HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Matkassar från Coop

tjänster uppdaterad 23:e September, 2020

Coops matkassar finns i flera olika utföranden för att passa de flesta. Alla recept har blivit provlagade i deras kök, och du kan välja om du vill hämta matkassarna i butik eller få dem hemkörda. 

För 2 eller 4 personer
Ingen bindningstid
Välj 3 eller 4 middagar

Vi frågar – Coop svarar

Vad får kunderna om de väljer er matkasse?

– I vår matkasse får kunderna snabblagade vardagsrecept (max 45 minuter) för att underlätta för hela familjen.

Hur tänker ni när ni väljer innehåll?

– En blandning av svenskt kött, MSC-märkt fisk och svensk kyckling, givetvis också med vegetariska rätter. Alla recept är näringsberäknade, vilket går att se på hemsidan vid beställning. Kassarna plockas på plats i butik eller körs med befintliga transporter. 

Varför ska kunderna välja just er matkasse?

– Vi erbjuder en stor variation på goda recept, och det är enkelt att beställa. Vi har heller aldrig frysta varor i kassen. Du kan välja själv om du vill hämta i butik eller, på de flesta orter i Sverige, få det hemkört. Recepten är framtagna av Coops provkök som hjälper dig att få inspiration i köket. Du kan själv välja hur du vill beställa matkassen enkelt i kassasteget på sajten – abonnemang eller enstaka veckor.

Övrig information om Coops matkassar

I Coops matkassar finns alltid färska produkter och köttet är från Sverige. Recepten är enkla att följa och du kan välja hemkörning eller att hämta kassarna i din närmsta Coop-butik. Alla recept finns med i pappersform i kassen, och du kan också ladda ner dem från Coops hemsida.

Här är Coops matkassar

Hur beställer jag mat från Coop?

Efter att du hittat den matkasse som stämmer bäst överens med dina önskemål kan du fylla i ditt postnummer för att se om/när matkassen levereras hem till dig. Sedan behöver du bara lägga till leverans- och betalningsinformation. 

Leveransavgift

Fraktkostnad ligger på 49 - 149 kronor beroende på leveransdag och leveransadress. Du får fri frakt om du handlar för över 2 000 kronor – gäller endast för privatpersoner. 

Leverans - tid och dag

Hemleverans sker måndag till fredag mellan klockan 06.00 till 22.00, och dessutom på lördagar och söndagar mellan 10.00 till 20.00. Vid beställning väljer du vilken tid du vill få matkassarna levererade. Viktigt att veta är att de inte lämnar maten utanför dörren, utan du måste alltså vara hemma vid den tiden du valt.

Betalning

Kort: Coop hanterar kortbetalningar online och du kan betala med kort anslutna till Visa, American Express eller MasterCard. Det går även att betala med Coop MedMera betalkort eller KF Inköpskort för företag. Kortet debiteras på leveransdagen. Av säkerhetsskäl tar de inte emot kontanter. 

Faktura: Coop erbjuder fakturering via Klarna för privatpersoner och IJ fakturaservice för företag.

Ändringar eller uppsägning av abonnemang

Du kan välja att köpa matkasse endast en gång eller starta ett abonnemang. Det finns ingen bindningstid och du kan göra uppehåll eller avsluta abonnemanget när du vill. Om du vill avsluta ditt abonnemang behöver du göra en avbokning senast tisdag veckan före leverans.

Frågor & svar

Hur fungerar det att köpa matkasse?

Kolla först igenom vilken inrikting av matkasse som du är intresserad av, tex Vegetariskt, Barnvänligt eller Laktosfritt. Sedan väljer du antal personer och hur många middagar du vill att din matkasse ska innehålla. Välj vilken dag som du vill få matkassen levererad och starta sedan en prova-på-period eller prenumeration av matkasse-tjänsten.

Vilka dagar levereras matkassarna?

Det varierar, men de vanligaste dagarna för leverans är Söndagar, Måndagar eller Tisdagar. Vilken dag det blir, brukar bero på vart du bor och ibland även vilken dag du själv vill ha leveransen av matkassarna.

Har matkassarna någon bindningstid?

Matkasse-leverantörerna som vi jämför hos oss på test.se har ingen bindningstid. Detta innebär att du när som helst kan ändra, pausa eller avsluta en prenumeration. Men tänk på att göra det i tid. De flesta butikerna har specifika regler för ett visst antal dagar innan som du kan göra ändringar i din prenumeration

Vilken matkasse är billigast för en barnfamilj?

Butiker som erbjuder speciellt inriktade barnvänliga matkassar är City Gross, Coop, Hello Fresh, Årstiderna, Middagsfrid, Simple Feast, Linas Matkasse, Ecoviva och Matkomfort. Några av de mest prisvärda barnvänliga matkassen just nu är Middagsfrid Barnkasse som erbjuder en prova-på-kasse till ett lågt pris. Därefter ligger City Gross Familjekasse och City Gross Vegetariska kasse.

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.