, dock tyckte testarna att den rakade dåligt och att den fastnade, samt gjorde ont. Däremot var modellen från Braun vattentålig, medan man fick med en uppsamlare till Philips. Philips trimmer fick dessutom ett omdöme som löd: ”Plus för att den rakar starkast och jämnast och det är väl det som är syftet. Dessutom bra med en uppsamlare, även om en del hamnar utanför”. Även om resultaten mellan Braun och Philips var jämt, var det Philips QT 4090 som gick ur testet som vinnare.

Vinnare i det här testet

Pricerunner

Publicerad

Pricerunners manliga testpanel har provat fyra olika skäggtrimmers i jakten på den perfekta tvådagarsstubben. Tre av modellerna i testet är en kombination av skäggtrimmer och hårklippare. Samtliga trimmers är bra, vilket betyder att det är extrafunktionerna som får avgöra testet. Testvinnare blev Philips QT 4090. Det är en lyxig, kraftfull och lättanvänd trimmer. Batteritiden ligger på ca 50 minuter och dess klippbredd på 32 mm.  Den digitala displayen visar trimningslängd och batteriets status. Den är dessutom utrustad med ett effektivt vakuumsystem som fångar upp hår och samlar det i en liten behållare, vilket håller badrummet rent. Det medföljer en precisionstrimmer för finslipning av linjer och konturklippning av polisonger och nacke. Även en förvaringsväska medföljer. Modellen som hamnade på andraplats är från Braun. Cruzer Beard & Head är en snygg och ergonomisk trimmer, som passar för både skägg och hår. Trimmen har ett behagligt grepp av gummi, som ger en säker och bekväm klippning. Den är dessutom utrustad med en utskjutbar precisionstrimmer, för konturklippning av nacke och polisonger. Rakhuvudet går att skölja under rinnande vatten och dess batteritid är ca 40 min, samt att det medföljer två trimningskammar. Remmington tog tredjeplats med MB 4110 Stubble Kit. Det är en snygg och prisvärd trimmer, som är utrustad med avancerade skärblad i titan för lång livslängd och effektiv trimning. MB 4110 kan laddar antingen via vägguttag eller via USB och den kan sköljas under rinnande vatten.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"