HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Test av streamingtjänster

tjänster uppdaterad 8:e Juni, 2018, Baserad på 4 experttester.

De strömmande filmtjänsterna är här för att stanna och vi kommer nog inte få se någon återuppståndelse av VHS-banden som för musik på vinyl. Utbud skiljer sig åt mellan de olika streamingtjänsterna och vilken man bör välja, beror på den egna smaken. Exempelvis har HBO bäst utbud bland TV-serier och är oftast snabbast med premiärer och med Viaplay har man möjlighet att titta offline på material man laddat ner. Vet man vad man vill ha är valet mellan tjänsterna lättare, men är man osäker så har de flesta streamingtjänster en gratis provmånad.

Test.se rekommenderar

Netflix - bäst i test bland Streamingtjänster 2018
Netflix, bäst i test.

Netflix - På Test.se har vi valt att rekommendera streamingtjänsten Netflix, som också blivit testvinnare i tre av de senaste testerna av filmtjänster under 2014-2015. Netflix och Viaplay har länge brottats om vem som är bäst och oftast är det Netlix som går segrande ur striden, då tjänsten är den som passar de allra flesta användare.

Tjänsten grundades år 1997 och har länge varit stor i USA. Numera erbjuds filmer och serier även till oss svenskar sedan en tid tillbaks. Man erbjuds först en gratis provmånad och sedan betalar man en fast månadskostnad. Det är endast… Läs mer

Netflix »
Prova gratis en månad!

Streamingtjänster - Bäst i test

Experttester vi läst (4st)

Nedan listas vilka tester vi läst och använt som underlag för att utse vår testvinnare tillsammans med en sammanfattning.

Mobil

Publicerad

Premiumtjänsterna för film och TV lockar allt fler användare. Mobil testar vilken tjänst som fungerar bäst i mobil och surfplatta. Testets vinnare är Netflix som har ett stort utbud av TV-serier med många egna titlar och stor bredd. Här finner man något för alla åldrar och fler svenska/nordiska produktioner än hos HBO, även om det mest i Netflix katalog kommer från USA. Appen är välgjord och har stöd för HD på de flesta enheter. I tjänsten kan man skapa flera profiler och betala olika hög månadsavgift beroende på hur många som behöver kunna titta samtidigt. Netflix har dock i förhållandevis få nya filmer och saknar offlineläge. HBO och Viaplay får samma betyg och delad andraplats. HBO är bolaget bakom påkostade succéserier som The Sopranos, Sex and the City, Rome och Game of Thrones. HBO är bästa alternativet om man älskar TV-serier, men här finns inga barnprogram och filmutbudet är mindre än hos Netflix, C More eller Viaplay. Appen är snygg, men det finns områden som behöver förbättring. HBO riktar sig till tittare som vet vad de letar efter och när man väl gått igång uppspelningen är kvaliteten utmärkt med HD på alla plattformar. Fem enheter kan logga in på samma konto (webbinloggning från datorn räknas inte). Tjänsten får in nya säsonger strax efter att de har premiär, så att man alltid håller sig uppdaterad i sina favoritserier. Viaplay har hängt med under många år och lanserades kort efter SVT Play under namnet Viasat On Demand och har en utmärkande egenskap – offlineläget. Det finns en hel del undantag, men de flesta filmer och TV-serier går att ladda ned och tittas på utan uppkoppling. Viaplays utbud består av ett stort antal serier, men ligger inte lika nära världspremiärerna som Netflix eller HBO. Barnutbudet består till största del av dubbade serier och filmer från Disney, Nickelodeon och Cartoon Network. Det finns dessutom en hyrbutik och bild- samt ljudkvaliteten är utmärkt.

Vinnare i det här testet

M3 Sveriges Prylsajt

Publicerad

Sveriges Prylsajt har uppdaterat sitt test av fem streamingtjänster för film och serier. Den bästa tjänsten är Netflix som utan tvekan är den mest spridda. Utbudet är bra, men det är inte svårt att hitta luckor. Det finns både TV-serier och filmer, men inte de allra nyaste filmerna och inte heller alla säsonger av serierna. Installerar man ett tillägg i webbläsaren kan man däremot få tillgång till det amerikanska utbudet betydligt större. Både bild- och ljudkvaliteten är bra och det mesta erbjuds i högupplöst format. Genom dina val kan Netflix också lära sig vad du tycker om och rekommendera titlar som kan vara intressanta för dig. På andraplats hamnar HBO Nordic och tjänstens verkliga styrka är det fantastiska utbudet. Om du gillar TV-serier är HBO ett givet val, men kanske inte ett lika bra alternativ om du gillar filmer mer. Tjänsten är dessutom riktigt prisvärd, men tappar betyg för att användarvänligheten behöver förbättras. Headweb hamnar på tredjeplats. Tjänsten köptes i år upp av Film2home och så småningom kommer tjänsten att ersättas av Plejmo. Hos Headweb finns ingen fast månadskostnad utan du betalar för de filmer du vill kolla på. Filmerna kan dock kosta upp till 49 kronor för de allra senast släppta.  Tjänsten är helt webbaserad och det erbjuds inga särskilda appar till vare sig telefon eller surfplatta.

