HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
hårinpackningar - Bäst i test

Test av hårinpackningar

34 ST PRODUKTER TESTADE

skönhet uppdaterad 28:e Juni, 2019, Baserad på 12 experttester.

En hårinpackning används oftast för att reparera och stärka skadat eller slitet hår, men de kan även användas på ett redan friskt och välmående hår! Med rätt sort och lite ansträngning kan hårinpackningarna göra större mirakel för håret än de flesta tror.

För att hålla håret friskt och fräsch är det bra att göra hårinpackningar relativt regelbundet. Även om det känns som att det tar lite tid, är 1 gång i veckan en bra riktlinje att utgå från. Detta för att få bäst effekt och ett välmående hår.

En perfekt hårinpackning för rätt hårtyp.

Kanske vill du stärka, återfukta eller ge mer volym? Det finns hårinpackningar för alla olika typer av hår. Utgå från just din hårtyp och leta upp rätt produkt. Om du har problem med torrt hår behövs fukt. Då ska du inte välja en återuppbyggande inpackning för skadat hår, som då kan få helt fel effekt. Läs på och fråga gärna din frisör för bästa hjälp.

I vilken ordning?

Först schamponerar du, sen gör du inpackningen och avsluta till sist med balsam. En vanlig missuppfattning är att avsluta med inpackningen, detta är helt fel! Först ska håret vara helt rent sen ska hårinpackningen verka ordentligt. Efter detta används balsam för att åter stänga hårets fibrer. Då har du gjort rätt ordning för att få bästa effekt.

Såhär gör du för att applicera hårinpackning

  1. Börja med att tvätta rent håret, torka därefter så att det är handdukstorrt.
  2. Applicera inpackningen från hårbotten, jobba ut i längderna och ut i topparna. Ta gärna hjälp av en bredtandad kam.
  3. Låt hårinpackningen verka i den tid som står på förpackningen. Fuska inte! Effekten blir bäst om den sitter rätt tid.
  4. Använd rätt mängd. Hårinpackningar är ofta dyra så se till att inte ta för mycket så räcker den till fler gånger.
  5. Avsluta med valfritt balsam som stänger hårets fibrer.
Läs hela texten - gratis!

Bäst i test: Björn Axén Deep Conditioner Repair

Testresultat
Damernas Värld 2019
Recensioner
Produktbeskrivning
Specifikationer

Vi på test.se rekommenderar Björn Axen Deep Conditioner Repair, hårinpackning för torrt och skadat har. Vårdande mineraler från havet ökar elasticiteten i håret och hårbotten stimuleras och får ny kraft tack vare ekologisk arganolja. Hårinpackningen ger ett mjukt hår som håller tills nästa tvätt. För bästa effekt, använd produkten 1 gång i veckan och låt sitta i 3 minuter. Den praktiska förpackningen gör det enkelt att få ur allt innehåll och den håller sig fräscht länge. Ett stort plus är att denna hårinpackning även passar dig med känslig hårbotten.

Visa hela texten
Passar följande hårtyper:
Skadat och torrt hår
Funktioner:
Vårdande, bygger upp skadat hår. Ökar elasticiteten. Vårdar både hår och hårbotten.
Beskrivning:
Repair Deep Conditioner är en lyxig inpackning som gör underverk på skadade och torra hår. Innehåller vårdande mineraler från havet som bygger upp skadat hår och ökar elasticiteten. Ekologisk arganolja och Sea Lavender vitaliserar och vårdar både hår och hårbotten. Används ca en gång i veckan.
Instruktioner:
Repair Deep Conditioner används med fördel en gång i veckan efter att du tvättat ditt hår. Låt verka i 3 minuter, skölj sedan noggrant.
Innehållsförteckning:

Köp den till detta pris idag:

Vi rekommenderar också:

Kevin Murphy Young Again Masque

Testresultat
Damernas Värld 2019,    Damernas Värld 2016
Passar följande hårtyper:
Skadat / Slitet, Torrt
Funktioner:
Reparerande, Stärkande, Återfuktande / Mjukgörande
Beskrivning:
"Kevin Murphy Young Again Masque är en djupt vårdande hårinpackning för att vitalisera ditt hår och återställa dess ungdomliga lyster! Med quinoa, risprotein, aminosyror, baobabfrö-olja med mera - idealisk för torrt eller skadat hår!"
Instruktioner:
Massera in i nytvättat hår och hårbotten, låt verka i 5-15 minuter. Skölj sedan.
Innehållsförteckning:
Visa alla specifikationerna

