HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av locktänger

skönhet uppdaterad 14:e Augusti, 2017, Baserad på 4 experttester.

Precis som med plattänger eller andra stylingverktyg är det inte lätt att veta vad man bör tänka på när man ska köpa en locktång. Det handlar om att hitta den locktång som är anpassad efter just dina krav och behov, för att därefter få en så bra behandling och styling av ditt hår som bara är möjligt. Det finns många olika tillverkare och modeller av locktänger idag och alla ger dem olika resultat. Det är också viktigt att alltid använda vårdande produkter i håret vid användning av locktång!

Test.se rekommenderar

Cera Wand - bäst i test bland Locktänger 2019
Cera Wand, bäst i test.

Cera Wand - Vi på Test.se har utsett CeraWand som den bästa locktången. Det är en konisk utformat tång med en keramisk beläggning på värmeplattorna. Den är mycket lätt att använda och den ger dig mjuka, fina och naturliga lockar. Dess konform gör det enkelt att välja storlek på lockarna och ger dig möjlighet att endast locka ett par slingor och det ser fortfarande bra ut! Man får ett bra grepp och den är behaglig att hålla i, samt att den keramiska värmeytan blir snabbt varm, på ca 15 sekunder. Temperaturen går att reglera mellan mellan 80-210… Läs mer

Locktänger - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Plattänger

UPPDATERAD 2:e Juli, 2019

Experttester vi läst (4st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Frida

Publicerad

Det är inte helt lätt att få till de där perfekta Hollywood-lockarna, men med rätt hjälpmedel kan det åtminstone bli lättare! Tidningen Fridas redaktion har testat 6 olika locktänger, och allra bäst tyckte de att BaByliss Pro 180 Curling Iron var. Pro 180 kan vid första anblick verka lite plastig, men det kommer man över så fort man börjar använda den! Den är enkel att använda och ger tydliga lockar även när man inte håller kvar tången mot håret länge. På andra plats placerade sig Bosch ProSalon. ProSalon är en lite smalare tång med lång yta. Den är lätt att använda och fungerar bra på både kort och långt hår. På tredje plats hamnade GHD Curve soft curl. GHD:s locktång blev varm på mindre än en minut och kändes skonsam mot håret. Fridas redaktion upplevde dock att den fungerade bättre på personer med långt hår än på dem med kort hår.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

På Bäst-i-test.se har man testat 6 stylingverktyg som skall ge lockigt och vågigt hår. Bäst i test är CeraWand. Tången är mycket lätt att använda och den ger mjuka och naturliga lockar. Dess konform gör det enkelt att välja storlek på lockarna och med den här modellen behöver man inte heller locka hela håret utan det kan ibland räcka med några enstaka slingor. Den är behaglig att hålla i och den keramiska värmeytan blir snabbt varm. Temperaturen går att reglera mellan olika lägen och den visas på en digital display. Det är en prisvärd locktång och den ger ett snyggt resultat som är lätt att variera. På andra plats i testet hamnade Babyliss locktång som är klassisk och ger fantastiska lockar. Materialet på värmeytan har en bra friktion och klämman håller ett bra tag i topparna under användning. Den har en sval topp vilket gör att man kan använda tången med båda händerna, utan att bränna sig. Med locktången CeraCurly får man fina och blanka lockar. Dess klämma är stark och håller fast topparna bra, men den kan lämna pressveck om man inte är riktigt försiktig. Temperaturen på tången kan regleras med ratt mellan 30 olika lägen!

Vinnare i det här testet

Pricerunner.se

Publicerad

På Pricerunner.se har man testat 4 olika locktänger och utsett Brauns modell EC1 som testets vinnare. Det är en skonsam locktång med en keramisk beläggning och vårdande jon-funktion. När den används utsöndras vårdande joner i håret som skall göra det mjukt och ger det glas. På tångens skaft finns en led-display som visar dess temperatur och temperaturen kan justeras mellan 5 olika lägen. Modellen ger dig medelstora lockar och den har en kall topp som gör att du kan använda dig av båda händerna utan att bränna dig. Dess uppvärmning sker på 60 sekunder och den har en automatisk avstängning efter 30 minuter, vilket är bra om man glömmer att stänga av den när man är klar. Locktången från OBH – Artist Beach Curls 5842 – har en rektangulär utformning, vilket ger ditt hår oregelbundna lockar som skall efterlikna de lockar du kan få av saltvatten. Den har en keramisk beläggning som minskar friktioner och är skonsam mot håret. Eftersom tången saknar klämma blir risken för att man bränner sig högre, då lockningen blir besvärligare. På tredjeplats hamnade Babyliss Pro 180. Locktångens lena yta gör att den glider lätt genom håret och resultatet blir fina, klassiska lockar. Man kan ställa in modellens temperatur och eftersom den har en sval topp kan man använda den med båda händerna utan att bränna sig.

Vinnare i det här testet

Smartson.se

Publicerad

Testpanelen på Smartson.se har provat 8 olika locktänger, där Bosch blev bäst i test. Locktången värms upp på bara 60 sekunder och det finns fem temperatur-inställningar, samt att den har en signallampa som visar när temperaturen är uppnådd. Den är även utrustad med automatisk avstängning som sker efter 30 minuter. Modellen är enkel att använda och det blir ett fint resultat med naturliga lockar. Ett minus är att modellen inte har något avställningsstativ, men däremot följer det med ett värmebeständigt fodral som tången kan vila på. På andra plats har Philips hamnat med sin modell HP4658. Locktången har bara ett fåtal funktioner och ett mediokert utseende, men dess resultat är riktigt bra. Tångens smala diameter gör att lockarna blir definierade och den ger ett bra resultat om man är ute efter korkskruvar. Tångens signallampa skall ändra färg när temperaturen är uppnådd, även om detta kan vara väldigt svårt att tyda. Uppvärmningen sker på 3 minuter och det kan kännas länge, samt att dess avställningsstativ kan vara i vägen vid användning. På tredjeplats finns Braun Satin Hair Colour EC2. Detta är en tjockare modell som ger stora lockar och den skall dessutom, enligt tillverkaren, vara vårdande för färgat hår. När man sätter igång tången, ska man välja hårtyp och dess uppvärmning sker på mindre än en minut. Tångens LCD-display blinkar tills den är tillräckligt varm.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"