Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
espressomaskiner - Bäst i test

Test av espressomaskiner

hem & hushåll uppdaterad 6:e November, 2017, Baserad på 4 experttester.

Espressomaskiner är vanligtvis dyrare i inköp en vad en kapselmaskin är, men många vill lyxa till vardagen med en espresso gjord av nymalet kaffe. Den moderna espressomaskinen använder ett trycksystem som hettar upp vatten till 93-96 grader och pressar det genom 17-18 gram väldigt finmalet kaffe med ett tryck på nio till åtta bar. Detta pågår under 25-35 sekunder och i slutändan har man ca 60 ml dryck - en dubbel espresso. Espresso är mycket starkare än andra former av kaffe, har mer koffein (relativt till volym) och har en distinkt crema - ett lager av cellulosa och fetter - på toppen.

Test.se rekommenderar

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM (650.75.MS) - bäst i test bland Espressomaskiner 2018
DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM (650.75.MS), bäst i test.

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM (650.75.MS) - Här på Test.se väljer vi att rekommendera DeLonghis PrimaDonna Elite. Maskinen beskrivs som unik - precis som din smak! Här blir man positivt överraskad av de oändliga variationerna av drycker. PrimaDonna Elite har blivit testvinnare i Råd & Röns två senaste test av espressomaskiner!

Espressomaskinen är ansluten till en innovativ Smart Coffee App för att man ska kunna skapa nya drycker och utforska de oändliga möjligheterna med obegränsad tillgång till råd och förslag. Man får en stor variation av kaffe- och mjölkrecept som enkelt kan programmeras med 6 användarprofiler för… Läs mer

Bästa pris Bästa pris

Espressomaskiner - Bäst i test

Experttester vi läst (4st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Råd & Rön

Publicerad

Espressomaskinen är fortfarande lite dyrare än en vanlig kapselmaskin i inköp, men resultatet blir också lyxigare kaffe. De allra hetaste maskinerna är helautomatiska, där de enda man behöver göra är att fylla på bönor och vatten - sedan gör maskinen resten av jobbet. Råd & Rön har testat hela 31 st nya helautomatiska espressomaskiner (+ 20 modell från testet 2014). En smakpanel på 30 personer har provsmakat espresso från varje maskin - den bästa maskinen kostar ca 20.000 kr, men för bara en bråkdel av pengarna kan man få en maskin som är nästan lika bra. I testet har vi bl.a. bedömt kaffets arom, fyllighet och crema, mätt espressons temperatur, samt bedömt hur enkel espressomaskinen är att hantera, göra ren och förvara. DeLonghi PrimaDonna Elite, Jura E8 Chrom och Jura E8 får alla tre samma höga betyg på 82 av 100 möjliga och hamnar i toppen av tabellen. De tre maskinerna fick genomgående bra betyg i alla delarna av testet. Alla modeller i testet, förutom Jula Ena Micro 1 och Jura A1, skummar även mjölk. Det är just mjölkskumningen som skiljer Juras 2 toppmodeller åt - Jura E8 Chrom levererar både varm mjölk och mjölkskum, medan E8 Platina bara ger skum.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Råd & Rön har testat 18 nya helautomatiska espressomaskiner. Vill man lyxa till vardagen med nymalet kaffe i form av espresso, är espressomaskinen ett måste. En smakpanel med 30 personer har provsmakat espresso från varje maskin och det visar sig att den bästa modellen kostar över 20 tusen kronor. För en bråkdel av dom pengarna kan du få en maskin som är nästan lika bra. Man har bl.a. bedömt kaffets arom, fyllighet och crema, mätt espressons temperatur, samt bedömt hur enkel maskinen är att hantera, göra ren och förvara. Samtliga modeller, förutom Jura Ena Micro 1, skummar även mjölk.Man lägger stor vikt vid hur gott kaffet smakar. Högst betyg får DeLonghi PrimaDonna, som får 82 i betyg och i stort sett höga betyg rakt igenom testet. Strax därefter hamnar två modeller från Jura - Z6 och E6. Z6 får dåliga betyg för förvaring, eftersom den är stor och tung.

Vinnare i det här testet

Råd & Rön

Publicerad

Espressomaskinen är dyrare än kapselmaskinen i inköp, men vill man lyxa till vardagen och få espresso med nymalet kaffe, är espressomaskinen det rätta valet! De allra hetaste maskiner är de helautomatiska, där det enda man behöver göra är att fylla på bönor och vatten. Hetast av de hetaste maskinerna är de så kallade “one touch”-maskinerna, där maskinerna även sköter mjölkskumningen när du vill göra en cappuccino eller latte, utan att man ens behöver flytta koppen. Råd & Rön har testat 16 helautomatiska espressomaskiner och alla, förutom Jura Ena Micro 1, skummar även mjölk. I testet har man lagt stor vikt vid hur gott kaffe maskinerna gör och detta testas av 30 personer, som får dricka och smaka i blindo, vilket innebär att de får en kopp kaffe utan att veta från vilken maskin. Samma bönor används till alla maskiner och man har valt de automatiska programmet. Även tiden det tar är en viktig aspekt - det heter ju trots allt espresso. Det finns viss skillnad i hur snabba maskinerna är på att göra första, respektive andra koppen kaffe. Temperaturen på kaffet bör ligga så nära 67 grader som möjligt. Kallt kaffe är inte gott, men för varmt kaffe kan anta en lite otrevlig, bränd smak än nödvändigt. De tre bästa maskinerna i testet kommer alla från Jura - Z6, E6 och E60. Z6 är dyrast, med en prislapp på strax över 20.000 kronor, medan E6 och E60 hamnar runt 10.000 kronor.

Vinnare i det här testet

Expressen.se

Publicerad

På Expressen.se har man testat 8 espressomaskiner och utsett Nespressos modell Lattissima +F411 till testvinnare. Det är en elegant men lätthanterad maskin. Den har en automatiskt mjölkskummare som ger fint skum. Modellen har knappar som man lätt förstår och som dessutom går att programmera. Man kan välja mellan två storlekar på sitt kaffe och så kan man välja – utöver espresso och lungo – kaffedrycker som cappuccino och latte macchiato. Electrolux modell är behändig och lätt att använda. Den här maskinen har en manuell mjölkskummare som dessvärre ger lite tunnare skum med stora bubblor. Modellen är bra för den som vill ha en bra espressomaskin med flera automatiska grundfunktioner. Modellen från Philips liknar en vanlig kaffebryggare och den är enkel att använda. Dock har den en lös kapselhållare. Modellen har en manuell mjölkskummare som ger kaffet bra skum med små bubblor, men ångröret skulle dock kunna vara lite längre än vad det är.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna, bl.a Råd & Rön, Testfakta, SVT Plus, Folksam och Aftonbladet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"