Köp den till dessa priser idag:

Wella SP Repair Mask

Testresultat
Må Bra 2015,    iForm 2012
Passar följande hårtyper:
Normalt, Skadat / Slitet
Funktioner:
Reparerande, Stärkande
Beskrivning:
"Wella Sp Repair Mask reparerar håret med upp till 100% efter den första behandlingen och skyddar håret från ytterligare skador. Idealisk om du är ute efter mycket struktur."
Instruktioner:
Fördela jämnt i håret efter att du har tvättat med schampo. Låt sitta i 5 minuter och skölj noga efteråt.
Visa alla specifikationerna

Hårinpackningar - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Hårolja

UPPDATERAD 25:e Augusti, 2020

Balsam

UPPDATERAD 7:e Februari, 2020

Schampon

UPPDATERAD 7:e Februari, 2020

Torrschampo

UPPDATERAD 21:e Augusti, 2019

Permanent hårfärg

UPPDATERAD 14:e November, 2018

Experttester vi läst (12st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Damernas Värld

Publicerad

Damernas Värld har testat 7 olika sorters hårinpackningar för slitet och torrt hår. De har utgått från doft, konsistens och hur slutresultatet upplevs.

Bäst betyg (4,9) får Björn Axén Deep Conditioner Repair. Bra pris, smidig förpackning och gör håret mjukt och följsamt. Känslan håller i sig även efter nästa hårtvätt. En i testpanelen upplever att det kändes lite strävt efteråt men efter borstning med håret mjukt och fritt från frissighet. Hårmasken innehåller ekologisk arganolja som hjälper till att ge håret fukt. Den funkar på alla hårtyper och ska fungera bra om du har känslig hårbotten.

Davines NOUNOU Essential Hair Mask får betyget 4,8 och hamnar därmed på andraplatsen. En i testpanelen har denna produkt som "räddare i nöden". Konsistensen är lagom fast och den ger håret fukt utan att tynga ner håret. Slutresultatet blir frissfritt, glansigt och lent. Känslan finns kvar efter fler tvättar. Ett stort plus är att hårinpackningen är dryg och kommer i en miljövänlig förpackning.

På tredjeplatsen är Kevin Murphy, Young Again Masque som får betyget 4,7. Precis som namnet avslöjar är denna mask en anti-age-produkt för håret. Förpackningens pumpfunktion gör den smidig och produkten är snabbverkande. Håret blir glansigt och känslan på håret blir "lyxigt, fräscht och välmående".

Vinnare i det här testet

VeckoRevyn

Publicerad

VeckoRevyn har testat mjukgörande och reparerande hårinpackningar, och bäst i test är L’Oréal Nutrifier Glycerol Masque. Det är en hårmask som särskilt passar hår som är i stort behov av en vårdande kur. Testarna upplevde att hårfibrerna kändes nästan läkta och att håret blev lent utan att tyngas ner.

Näst högst betyg har Antonio Axu Treatment Hair Masque fått. Det är en lätt men fyllig inpackning som känns lyxig och gör håret sammetslent snarare än silkigt. Håret blir fylligt och lättstylat efter användning.

Nummer tre i VeckoRevyns test är Evo The Great Hydrator Moisture Mask. Den är prisvärd och kan liknas vid en dagkräm, fast för håret. Den är inte särskilt tung och ska verka i bara fem minuter innan den sköljs ur. Håret blir mjukt och följsamt!

