VI SAMMANSTÄLLER TESTER

Det är precis vad vi gör, kollar vad andra tycker om produkterna. Idén med Test.se är att sammanställa experttesterna från nätet och tidningarna på ett ställe, låta någon av våra redaktörer analysera dem och rekommendera en produkt. Sidorna uppdateras löpande allt eftersom nya produkter och tester publiceras. Läs mer om oss

Ändrad 2 Januari 2024
Så väljer vi vinnare

Så väljer vi vinnare

Test.se har en lång historia av att utse testvinnare i en mängd olika produktkategorier – men hur väljer vi egentligen ut de bästa produkterna?

I första hand är våra testvinnare produkter som har fått topplaceringar i jämförande tester hos välkända aktörer. Vi lägger mycket tid på efterforskning för att kunna presentera ett så pålitligt och korrekt resultat som möjligt. När urvalet görs lägger vi även stor vikt vid produktrecensioner, både från experter och konsumenter.

Ibland stöter vi dock på produktkategorier där det saknas både tester och recensioner. Detta kan antingen bero på att produkten i fråga är ny på marknaden, eller att produktkategorin är ovanligt begränsad. I dessa fall väljer vi att presentera produkter från välkända och etablerade varumärken inom respektive segment.

Träna med en vibrationsplatta som är bäst i test 2024

En vibrationsplatta är en vibrerande platta som du står på och som ger en effektiv träning åt musklerna. Ta del av testvinnare och de bästa tipsen i vår stora köpguide.

Vi har jämfört
 • Antal hastigheter.
 • Antal träningsprogram.
 • Vibrationsfrekvens.
 • Funktioner.
 • Övriga egenskaper.
Vi på Test.se rekommenderar
Priser visas i samarbete med Prisjakt
Test och produktrecensioner
Bäst i test Test.se logo
Fitnessplate
Fitnessplate Future 3D
Fitnessplate Fitnessplate Future 3D - Test
Bäst i test Test.se logo
Fitnessplate
Fitnessplate Future 3D
Få en effektiv träning med denna populära vibrationsplatta.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner
Antal hastigheter: 20 st.
Antal träningsprogram: 4 st.
Stor träningsyta.
Två motorer, djupa mikrovibrationer och kombinationsprogram.
Ökar fettproduktionen.
Stärker leder och muskler.
Yogamatta och styrkeband följer med.
2 års garanti.

Vi har utsett Fitnessplate Future 3D till den vibrationsplatta som är bäst i test. Den är ett populärt val hos Prisjakt och Pricerunner.

Med den här vibrationsplattan tar du vibrationsträningen till en ny nivå. Med skakningar och vibrationer aktiverar du muskler i kroppen du inte kommer åt med annan träning. Den har en stor träningsyta och två motorer för svängning och djupa mikrovibrationer och ett kombinationsprogram i 3D-rörelse.

Välj mellan fyra träningsprogram och 20 olika hastighetsnivåer som hjälper dig att förbränna fett och få starkare muskler. Tränar du i femton minuter motsvarar detta cirka 60 minuters cirkelträning på gymmet – eftersom musklerna aktiveras på en djupare nivå.

Effekten blir att du använder upp till 50 procent mer av muskelmassan, vilket ger en effektivare träning och fettförbränning. Maskinen passar både nybörjare och personer som är vana vid träning.

Detta är en liten och kompakt träningsmaskin som du kan använda i hemmagymmet eller vardagsrummet.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa budget Test.se logo
Insportline
Insportline vibrationsplatta Devyn
Bästa budget
Bästa budget Test.se logo
Insportline
Insportline vibrationsplatta Devyn
Liten, smidig och prisvärd vibrationsplatta.
Populärt val hos Sporttema.
Antal hastigheter: 50 st.
Antal träningsprogram: 4 st.
Vibrationsfrekvens 6-14 hz.
Halkfri träningsyta.
Ger en effektivare träning.
Stärker och formar kroppen.
Muskelavlslappning och återhämtning.
Justerbara motståndsband följer med.

InSportLine är ett varumärke från Tjeckien som erbjuder produkter inom motion, fitness och styrka.

Vill du ha en prisvärd vibrationsplatta rekommenderar vi Insportline vibrationsplatta Devyn. Den är liten och smidig med vibrationsfrekvens 6-14 hz, för hemmaträning och perfekt för dig som vill forma din kropp genom att engagera de djupa stabiliserade musklerna. Den har också massage med muskelavslappning och återhämtning efter träning.

