HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!
smörgåsgrillar - Bäst i test

Test av smörgåsgrillar

13 ST PRODUKTER TESTADE

hem & hushåll uppdaterad 9:e Januari, 2019, Baserad på 5 experttester.

Man kanske kan tro att de flesta smörgåsgrillar håller samma kvalitet och att mackorna alltid blir gyllenbruna och frasiga, men så är dock inte fallet. Med många av smörgåsgrillarna blir inte resultatet perfekt och du får istället smörgåsar som är platta och degiga. 

De flesta smörgåsgrillar har plats för två normalstora skivor franskbröd. Det skall finnas bra mellanrum så att inte mackan pressas ut på kanterna. Ost och andra pålägg som pressas ut under tillagningen är ingen höjdare att behöva ta rätt på. Även om en smörgåsgrills primära syfte är att tillreda just smörgåsar kan de bättre grillarna även användas för att tillaga andra saker. prova dig fram och se vilka genvägar du kan ta i din matlagning med hjälp av smörgåsgrillen! 

Smörgåsgrillen skall vara enkel att stänga till och lätt att rengöra. Den skall även stå stabilt på underlaget, så den inte riskerar att ramla ned på golvet vid stängning. Och självklart skall den klara av att göra din mackor frasiga och gyllenbruna!

Bäst i test: C3 Ciabatta

Testresultat
Råd och rön 2015
Ger frasiga smörgåsar Lätt att rengöra Snabb uppstart
Ej löstagbara plattor
Produktbeskrivning
Specifikationer

På Test.se har vi valt att rekommendera smörgåsgrillen C3 Ciabatta. Grillen har utvecklats för att kunna göra en mängd med olika snacks och smörgåsar. Stekplattorna är non-stick behandlade och ger smörgåsarna en fin yta och gör dem lätta att rengöra. De räfflade plattorna är perfekt utformade för att göra antingen två traditionella stora smörgåsar med ost och skinka eller en enda smörgås, som t.ex. italiensk focaccia eller turkiskt bröd. Ciabatta har användarvänliga funktioner, inklusive låsbart handtag för enkel öppning och stängning, termostatstyrda element och indikatorlampor. Designen är enkel och nyskapande, samt visar upp en snygg högblank svart finish!

Visa hela texten
Antal smörgåsar:
2
Effekt:
700 W
Non stick-yta:
Funktioner:
Grillplattor

Vi rekommenderar också:

Krups FDK442

Testresultat
Råd och rön 2015,    Pricerunner 2011
Omdömen Via prisjakt

Antal smörgåsar:
2
Effekt:
850 W
Dimensioner:
316 x 155 x 295 mm
Non stick-yta:
Funktioner:
Löstagbara plattor, Grilplattor, Svalt hölje, Våffelplattor
Visa alla specifikationerna

Tefal Ultra Compact Sandwich Toaster

Testresultat
Råd och rön 2015,    Pricerunner 2011
Omdömen Via prisjakt

Antal smörgåsar:
2
Effekt:
700 W
Dimensioner:
265 x 260 x 120 mm
Non stick-yta:
Funktioner:
Löstagbara plattor Grillplattor, Non Stick-yta, Våffelplattor
Visa alla specifikationerna

Smörgåsgrillar - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Brödrostar

UPPDATERAD 7:e November, 2019

Experttester vi läst (5st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Bäst i Hemmet

Publicerad

Bäst i Hemmet har betygsatt 11 olika smörgåsgrillar och lyft fram tre av dem de tyckte bäst om. Här presenterar vi deras favoriter i samma ordning som de presenteras hos Bäst i Hemmet.

Storfavoriten är Breville Duraceramic High Gloss, en riktigt prisvärd och mångsidig smörgåsgrill! Den har en delad grillplatta som gör det möjligt att tillaga två smörgåsar samtidigt. Plattorna har ett keramiskt lager som skyddar mackorna från att brännas vid och gör maskinen extremt enkel att rengöra. Plattorna kan dessutom plockas ur och diskas i maskin.

För den som vet med sig att smörgåsgrillen bara kommer plockas fram någon gång ibland och inte har något behov av det allra bästa rekommenderar Bäst i Hemmet Sencor Smörgåsgrill SSM – ett riktigt bra budgetalternativ! Den har bland annat en automatisk värmereglering som ser till att smörgåsen grillas med optimal temperatur hela tillagningstiden och har non stick-behandlade grillplattor.

För den som vill ha en riktig premiummodell rekommenderar testarna Sage The Adjusta Grill. Smörgåsgrillen är riktigt snygg och har flera smarta funktioner; utöver att tillaga smörgåsar kan den till exempel steka ägg. Höjden mellan bottenplatta och lock kan ställas in, vilket gör att du utan problem kan grilla tjockare råvaror utan att de kläms ihop och kladdar.