Vinnare i det här testet

Damernas Värld

Publicerad

En återfuktande hårinpackning är räddningen för torrt och slitet hår. Damernas Värld har testat åtta olika märken som håller måttet med råge och utsett en “Bäst i test”. Precis som med schampo och balsam är det viktigt att välja en hårinpackning som passar just ditt hår för att få den effekt du önskar. När man applicerar inpackning bör håret vara handdukstorkat och det är bra att kapsla in håret efteråt med t.ex. en varm frottéhandduk (det får ingredienserna att fungera ännu bättre). Bäst i test är Maria Nila Pearl Silver Color Refresh som fick högsta betyg av Damernas Värld. Den återfuktar bra och ger en mjukhet utan dess like. På ett kick tar denna pigmenterade inpackningen även bort gula toner och ger en fin askig nyans. Den testade produkten är för blondiner, men det finns även hårinpackningar för mörka och för rödhåriga. På testets andraplats hamnar Kevin Murphy Young Again Masque som är tjock och krämig i konsistensen, men ändå lätt att massera in i håret. Den är berikad med uppbyggande proteiner och ger en känsla av föryngrat hår. En testare skrev, “Efter 15 minuter är mitt sönderblekta hår babylent”. Här får man också ut en bra mängd med en smart pumpfunktion. Sist, men inte minst, hamnar Alterna Caviar Repair Fill & Fix Treatment Mask på tredjeplats och är en bra, intensiv inpackning där det inte krävs så många minuter för att håret ska bli mjukt och friskt. Proteiner fyller ut varje hårstrå och gör att de ser slätare ut. Inpackningen doftar fräscht och lyxigt. Den håller vad den lovar!

Vinnare i det här testet

Må Bra

Publicerad

Må Bra har testat fem olika hårpackningar som ska vara djupt vårdande för håret och göra det mjukare och friskare. Bäst var Wellas inpackning SP Repair Mask som har en perfekt, krämig konsistens som är lätt att applicera och skölja ur. Håret känns snabbt friskare, starkare och glansigare. Håret blir frissfritt utan att tynga ner det! Matrix Biolage Sunsorials Sun Repair tog silvermedaljen och ger en fin glans till håret, som dessutom får fint fall och noll frissighet. Produkten är lätt att arbeta in - håret får en silkig, mjuk känsla utan att bli livlöst och platt. Naturligt fruktig och lagom stark doft. Loreal tog tredjeplats och här var inte testpanelen överens - toppen för slitet, färgat hår som behöver djup vård. Det blir blankt och lättskött. Men vissa testpersoner tyckte att längderna snabbt blir torra och lite livlösa igen. Långt hår kan dessutom kännas aningen oljigt redan dagen efter behandling.

Vinnare i det här testet

Expressen Allt om Mode

Publicerad

Allt om Mode har gjort ett stort test av 14 st hårinpackningar för att hitta rätt produkt till rätt hårtyp. För oavsett om håret är torrt, fett, slitet, färgat eller frissigt behöver det en energiboost ibland. Tre inpackningar fick högsta betyg, däribland Maria Nila Palett Masque Structure Repair som är en inpackning för skadade, torra och kemiskt behandlade hår med algextrakt. Inpackningen innehållet ett ämne som reducerar färgförlust, skyddar håret mot UV-strålning och verkar värmebeskyddande. Håret blir silkeslent utan att tyngas ner, om man lyckas skölja ur produkten ordentligt (annars får man motsatt effekt). Redken Frizzdismiss Mask hamnade på andraplats och gör håret mjukt, glansigt och frissfritt. Inpackningen räcker länge och är prisvärd. Den passar dessutom för alla hårtyper. Maria Nila roffar åt sig tredjeplatsen också med Pure Volume Masque. Detta är en ljuvlig, prisvärd inpackning med rosig doft som är lätt beroendeframkallande. Len och dryg konsistens. Håret lämnas lagom fylligt och lättskött, tack vare vitamin B5 och 100 procent veganska ingredienser.

Vinnare i det här testet

Damernas Värld

Publicerad

Damernas Värld har kikat närmare på sju aktuella hårinpackningar och utsett en vinnare bland dem. Efter en lång och varm sommar med sol, vind och vatten kan det vara bra att reparera håret med återuppbyggande hårinpackning. Flera av de testade hårinpackningarna får höga betyg och inget blir direkt sågat.

Den hårinpackning som placerar sig högst upp i Damernas Värld är Joico K-pak Deep Penetrating Reconstructor som får betyget 5 poäng av 5 möjliga. Joico har vunnit det prestigefulla priset Stylist Choice Awards 14 år i rad och är hårinpackningens Rolls Royce. Hårinpackningen gör håret starkare, friskare och tjockare.

Som god tvåa hittar vi produkten Toni & Guy Nourish Reconstruction Mask. Denna hårinpackning imponerar med sin krämiga konsistens som gör håret mjukare och samtidigt spänstigare. Doften är behagligt mild och hårinpackningen kostar drygt en hundralapp hos de billigaste butikerna. Betyget blir 4,4 poäng av 5 möjliga.

