Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av luftmadrasser

hem & hushåll uppdaterad 7:e September, 2015, Baserad på 2 experttester.

Har du många gäster som ska sova över, men för få sovplatser? Överväg att köpa en luftmadrass! Dagens modeller skiljer sig mycket från de första madrasserna som tillverkades och idag kan man få bra sovkomfort även av de billigare luftmadrasserna. Att tänka på vid köp av luftmadrass är bl.a. att kontrollera om madrassen har en inbyggd pump, annars rekommenderar vi att man köper en elektrisk pump separat. Var noga med att inte överhetta pumpen, oavsett om den är inbyggd eller inte. Undvik också att madrass och pump kommer i kontakt med vatten! Ibland kan luftmadrasser upplevas som kalla och därför kan det vara bra att lägga en tunn bäddmadrass eller en filt på madrassen innan man bäddar den. På så sätt isolerar man kylan!

Test.se rekommenderar

Intex Ultra Luftbädd - bäst i test bland Luftmadrasser 2018
Intex Ultra Luftbädd, bäst i test.

Intex Ultra Luftbädd - Vi väljer att rekommendera Intex Ultra Luftbädd här på Test.se. Här finns en inbyggd, elektrisk pump med steglöst reglage och effekt på 230V. Pumpen klarar av sina uppgifter ( upp- och nerpumpning) på dryga 3 minuter! Luftmadrassen är tillverkad i vinyl med vattentät velour på ovansidan och kanterna, vilket gör att lakanet sitter kvar under hela natten och det minskar risken för att glida av madrassen när man sover. Intex Ultra erbjuder gästerna en bra sovkomfort, samt en stabil och trygg känsla. Tänk på att blåsa upp madrassen tidigare under dagen, då pumpen… Läs mer

Luftmadrasser - Bäst i test

RELATERADE TESTER

Kuddar

UPPDATERAD 29:e September, 2016

Sängar

UPPDATERAD 21:e September, 2015

Underlakan

UPPDATERAD 4:e April, 2014

Madrasser

UPPDATERAD 19:e Februari, 2014

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Hem & Hyra

Publicerad

Med en uppblåsbar madrass som extrasäng sparar man både förvaringsutrymme och gästernas ryggar. Hem & Hyra har testat åtta modeller! En stor skillnad från tidigare luftmadrasser är höjden: många av dagens modeller är såpass höga att man kan anpassa hårdheten efter vad man själv gillar, utan att riskera att kroppsdelar tar i golvet när man vänder sig. Många madrasser har även en inbyggd pump och ovansidan har numera ofta en flossad yta, vilket minskar risken att glida av under natten. Intex Ultra, som blivit bäst i test, har velourklädda sidor vilket för att man helt slipper luftmadrasskänslan. Madrassen är även stabil vilket för att man sover tryggt och bekvämt. Nästa modell i listan är Asaklitt som också levererar en bra sovkomfort. Här finns dessutom en praktisk förvaringsväska som man kan bära på ryggen. Jilongs luftmadrass hamnade på tredjeplats och är även den ett bra alternativ. Madrassen är dock tung, vilket man bör tänka på om mans ska transportera madrassen eller förvara den på svåråtkomliga platser.

Vinnare i det här testet

SVT Plus

Publicerad

SVT Plus har testat fyra uppblåsbara madrasser med inbyggd elpump, samtliga i dubbelsängsmodell. De uppblåsbara sängarna blir allt vanligare i handeln och är ett alternativ till den mer skrymmande, utfällbara gästsängen med stålram och lös madrass. Mariam Shirdel och Patrik Nordqvist är två fysiker från Umeå Universitet och har hjälpt Plus att utföra testet. Testet visade att mest oljud förde Asaklitts och Biltemas pumpar, som låg på 68,9 respektive 70,1 dB. Tystast var Intex på 66,6 dB. Skillnaden mellan den som lät minst och den som lät mest var alltså 4,8 dB, vilket kanske inte verkar vara så mycket, men utifrån decibelskalan fungerar så motsvarar 4,8 dB tre gånger högre ljudvolym. Men de pumpar som lät mest, var också de som var bäst på att få ut maximalt med luft ur bädden under tömning, vilket gjorde bäddarna smidigare att vika ihop och förvara. Biltemas luftbädd är den som vann en överlägsen seger i bekvämlighetstesten. Av 30 personer som röstade, hade 22 personer utsett den till favorit. Sämst blev madrassen från Intex. Bestway Comfort Quest klarade sig bäst i läckagetestet, men samtliga madrasser klarade sig förvånansvärt bra. Bara två knappa centimeter skilde vinnaren Bestway från förloraren Biltema. När allt kommer omkring är det dock Biltemas Luftmadrass som vinner SVT Plus luftbäddstest!

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"