Vinnare i det här testet

Ljud & Bild

Publicerad

Ljud & Bild har gått igenom de filmtjänster som finns på marknaden. I testet ingår alla lokalt tillgängliga internettjänster som erbjuder ett bibliotek av titlar som kan strömmas för en fast månadskostnad. Bästa tjänsten är Netflix som förmodligen också är den mest kända videotjänsten, då den funnits länge i USA innan den kom till Sverige. Ett stort plus med tjänsten är att man kan ha olika profiler, så att alla får relevanta rekommendationer. Detta är extra bra för barnfamiljer och det finns faktiskt en hel del för barnen att se. Netflix har en del egenproducerade TV-serier som House of Cards, Orange is the new Black och Arrested Development, men också ett bra bibliotek med serier som Breaking Bad, Doctor Who och Top Gear. I övrigt består utbudet av äldre filmer av action, Sci-Fi och drama. Netflix är tjänsten som är bäst för majoriteten av tittarna. På andraplats hamnar C More Play som ahr ett unikt utbud av livesända kanaler och ett bra utbud av sport. Här får man även många nya filmer och lokala TV-serier. Innehållet är uppdelat på TV-tablå, filmer, TV-serier, sport, dokumentärer och barn. Nackdelen är dock att man i dagsläget måste titta på datorn och att prislappen är lite väl hög för de flesta. Sist, men inte minst, tar Viaplay på tredjeplats. Viaplay har två olika abonnemang beroende på om man bara vill ha serier och film eller om man även vill få tillgång till alla sportsändningar. Till skillnad från övriga tjänster behöver man inte alltid vara uppkopplad, då man kan ladda ner innehåll och titta offline. Tjänsten har mycket skandinaviskt innehåll och nya filmer, samt att man får tillgång till tjänsten via många olika enheter. Tyvärr finns inte lika många bra, äldre filmer eller amerikanska serier. Viaplay är den enda egentliga konkurrenten till dominerande Netflix, så beroende på smak kan Viaplay ändå vara ett bättre val för många.

Vinnare i det här testet

Mac World

Publicerad

Numera kan man betala en fast summa varje månad och sedan kan man titta på hur mycket film och serier som man vill. Mac World har jämfört Netflix, Viaplay, Mubi, HBO och Filmnet. Viasat har gjort sig ett namn som bolaget med det stora filmutbudet på TV. När de nu erbjuder strömmande video ligger de därför bra till, eftersom de redan har nödvändiga kontakter på plats. Detta gör att man faktiskt får lite nyare filmer i listan. Webbplatsen känns lite rörig, men när man väl insett hur den hänger ihop går det hyggligt snabbt att navigera runt. Själva strömmandet fungerar hyggligt, men kvaliteten är inte alltid på topp och det händer titt som tätt att bilden släpar efter. En del TV-material verkar dessutom som om det vore inspelat på en gammal iPhone. Den största fördelen med Viaplay är att man kan ladda ner material som man sedan kan titta på offline. Tjänsten erbjuder dessutom mängder av sportsändningar, men det krävs att man väljer ett annat abonnemang med en tilläggskostnad på 120 kronor. På andraplats hamnar HBO. Medan de fyra övriga tjänsterna framför allt är leverantörer, har HBO gjort sig mest kända som producenter. De lyfte, nära nog ensamma, statusen på TV-program för ungefär tio år sedan. Tittar man på filmutbudet blir man inte särskilt imponerad, då det endast finns ett hundratal filmer och dessutom inte heller det senaste. Men väljer man HBO är det inte för filmernas skull, utan det är TV-serierna som gjort företaget till ett av de mest omtalade mediabolagen i världen. I motsats till många konkurrenter erbjuder HBO samtliga säsonger med alla avsnitt. Färska avsnitt kommer till Sverige senast ett dygn efter att de visats i USA, vilket gör att man inte behöver halka efter i någon serie. Streamingen fungerar smärtfritt och hackar ingenting alls. HBO är ett givet val för alla TV-seriefantaster! Netflix tar tredjeplats och är det största namnet inom strömmande film. Problemet är att Netflix har haussats alltför mycket – utbudet är nämligen väldigt skralt. Visst finns det en hel del klassiker, men nyare filmer lyser nästan helt med sin frånvaro. Likadant är det bland TV-serierna, då de senaste säsongerna ännu inte nått dit. Tjänsten är helt enkelt inte lika bra i Sverige som i USA. Men på Netflix kan man skapa flera profiler som gör att tjänsten kan rekommendera material för den person som tittar och detta är en stor fördel gentemot övriga konkurrenter.

Vinnare i det här testet

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar tester från de mest seriösa aktörerna i magasin, på TV och på nätet. Vi låter sedan våra redaktörer analysera och utse EN officiell BÄST I TEST produkt!"