Tre hårinpackningar delar på tredjeplatsen; Björn Axén Strengthening Mask For Fine Hair, Pureology Strenght Cure Restorative Masque och Waterclouds Repair Hairmask. Den förstnämnda är lätt att applicera i håret och håret blir starkt och mjukt efteråt. Pureologys produkt är miljövänlig och färgbevarande. Doften är angenäm och håret blir friskt och glansigt efter behandling. Waterclouds hårinpackning innehåller macadamiaolja och gör att håret blir supermjukt och lent.

Vinnare i det här testet

Expressen

Publicerad

Keratin är ett protein som gör att håret inte går av och håller sig slitstarkt. Utan keratin blir håret torrt och frissigt. Expressen har provat olika hårinpackningar som innehåller keratin. Bäst i testet blev Keune Care Line. Tillsammans med vårdande lipider, stärker keratinet i inpackningen håret. Eftersom produkten är så pass dryg, krävs det inte mycket för att håret ska bli mjukt och lent. Man bör låta inpackningen verka i minst tre minuter, gärna lite längre, innan den sköljs ut. På testets andraplats hamnade L´Oreal Professional Pro-keratin Refill Mask. Hårinpackningar ger störst effekt om de försiktigt masseras in ett handdukstorkat hår och får verka under en varm handduk några minuter innan de sköljs ur. L´Oreals inpackning är inget undantag och håret blir mjukt och lent efteråt. Den hjälper till att fylla ut de skadade områdena i hårets yttersta skikt (fjällskiktet). Tresemmé Keratin Smooth tog tredjeplats och är en intensivinpackning, som ska sköljas ut efter att den verkat. Ett frissigt och torrt hår blir betydligt mjukare efteråt. För att få extra bra effekt, kan man använda den i bastun. Den är inte speciellt dryg, men prisvärd!

Vinnare i det här testet

Damernas Värld

Publicerad

Efter sol och salta bad behöver håret vård för att återfå sin styrka. Ett bra sätt att reparera skador är att använda en vårdande och uppbyggande inpackning – gärna så ofta som en gång i veckan. Liksom med andra produkter, finns det olika hårinpackningar för olika ändamål. Det finns exempelvis inpackningar för torrt, färgat eller värmeskadat hår och man bör välja inpackning efter den hårtyp man har. Bäst i test är Kevin Murphy Born Again Essential Treatment. Denna inpackning doftar lätt och man kan låta den sitta i under två till tjugo minuter – beroende på behov. Efter behandlingen känns håret följsamt, välmående och starkare. Inpackningen finns i en smidig förpackning med en öppning i nederkanten, utformad för att inte ta upp onödigt mycket plats i badrummet. På testets andraplats hamnade Matrix Biolage Fiber-strong Mask som känns riktigt fyllig i håret. Inpackningen ska verka i ungefär femton minuter och efteråt känns håret omedelbart mjukt. Det får också mycket volym som håller i sig hela dagen! Inpackningen doftar gott, men man hade nog föredragit en tub framför en burk. På testets tredjeplats hamnade Moroccan Oil Intense Hydrating Mask. Den här inpackningen doftar gott och är lätt att massera in i håret. Efter att man tvättat ur håret känns det följsamt och det får en glans som håller i hela dagen. Däremot känns förpackningen lite stor och man hade nog även här föredragit en tub istället.

Vinnare i det här testet

Må Bra

Publicerad

Må Bra har testat hårinpackningar som ger håret nytt lyft – som gör det lenare, finare och glansigare hår. På första plats i testet hamnade Tresemmé Split End Repair, som fått högsta betyg (5/5). Detta är en riktigt favorit bland alla testar, oavsett hårtyp. Produkten ger ett mjukt, lent och lättborstat hår utan att det blir platt. Doften är mild och konsistensen dryg, vilket gör att burken räcker länge. Att produkten har en kort verkningstid, 3-5 minuter, är ett stort plus. På andraplats hamnade Matrix Fiber-strong Bamboo som ger ett bra resultat omedelbart! Håret känns mjukare och får glans, stuns och volym, utan att bli frissigt. Håret känns välmående och friskt! Inpackningen doftar gott och är lätt att skölja ur, samtidigt som man inte behöver ta en större mängd för att få en bra effekt. Sist, men inte minst, hamnade Kérastase Cristalliste Masque på tredjeplats. Denna inpackning innehåller pärlemorglitter, som känns lyxigt. Den har en frisk, blommig doft och förpackningen är snygg. Inpackningen gör håret lätt och luftigt, men det blir aningen svårstylat – kanske på grund av att det blir lite för flygigt. Konsistensen känns lie vattning och det krävs relativt mycket av den för att få bra effekt!