Med olika positioner kommer du att kunna träna olika muskelgrupper som du vill stärka eller slappna av. Du kan sitta, stå, göra knäböj eller göra armhävningar.

Vibrationsplattan har vertikalt svängande vibrationer. Välj mellan 50 olika hastigheter och fyra träningsprogram som ger full kontroll över din träning. Det följer också med justerbara motståndsband med mjuka handtag. På den lättlästa displayen får du information om tid, hastighet och program. Du ändrar inställningar via den medföljande fjärrkontrollen.

Träningsmaskinen är i måttet L 60 x B 35 x H 15 centimeter, väger 9,5 kilo och har en max användarvikt på 100 kilo. Den kompakta storleken gör maskinen lätt att förvara när den inte används. Den är säker att använda med halkfri träningsyta och halkfria gummiben som gör att träningsmaskinen står stadigt under hela träningen.

 • Butiker & priser
 • Priser för Vibrationsplatta Devyn
  • Sporttema
   SE PRISET

Bästa maxvikt Test.se logo
TrendRehab Fitness
TrendRehab Fitness Plate 4D
TrendRehab Fitness TrendRehab Fitness Plate 4D - Test
Bästa maxvikt Test.se logo
TrendRehab Fitness
TrendRehab Fitness Plate 4D
Vibrationsplatta som är bra för förbränning, lymfsystemet och värkbehandling.
Populärt val hos Prisjakt.
Populärt val hos Pricerunner.
Flera olika rörelser.
Antal träningsprogram: 7 st.
Effektiv träning och förbrännig.
Förbättrar lymfsystemet.
Bra för artros och värk.
Tränar balansen.
Styrkeband följer med.
2 års garanti.

TrendRehab Fitness Plate 4D är en bra träningsmaskin för dig som vill träna hemma på ett effektivt och skonsamt sätt. Du jobbar med många muskler på samma gång vilket ökar förbränningen och gör att du kan minska vikten snabbt. Välj mellan sju olika träningsprogram.

Små och djupa mikrovibrationer ökar blodcirkulationen och stärker lymfsystemet vilket behandlar artros och värk. Sidorörelserna tränar balansen och är bra träning för knän, fotleder, vadmuskler, lårmuskler, höfter och sätesmuskler. Upp- och nedrörelserna är bra för träning och förbränning. Tränar du i tio minuter motsvarar detta 60 minuters rörelseträning på gymmet.

Vibrationerna är bra för lymfsystemet, som mjälten och brässen. De öppnar upp flödet i vävnaderna och förbättrar lymfsystemet vilket kan rensa slaggprodukter och överskottsvätska, minska stelhet och svullnader.

Vibrationsplattan har tre motorer, är i storleken 79 × 46 × 18,5 centimeter, väger 21 kilo och har en hög maxvikt på 150 kilo.

 • Butiker & priser
Priser visas i samarbete med Prisjakt

Bästa lilla Test.se logo
Christopeit Sport
Christopeit Sport Vibro 3000
Bästa lilla
Bästa lilla Test.se logo
Christopeit Sport
Christopeit Sport Vibro 3000
Liten och smidig vibrationsplatta som formar och stärker kroppen.
Populärt val hos Sporttema.
Antal hastigheter: 20 st.
Antal träningsprogram: 9 st.
Vibrationsfrekvens 6-8 hz.
Formar kroppen och minskar vikten.
Stärker musklerna.
Förbättrar blodcirkulationen och koordinationen.
Muskelavslappning och balansträning.
Handtag för träning av armar och axlar följer med.
Fjärrkontroll följer med.

Christopeit Sport är ett tyskt varumärke som gör motionscyklar, löpband, crosstrainers och andra träningsredskap som gör att du kan hålla dig i form hemma. Företaget startade 1976 av Bundesliga-målvakten Horst Christopeit som från början gjorde bordtennisbord.

Christopeit Sport Vibro 3000 är en liten och smidig vibrationsplatta för dig som vill träna hemma. Med den kan du förbättra muskelutvecklingen, blodcirkulationen och koordinationen. Istället för ett svettigt och långt muskelbyggande träningspass tränar du med en vibrationsplatta flera olika muskelgrupper på kort tid. Du kan forma om kroppen och tappa vikt. Det följer med handtag för träning av armar och axlar följer med, vilket gör att du kan träna hela kroppen.

