HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av motionscyklar

fritid uppdaterad 29:e Februari, 2016, Baserad på 3 experttester.

Motionscykeln är ett populärt träningsredskap för hemmet. Det beror på att motionscykeln har en rad olika egenskaper som underlättar träningen. Med motionscykeln tränar man såväl hjärta och lungor, som ben och stuss! Det är dessutom en effektiv kaloribrännare och troligen den typ av träningsmaskin som tar minst plats. Beroende på vilken typ av träning man är ute efter, finns olika modeller av motionscyklar. Det finns proffs-, mellan- och budgetmodeller av både motionscyklar och spinningcykel. Innan du köper en motionscykel, bör du fundera på hur ofta du kommer att använda cykeln, vilka förväntningar du har på kvalitet, prestanda och funktionalitet, samt hur mycket pengar som kan tänkas läggas på maskinen.

Test.se rekommenderar

Casall Infinity 1.2B - bäst i test bland Motionscyklar 2020
Casall Infinity 1.2B, bäst i test.

Casall Infinity 1.2B - Vi på Test.se har valt att rekommendera Casall Infinity 1.2B. Det är en stilren motionscykel med 12 förinställda träningsprogram och 16 olika motståndsnivåer. Det ger möjligheter till mycket varierad och effektiv träning! I motionscykelns handtag finns sensorer för pulsmätning som visas på displayen, där man också har möjlighet att se hastighet, varv per minut, tid, sträcka, kaloriförbrukning, arbetsbelastning och återhämtning. 1.2B har fått en större ram än föregångaren 1.1B och det gör att motionscykeln är mer stabil och robust. 1.2B är dessutom utrustad med justerbar sadel och styre, samt transporthjul för en smidigare… Läs mer

Motionscyklar - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Crosstrainer

UPPDATERAD 15:e Mars, 2018

Experttester vi läst (3st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Bäst-i-Test.se

Publicerad

Vad är det som skiljer en motionscykel från en spinningcykel? Den kanske mest tydliga skillnaden är att spinningcyklar har en annan typ av motstånd än motionscyklar. Motståndet på träningscyklar genereras av ett svänghjul och på spinningcyklar är detta betydligt kraftigare än på motionscyklar. Bäst i test i premiumklassen blev Sole Fitness SB700 som har en snyggt, slimmad design och utstrålar exklusivitet. Cykeln håller en mycket hög kvalitet och prestanda, är utrustad med en träningsdator och goda justeringsmöjligheter. Abilica Racer blir också bäst i test, men istället i mellanklassen. Här finner man ett svårslaget prisvärde, eftersom man får mycket cykel för pengarna. Modellen är också robust och stabil, har ett rejält svänghjul och ett skönt motstånd. Sadeln kan dock uppfattas som alltför hård. Indispin tog tredjeplats och är den senaste cykeln från Abilica. Den presterar riktigt bra i förhållande till prislappen, är stabil med rejält svänghjul och skönt motstånd. Det som främst får Indispin att sticka ut från mängden är möjligheten att montera fast sitt eget cykelstyre, samt sadel och pedaler från sin vanliga “landsväg”-cykel. En valmöjlighet som borde locka många, inte minst de med påkostade landsvägcyklar. Tyvärr saknar den träningsdator.

Vinnare i det här testet

Bäst-i-test.se

Publicerad

Bäst-i-test.se har testat motionscyklar för hemmabruk. Den bästa motionscykeln är Casall Infinity 1.2B som ligger i mellanprisklassen. Det är en stilren motionscykel med ett utmärkt prisvärde. 1.2B en uppgradering av den tidigare modellen 1.1B och har en kraftigare ram, vilket gör den större, mer robust och mer stadig. Det tyngre svänghjulet ger en jämnare, skönare gång och det mer rejäla handtaget, ett bättre grepp. Motionscykelns träningsdator är lättanvänd med en varierande uppsättning träningsprogram. Maxmotståndet är ovanligt starkt och duger även för mycket vältränade användare. På testets andraplats hamnade Sole Fitness LCB Bike. Det är en snygg proffs-motionscykel av riktigt hög klass till ett grymt bra pris. Styret är robust med flera möjliga handgrepp, samt skönt att både hålla sig i och luta sig mot. Konstruktionen är stabil och det rejäla svänghjulet ger ett föredömligt motstånd. Då motionscykeln är självgenererande, slipper man strömsladd och den blir enklare att placera. Om man pausar i träningen nollställs inte träningsdatorn, utan den minns var man slutade. På tredjeplats i testet hamnade Christopeit Sport AL2. AL2 kombinerar ett mycket konkurrenskraftigt pris med en genomgående bra prestanda och utnämns därför till bästa budgetval. Den har en snygg design och en stabil konstruktion, för sin prisklass. Styret är skönt med ett bra handgrepp, pulsavläsning och är, likt sadeln, vinkelbart. Motionscykeln har en avancerad träningsdator med flera olika träningsprogram, inkluderandes funktioner så som pulskontroll, recovery och kroppsfetts-program.

Vinnare i det här testet

Konditionsträning.se

Publicerad

På Konditionsträning.se finns tre motionscyklar för hemmabruk listade med Abilica WinSpin som testvinnare. Storsäljaren WinSpin från sportutrustningstillverkaren Abilica passar bra för dig som vill ha bra kvalitet till ett relativt lågt pris. Du får mycket för pengarna, vilket gör bandet till ett bra val. Motionscykelns konstruktion är stabil och detta är mycket positivt, då det inte är en direkt standard för motionscyklarna i den billigare prisklassen. WinSpin är dessutom en utformad spinningcykel, vilket gör att svänghjulet är mycket tungt (18 kg) och cykeln har kedjedrift. Cykeln har fastnav och kombipedaler. Med kombipedaler har du möjlighet att använda både vanliga träningsskor och cykelskor av SPD-typ när du tränar på Abilica WinSpin. Denna modellen ger dig även möjlighet att koppla cykeln till en dator, (du kan även använda en vanlig cykeldator) för att övervaka ditt träningspass och mäta dina framsteg. Casalls motionscykel Benefit B420 tog andraplats och här är det inte funktionerna som är avgörande för om du ska få en bra effekt av din träning, utan det är din vilja att träna som är i fokus. Om du önskar skaffa en motionscykel som gör det den är ansedd för – dvs hjälpa dig att förbättra konditionen och/eller bränna fett – så är Casall Benefit B420 ett bra val! Även om detta är en budgetmodell, så får du mycket för pengarna. Motionscykeln har en stabil och tålig konstruktion, samt är utrustad med pulsmätare i handtagen. På cykeldatorn ser du uppgifter om tid, distans, puls, kaloriförbrukning, hastigheter, och pedaltramp per minut. Det finns åtta olika motstånd att välja mellan och goda möjligheter att variera intensiteten i träningen! På tredjeplats finns också en motionscykel från Casall – EB200 WeBike. I grunden får du en mycket bra motionscykel när du köper just denna modellen. Du kan enkelt koppla upp cykeln till en dator om du vill upptäcka en helt ny värld av träningsmöjligheter. WeBike ligger strax efter proffsmodellerna vad gäller både kvalitet och pris. Du erbjuds 12 olika träningsprogram och hela 16 motståndsnivåer. Cykeln är utrustad med pulssensorer i handtagen, grafisk framställning av din cykling och transporthjul!

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"