HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av luftmadrasser

5 ST PRODUKTER TESTADE

hem & hushåll uppdaterad 12:e September, 2019, Baserad på 2 experttester.

För den som inte har plats för ett permanent gästrum kan en uppblåsbar madrass vara ett bra alternativ! Den tar inte mer plats än ett liggunderlag när den inte används, men är bra mycket bekvämare att sova på.

Jag kan allt om luftmadrasser – klicka här för att komma direkt till testvinnaren!

Att sova gott är förstås alltid viktigt, och att behöva kompromissa med sömnen bara för att det inte finns någon säng tillgänglig ska inte behövas. Genom att välja en bekväm uppblåsbar madrass är nattsömnen räddad!

Anpassa efter dina eller gästens önskemål

De moderna luftmadrasserna är bra mycket tjockare än tidigare modeller, och det är därför möjligt att anpassa hårdheten. Sover du bäst i en hård säng? Blås upp madrassen fullt! Gillar du mjukare sängar? Blås inte upp den så mycket som det går! Många madrasser har en yta av velour (åtminstone på sovsidan) vilket gör att det känns mindre som en säng av plast samtidigt som det minimerar risken för att glida av madrassen i sömnen.

Inbyggd pump: enklare blir det inte

Att komma på precis innan läggdags att man inte gjort i ordning sovplatsen än är ingen höjdare; man är redan alldeles för trött och överväger förmodligen att sova direkt på golvet. Att luftmadrassen är enkel att blåsa upp är därmed väldigt viktigt. Vissa luftmadrasser har en inbyggd elektrisk pump: bara plugga in en sladd i ett eluttag så blåser madrassen upp sig själv i ett nafs! Det finns separata elektriska pumpar att köpa också, och dessa är helt klart att föredra framför handpumparna.

Isolera med en filt

Det ryms förstås en hel del luft i madrasserna, och luften kan lätt bli kall. Kylan kan du i så fall känna av, så för extra bekvämlighet kan det vara en bra idé att placera en filt eller kanske en tunn bäddmadrass mellan dig och luftmadrassen.

Sova utomhus? Se upp med var du lägger madrassen!

Använd inte madrasserna direkt på marken! De är inte lika tåliga som de traditionella liggunderlagen och kan skadas av grus och andra vassa föremål. 

Läs hela texten - gratis!

Bäst i test: Intex Ultra Luftbädd

Testresultat
Hem & Hyra 2015
Produktbeskrivning

Här på Test.se har vi valt att rekommendera Jysks Intex Ultra Luftbädd. Den har en inbyggd elektrisk pump med steglöst reglage och effekt på 230 V. Pumpen klarar av sina uppgifter ( upp- och nerpumpning) på dryga 3 minuter! Luftmadrassen är tillverkad i vinyl med vattentät velour på ovansidan och kanterna, vilket gör att lakanet sitter kvar under hela natten. Intex Ultra erbjuder gästerna en bra sovkomfort, samt en stabil och trygg känsla. Pumpen väsnas en del, så för att inte störa andra som redan sover är det en bra idé att blåsa upp madrassen ett tag innan läggdags!

Visa hela texten

Luftmadrasser - JÄMFÖRELSETABELL

RELATERADE TESTER

Kuddar

UPPDATERAD 31:e Augusti, 2020

Madrasser

UPPDATERAD 29:e Juni, 2020

Sängar

UPPDATERAD 28:e April, 2020

Underlakan

UPPDATERAD 4:e April, 2014

Experttester vi läst (2st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Hem & Hyra

Publicerad

Med en uppblåsbar madrass som extrasäng sparar man både förvaringsutrymme och gästernas ryggar. Hem & Hyra har testat åtta modeller! En stor skillnad från tidigare luftmadrasser är höjden: många av dagens modeller är såpass höga att man kan anpassa hårdheten efter vad man själv gillar, utan att riskera att kroppsdelar tar i golvet när man vänder sig. Många madrasser har även en inbyggd pump och ovansidan har numera ofta en flossad yta, vilket minskar risken att glida av under natten. Intex Ultra, som blivit bäst i test, har velourklädda sidor vilket för att man helt slipper luftmadrasskänslan. Madrassen är även stabil vilket för att man sover tryggt och bekvämt. Nästa modell i listan är Asaklitt som också levererar en bra sovkomfort. Här finns dessutom en praktisk förvaringsväska som man kan bära på ryggen. Jilongs luftmadrass hamnade på tredjeplats och är även den ett bra alternativ. Madrassen är dock tung, vilket man bör tänka på om mans ska transportera madrassen eller förvara den på svåråtkomliga platser.

Vinnare i det här testet

SVT Plus

Publicerad

SVT Plus har testat fyra uppblåsbara madrasser med inbyggd elpump, samtliga i dubbelsängsmodell. De uppblåsbara sängarna blir allt vanligare i handeln och är ett alternativ till den mer skrymmande, utfällbara gästsängen med stålram och lös madrass. Mariam Shirdel och Patrik Nordqvist är två fysiker från Umeå Universitet och har hjälpt Plus att utföra testet. Testet visade att mest oljud förde Asaklitts och Biltemas pumpar, som låg på 68,9 respektive 70,1 dB. Tystast var Intex på 66,6 dB. Skillnaden mellan den som lät minst och den som lät mest var alltså 4,8 dB, vilket kanske inte verkar vara så mycket, men utifrån decibelskalan fungerar så motsvarar 4,8 dB tre gånger högre ljudvolym. Men de pumpar som lät mest, var också de som var bäst på att få ut maximalt med luft ur bädden under tömning, vilket gjorde bäddarna smidigare att vika ihop och förvara. Biltemas luftbädd är den som vann en överlägsen seger i bekvämlighetstesten. Av 30 personer som röstade, hade 22 personer utsett den till favorit. Sämst blev madrassen från Intex. Bestway Comfort Quest klarade sig bäst i läckagetestet, men samtliga madrasser klarade sig förvånansvärt bra. Bara två knappa centimeter skilde vinnaren Bestway från förloraren Biltema. När allt kommer omkring är det dock Biltemas Luftmadrass som vinner SVT Plus luftbäddstest!

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.