Träningsmaskinen har en sidoväxlande rörelse som bygger på en naturlig rörelse och ger effekt på mag- och ryggmusklerna. Välj mellan nio olika träningsprogram och 20 hastighetsnivåer som gör att rörelserna på 3-8 Hz överförst till alla muskler i kroppen. De låga frekvenserna är bra för muskelavslappning och balansträning, mellanfrekvensen förbättrar koordinationen och stimulerar musklerna och de högre frekvenserna förbättrar muskelprestandan. Du väljer hastighet med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen. På den lättlästa LED-displayen kan du se hastighetsnivå, träningstid och kalorier.

Vibrationsplattan är i storleken L 68 x B 38 x H 15 centimeter, den väger 15 kilo och har en max användarvikt på 120 kilo. Motoreffekten är på 300 watt.

 • Butiker & priser
 • Priser för Vibro 3000
  • Sporttema
   SE PRISET

Bra val Test.se logo
Gorilla Sports
Gorilla Sports Vibrationsplatta - Lifeplate 4.0
Bra val
Bra val Test.se logo
Gorilla Sports
Gorilla Sports Vibrationsplatta - Lifeplate 4.0
Vibrationsplatta med tre olika träningsprogram.
Populärt val hos Träningsmaskiner.com.
Antal hastigheter:
Antal träningsprogram: 3 st.
Vibrationsfrekvens 7,3-11,2 hz / 35-52,3 hz.
Aktiverar musklerna.
Träningsband följer med.

Gorilla Sports vibrationsplatta Lifeplate 4.0 är en träningsmaskin för uppvärmning, återhämtning eller för att aktivera musklerna. Det följer också med träningsband i gummi som aktiverar kroppen mer fler övningar.

Välj mellan tre olika program för att få en varierad träning och en vibrationsfrekvens på 7,3-11,2 Hz och 35-52,3 Hz. Maskinen har en display nere på plattan och här hittar du information om din träning. Den låga frekvensen gör att träningsmaskinen är snäll mot leder och muskler.

Vibrationsplattan har en motoreffekt på 200 watt, väger 19 kilo och är i måttet L 75 x B 46 x H 14 centimeter. Max användarvikt är på 100 kilo.

 • Butiker & priser

Ytterligare läsning

Test av vibrationsplatta.
Med en vibrationsplatta tränar du musklerna med vibrationer.

Köpguide vibrationsplatta

Vill du ha en effektiv och skonsam träningsmaskin som tränar hela kroppen ska du välja en vibrationsplatta. Här guidar vi dig till den bästa vibrationsplattan.

Vad är en vibrationsplatta?

En vibrationsplatta är ett motordrivet träningsredskap som med hjälp av skakningar och vibrationer aktiverar muskler i kroppen du annars aldrig kommer åt. Musklerna aktiveras på en djupare nivå och du kan använda maskinen för flera olika ändamål.

Detta kan en vibrationsplattan användas till

Vibrationsplattan har flera olika användningsområden. Här är några av de saker träningsmaskinen kan hjälpa dig med:

 • Förbränna fett
 • Snabb viktminskning
 • Stärka kroppen
 • Öka lymfcirkulation
 • Lindra värk i leder och muskler
 • Uppvärmning eller återhämtning
 • Förbättra blodcirkulationen och koordinationen

Förbränna fett

Vill du få en snabb viktminskning är vibrationsplattan ett bra hjälpmedel. Med den förbränner du fett snabbare än vid traditionell träning. Musklerna jobbar mer vilket gör att kroppen behöver mer energi, som tas från fettreserverna.

Stärka kroppen

Med en vibrationsplatta bygger du muskler och stärker kroppen. Detta eftersom vibrationerna når djupare in i musklerna. På grund av vibrationerna behöver musklerna jobba snabbare och mer frekvent, vilket ger en bra muskelträning fast med mindre risk för skador.

Återhämtning

Vill du ha snabb återhämtning efter träningen kan lätta vibrationer hjälpa dig med det.

Muskelavslappning

De låga frekvenserna som vibrationsplattan har är bra för musklerna och hjälper dem att slappna av.

Som uppvärmning

Du kan använda vibrationsplattan som en bra uppvärmning inför andra träningspass, som till exempel en löprunda eller ett pass på motionscykeln eller löpbandet.