Vinnare i det här testet

Råd och rön

Publicerad

Råd och rön har testat 15 smörgåsgrillar för att ta reda på hur bra de fungerar. En bra smörgåsgrill ska hålla ihop mackan så att osten stannar kvar och inte rinner ut. Smörgåsen ska också bli lagom och jämnt grillad. Helst ska man inte heller bli skadad när man använder sin smörgåsgrill. Men det riskerar den som använder Logiks och Matsuis grillar att bli. Temperaturen som mättes på grillarnas lock, under användning, var nära 100 grader! Med så höga temperaturer bränner man sig bara man nuddar grillen och med dessa resultat hamnar båda modellerna längst ner i tabellen. Några av modellerna tar lite längre tid på sig att bli varma än andra. Detta har mätts från att sladden sätts in i vägen tills dess att en lampa indikerar att det är dags att sätta igång. Däremot skiljer sig inte grilltiden särskilt mycket och inte heller resultatet. Melissas grill fick dock avdrag eftersom man inte fick den önskade frasigheten i brödet. En bra konstruerad grill ska inte ha några fickor eller prång där matbitar kan gömma sig, utan de ska vara lätta att torka av och rengöra. Melissas grill var lite svårare att rengöra en de andra modellerna. Några får också avdrag för att det är svårt att få bort flottiga fingeravtryck på utsidan. Bäst i test blev C3 Ciabatta och Krups FDK4 som båda fick 77 i samlat betyg. Andersson SHM 1.1 fick 65 i samlat betyg, men kostar bara en knapp hundring och blev därför utnämn till ”Bra Köp”.

Vinnare i det här testet

Pricerunner

Publicerad

Pricerunners testpanel har i ett litet test gett omdöme och betyg till fyra smörgåsgrillar. Dessa grillar är speciellt anpassade för att göra dubbelmackor och en av dessa klarar även att göra kött och fisk.

Bäst i test är smörgåsgrillen från Centurion, SL-300. Detta är en mycket prisvärd grill som klarar det mesta. Du kan välja att grilla smörgåsar, kött och fisk. Grillen har extra stora plattor och uppvärmningen går snabbt tack vare den stora effekten på 2000 watt. Centurion SL-300 har non stick-beläggning för enkel rengöring och ett uppsamlingstråg som fångar upp överflödig vätska.

Näst bästa smörgåsgrill blir Krups FDK4 som är estetiskt tilltalande genom design av Constantin Grcic. Handtaget är värmetåligt och bekvämt. Värmeplattornas storlek är väl tilltagna och detta fungerar perfekt för större smörgåsar. Denna smörgåsgrill har självklart non stick-beläggning som underlättar rengöring och att bröd fastnar under grillning.

Vinnare i det här testet

ICA-Kuriren

Publicerad

I Ica-Kurirens test har nio stycken smörgåsgrillar bedömts utifrån deras förmåga att göra goda och frasiga mackor. Man har även granskat smörgåsgrillens stabilitet, hantering och brännskaderisk. I testet har man fyllt vita formbrödskivor med ost och tomat. Inget matfett har använts och man har grillat smörgåsarna i tre minuter.

Ica-Kurirens vinnare är Philips HD 2383 som är en smörgåsgrill som gör frasiga och gyllenbruna smörgåsar. Philips HD 2383 är lätt att rengöra och praktisk att stänga. Smörgåsgrillen står mycket stabilt och är den enda i testet som har en sladdvinda. Inga negativa egenskaper finns rapporterade om Philips HD 2383.

Tvåa i Ica-Kurirens test är OBH Nordica Chilli 6943 som också får toppbetyg. Det man gillar med OBH Nordicas maskin är att den är lätt att stänga och att den är lätt att rengöra. Smörgåsgrillen gör goda och frasiga smörgåsar och den står stabilt på underlaget. OBH Nordica Chilli 6943 har två mindre bra egenskaper, den saknar handtag och signallampan är otydlig.

Den smörgåsgrill som hamnar längst ner i betygslistan är Coline 34-7210 SW 666. Ica-Kuriren sågar smörgåsgrillen på grund av att den är mycket svår att rengöra och att den står ostadigt. Förutom detta läcker fyllningen ut vid kanterna och sladden till smörgåsgrillen är för kort. Under det pågående testet gick dessutom stängklämman av vid fästet. Man konstaterar att Colines smörgåsgrill inte har några positiva egenskaper alls.

Vinnare i det här testet

Smartson

Publicerad

Smartson har testat åtta stycken olika smörgåsgrillar och utsett Princess Grill Carré till vinnare. I testet har man använt ett antal smörgåsar som grillats och sedan bedömt smak och kvalitet. Fem olika kategorier har poängsatts med maximala fem poäng; Kvalitet, Kapacitet, Prisvärde, Design och Funktioner. Smörgåsarna har haft olika fyllningar och man har grillat flera smörgåsar i följd för att kunna jämföra smörgåsgrillarnas olika egenskaper.

Den smörgåsgrill som placerar sig bäst i Smartsons test är Princess Grill Carré. Denna smörgåsgrill får höga betyg i alla kategorier och imponerar stort. Princess Grill Carré går att använda till både kött, fisk, grönsaker och toast. Grillresultatet blir alltid bra och smörgåsgrillen är lätt att rengöra. Designen på Princess Grill Carré är enkel, stilren och den är lätt att förvara genom sitt fyrkantiga format. Priset är också mycket bra, men tanke på den kvalitet man får.

Tvåa i Smartson test är en stor smörgåsgrill från Krups. Krups Panini Grill är en rejäl grill som har hög kapacitet och erbjuder ett bra slutresultat. På denna smörgåsgrill kan du grilla fisk, kött, baguetter och mackor för att ta några exempel. Krups Panini Grill är lätt att rengöra och det går att reglera värmen genom ett reglage. Smörgåsgrillen är testets dyraste och kostar ca 800 kr.

De två smörgåsgrillar som får sämst betyg i testet är Fasett 90951287 och Melissa Sandwich Toaster 643-193. Båda grillarna är förvisso väldigt billiga, men kvaliteten är därefter. Fasetts smörgåsgrill är omständig att rengöra och den osar mycket. Melissa Sandwich Toaster största problem är att ytterhöljet blir jättevarmt och det finns risk för brännskador.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.