Vinnare i det här testet

Veckorevyn

Publicerad

Veckorevyn har gjort ett minitest av återfuktande hårinpackningar som ska göra att det torra håret blir välmående igen. Bäst i testet blev Wella Pro Series med produkten Moisture Treatment. Produkten kostar endast 60 kronor och är därmed även ett bra budgetval! Meningen är att produkten ska vara en återfuktande inpackning och trots att den endast ska verka i håret i en minut, blir resultatet bra! Dess doft är mycket lätt och inte påträngande. Inpackningen är lätt att skölja ur och håret känns inte fett efteråt. Nashi Argan, Deep Infusion, tog andraplats och ska också vara återfuktande. Den doftar mycket gott och har en tjock konsistens. Den är lite dyr, men innehåller dock det allra bästa: ekologisk arganolja! Inpackningen ska verka i håret i sju minuter. Efter användning känns håret lika lent som silke och det glider genom fingrarna. För färgat hår finns en inpackning från Schwarzkopf – BC Color Save Treatment. Det ska vara en återfuktande och färgbevarande hårinpackning. Den doftar jättegott, men kanske lite för starkt. Produkten är lätt att skölja ur håret och det känns återfuktat, men utan något speciellt ”wow”. Den är färgbevarande, men dyr i jämförelse med de andra i testet.

Vinnare i det här testet

iForm

Publicerad

Hälsotidningen iForm har testat sex olika inpackningar för håret. En hårinpackning i veckan gör susen för lockarna. Den verkar närande, vårdande och tillför håret massor av fukt. Tvätta först håret, låt det handdukstorka och fördela sedan inpackningen i det. Låt den sitta i uppemot 15 minuter, beroende på produkt. Skölj sedan ut och vips har håret fått sig en återfödelse.
Bäst i test blir Kérastase Soleil Masque Défense Active. Den får maxbetyget 20/20 och inkasserar full pott i alla deltester. Kérastase återbygger och reparerar ditt hår. Särskilt bra för hår som utsatts för sol, havs- och klorvatten. Den är enkel att fördela och doften är underbar med fräsch doft av citrus. Priset är 389 kr för 200 ml.
Två inpackningar delar på andraplatsen. Wella SP Repair Mask ger omedelbar effekt redan efter första behandlingen. Hårets struktur förbättras och inpackningen verkar vårdande och reparerande. Doften är fräsch och konsistensen läcker. Priset ligger på 235 kr för 200 ml. John Masters Organics Honey & Hibiscus Hair Reconstructor är effektiv och vårdande. Den innehåller som namnet antyder honung, hibiskus och 14 andra certifierade ekologiska växtoljor. Den kostar 390 kr för 118 ml. Båda dessa inpackningar får betyget 18/20 av iForm.

Vinnare i det här testet

Må Bra

Publicerad

Må Bra har testat olika hårinpackningar och det visar sig att det inte spelar någon roll om produkten är en dyr inpackning från frisören eller en billig sort från stormarknaden. Må Bra har utsett Dove Repair Therapy Intensivekur till bäst i test, med högsta betyg. De som testat produkten skriver att den är superfräsch! Den har en tjock och härlig konsistens som fyller upp hårstråna. Inpackningen gör håret mjukt, glansigt och följsamt. Den är lätt att dosera och skölja ur, samt att den tar bort friss bra. Även förpackningen är bra! På testets andraplats hamnade Goldwell DualSenses Rich Repair 60s Treatment. Denna hårinpackningen ger lockigt hår väldigt fin volym och gör det fint, samt följsamt. Produkten är lyxig och har en bra konsistens. Enligt vissa doftar hårinpackningen gott länge, medan andra tycker att den luktar lite väl mycket. Några tyckte inte att produkten tog bort friss tillräckligt bra. Gliss Shea Cashmere Intensive Treatment hamnade på tredjeplats och produkten ger glans och mjukhet, samt att den fungerar bra mot friss och gör att håret ser välkammat ut länge. Produkten är väldigt dryg, så man behöver inte mycket av den. Däremot är inpackningen lite svår att skölja ur håret och tynger ner håret något, enligt vissa. Produkten har en behaglig doft.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.