Förbättrar lymfsystemet

Vibrationerna som träningsmaskinen ger är bra för lymfsystemet, hit hör till exempel mjälten och brässen. De öppnar upp flödet i vävnaderna och kan rensa slaggprodukter och överskottsvätska, minska stelhet och svullnader.

Lindra värk i leder och muskler

Har du problem med värk eller stelhet i leder och muskler kan vibrationerna vara en effektiv behandling.

Förbättra blodcirkulationen

Vibrationerna hjälper kroppen att förbättra blodcirkulationen. Ökad blodcirkulation leder till att skadade muskler och inflammerade områden läker snabbare, bättre syresättning och att slaggprodukter lättare transporteras bort.

Förbättra koordination och balans

Genom vibrationsträning får du bättre balans och kontroll på kroppen. Vibrationerna hjälper till att stärka kroppens kärnstyrka.

Minska celluliter

Genom att träna med en vibrationsplatta regelbundet får du en bättre muskelträning, fettförbränning och blodcirkulation. Detta är saker som kan göra att celluliterna framträder mindre.

Så fungerar en vibrationsplatta

Det vanligaste är att du placerar båda fötterna på plattan och har lätt böjda knän. Genom intensiva vibrationer får träningsmaskinen musklerna att dra ihop sig och slappna av flera gånger per sekund. Du kan även sitta, göra knäböj, armhävningar, situps, dips eller utfallssteg med vibrationsplattan. Följer det med motståndsband kan du träna armar och axlar. Dessa sitter fast i den nedre delen av maskinen.

Test av vibrationsplatta, bäst i test.
Placera fötterna på plattan och ha lätt böjda knän.

Olika typer av rörelser

Vibrationsplattan har tre olika rörelser som du kan välja mellan – upp- och nedrörelser, sidorörelser och mikrovibrationer.

Vibrationer med upp- och nedrörelser hjälper till att stärka dina muskler. På samma gång ökar förbränningen och du kan snabbt gå ner i vikt.

Sidorörelserna är särskilt bra för lymfsystemet, balansen och träning av knän, fotleder, vadmuskler, lårmuskler, höfter och sätesmuskler.

Små och djupa mikrovibrationer ökar blodcirkulationen och stärker lymfsystemet. Den här träningen är bra för dig med artros och värk.

Träningsmålet styr val av vibrationsfrekvens

Eftersom du kan välja hastighet är träningsmaskinen bra till flera olika ändamål. Lägre frekvens är bra för muskelavslappning och balansträning. Mellanfrekvensen förbättrar koordinationen, stimulerar muskler och stärker senor och ligament. Väljer du en högre frekvens använder du träningsmaskinen för att förbättra muskelprestandan.

Fördelar med en vibrationsplatta

Det finns flera fördelar med att köpa en vibrationsplatta till ditt hemmagym. Här går vi igenom några av dem.

Många användningsområden

Lymfsystemet är ett nätverk i kroppen som transporterar lymfa. Det innehåller även organ som mjälten och bjässen. Eftersom lymfsystemet är något som behövs för att du ska må bra är det viktigt att ta hand om det på bästa sätt. Tack vare träningsmaskinens vibrationer förbättras lymfans flöde och hela lymfsystemet.

Effektiv och intensiv träning

Genom att använda en vibrationsplatta får du en mer effektiv och intensiv träning. Tränar du i cirka femton minuter motsvarar detta 60 minuters cirkelträning på gymmet. Detta beror på att musklerna aktiveras på en djupare nivå.

Mångsidig och anpassningsbar träning

Eftersom du kan ställa in träningsprogram och hastighet kan vibrationsplattan användas till

mångsidig träning. Genom att anpassa den efter behov möter den många olika människors behov. Den kan användas både för ett hårt träningspass med muskelträning och till dig som vill ha en lugnare träning.

Vem kan använda en vibrationsplatta?

Det positiva med en vibrationsplatta är att alla kan använda sig av den. Det är en skonsam träningsmaskin som passar lika bra för nybörjaren som den vana användaren. Den passar också människor i alla åldrar. Eftersom maskinen kan användas på flera olika sätt är det också lätt att hitta en träning som passar dig.

Det finns däremot vissa människor som ska undvika vibrationsträning. Har du till exempel cancer, njursten, gallsten, är gravid eller har nyligen opererats ska du istället välja en annan träningsform.

Jämför egenskaperna

Jämför de olika egenskaperna för att hitta en träningsmaskin som passar dig bäst.

Antal hastighetsnivåer

Träningsmaskinen brukar ha runt 40 till 60 olika hastigheter, så att du kan justera efter vad som passar dig och ditt mål med träningen. Du kan även variera hastigheten under träningens gång.

Antal träningsprogram

För att kunna anpassa träningen erbjuder vibrationsplattan flera olika träningsprogram, vanligtvis två till tre.

Vibrationsfrekvens

Vibrationsfrekvensen talar om hur starka vibrationerna är och hur snabbt plattan vibrerar. Frekvenser kan ligga på runt 5-15 hz.

Storlek och vikt

Vibrationsplattor brukar vara små och kompakta vilket gör att de inte tar särskilt stor plats i hemmet. De väger runt 10-20 kilo och har en storlek som gör att de får plats i ett hörn av vardagsrummet. Jämför gärna storlek och vikt för att kunna hitta en modell som passar dig och din hemmaträning bäst.

Max användarvikten

Av säkerhetsskäl är det viktigt att följa de rekommendationer som anges vad gäller den maximala användarvikten. Det är vanligt att denna ligger runt 100 till 150 kilo.

Om det följer med träningsband

Vill du kunna träna även axlar och armar ska du välja en träningsmaskin där det följer med träningsband. Dessa är ofta justerbara för att kunna anpassa efter dig och din träningsform.

Display och fjärrkontroll

För att kunna hålla koll på din träning finns det en display som vanligtvis visar saker tid, hastighet och program.

Antal motorer

Vibrationsplattor kopplas till ett eluttag och drivs av två eller tre motorer. Ju fler motorer desto högre blir effekten.

Att tänka på!

När du ska köpa en vibrationsplatta finns det flera saker att tänka på. Här är några saker.

 • Hur många program och hastigheter finns det?
 • Följer det med träningsband?
 • Vad är storlek och vikt?
 • Vad är maxvikten?

Andra populära träningsmaskiner

Det finns fler populära träningsmaskiner att köpa till din hemmaträning, här är några fler vanliga.

Löpband

Löpbandet är ett bra val av träningsmaskin om du vill löpträna oavsett vilket väder det är eller tid på dygnet. Löpband kommer med olika antal träningsprogram, maxhastighet och storlek på löpytan. De drivs av en motor och har en hastighet på upp till 20 km/timmen.

Motionscykel

Gillar du cykling som träningsform ska du köpa en motionscykel till hemmagymmet. Den här träningsmaskinen passar de flesta och är skonsam mot leder och knän. Välj mellan flera olika motståndsnivåer för att få den nivå på träningen du önskar.

Crosstrainer

En crosstrainer är en träningsmaskin som du kan träna hela kroppen med. Den är designad att efterlikna kroppens naturliga rörelser och är en kombination av löpband, motionscykel och trappmaskin. Du lan reglera motståndet och väljer om du vill använda armarna eller inte.

Roddmaskin

Vill du ha en effektiv konditionsträning ska du köpa på en roddmaskin. Det är en träningsmaskin som ska efterlikna den träningen du får när du ror med en vanlig roddbåt. Roddmaskinen kan användas både för att värma upp och som ett eget träningspass.

Trappmaskin

Trappmaskinen är en liten och kompakt träningsmaskin för hemmagymmet. Den hjälper dig att på ett effektivt sätt stärka benmusklerna och upprätthålla en god kondition. Den simulerar dem naturliga rörelsen av att gå i trappor.

Stakmaskin

Stakmaskinen är ett effektivt träningsredskap som du tränar både muskler och kondition med. Du tränar stakning som känns precis som i skidspåret.

Tillbaka till början – våra toppval


Redaktionen
Test.se

Vanliga frågor

 • Det är en vibrerande platta du står på och som ger en effektiv träning.
 • Det är en träningsmaskin med tre olika rörelser som hjälper dig att stärket muskler och förbränner fett. Samtidigt är det bra för lymfsystemet, värk och balansträning.
 • Vi har valt att utse Fitnessplate Future 3D till den vibrationsplatta som är bäst i test. Den har 20 hastigheter, fyra träningsprogram och två motorer. Med den här träningsmaskinen får du en effektiv träning.
Innehållsförteckning

Innehåll