HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Matkassar från Ecoviva

tjänster uppdaterad 23:e September, 2020

I Ecovivas matkassar hittar du till 90 procent ekologiska/miljömärkta råvaror. Matkassarna levereras varje eller varannan vecka och innehåller alltid fyra middagar. 

Ekologiskt
Ingen bindningstid
Recept för 4 personer

Övrig information om Ecoviva

Ecoviva passar för dig som värnar om att välja ekologiska, miljösmarta rätter. Alla matkassar från Ecoviva innehåller en vegetarisk rätt, är näringsdeklarerade och fokus är alltid på svenska råvaror i säsong. Allt innehåll i matkassarna är anpassat så att det går åt – vilket bidrar till att minska matsvinnet. Bland matkassarna finns flera olika specialanpassade varianter för att det ska finnas någonting som passar för alla. Exempelvis finns det barnvänliga, glutenfria, laktosfria och vegetariska matkassar att välja på.

Här är Ecovivas matkassar

Hur beställer jag matkassar från Ecoviva?

Du börjar med att fylla i postnummer för att se om Ecoviva levererar matkassar hem till dig. Därefter fyller du i din mailadress och sedan kommer du vidare till nästa steg där du kan fylla i eventuell rabattkod eller presentkort. Nu är det dags att välja typ av matkasse och hur ofta du vill ha den levererad, till exempel varannan vecka. I detta steg kan du lägga till fyra kilo ekologisk frukt om du skulle vilja. I steget efter detta fyller du i personnummer, namn, portkod, eventuell beskrivning eller information till leveransen och ditt mobilnummer. Sedan är det dags att färdigställa beställningen, välja datum, godkänna och invänta leverans!

Ecoviva matkasse

Leveransavgift

Leveransen är gratis, det tillkommer inga extra kostnader.

Leverans – tid och dag

Matkassarna från Ecoviva levereras på söndag eftermiddag eller kväll. Vilken tid som leveransen kommer att ske meddelas via mail. Du får även ett sms med en spårbar länk där du kan se och följa din kommande leverans.

För varje transport ut till kunderna kompenserar Ecoviva sitt utsläpp med hjälp av U&We. På så sätt bidrar de till en hållbar livsmedelsproduktion hos bönder i Chiapas Mexiko.

Betalning

När du registrerar sig som kund hos Ecoviva registreras ditt betalkort och en krona på ditt konto reserveras. Det går också bra att ansöka om e-faktura eller autogiro om du hellre vill betala på det viset.

Ändringar eller uppsägning av abonnemang

Avbokning eller uppsägning måste göra senast klockan 06 tio dagar före planerad leverans. 

Städer som matkassen levereras till

Ecoviva finns på flera platser i Sverige, så som Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Trollhättan, Jönköping, Ulricehamn och delar av Skåne, Västkusten, Mälardalen. På hemsidan kan du enkelt fylla i ditt postnummer för att kolla om du kan få Ecovivas matkassar levererade hem. Ecoviva har under våren 2020 utökat sitt leveransområde i mellersta och södra Sverige, fyll i ditt postnummer för att se om Ecoviva levererar hem till dig.

Frågor & svar

Hur fungerar det att köpa matkasse?

Kolla först igenom vilken inrikting av matkasse som du är intresserad av, tex Vegetariskt, Barnvänligt eller Laktosfritt. Sedan väljer du antal personer och hur många middagar du vill att din matkasse ska innehålla. Välj vilken dag som du vill få matkassen levererad och starta sedan en prova-på-period eller prenumeration av matkasse-tjänsten.

Vilka dagar levereras matkassarna?

Det varierar, men de vanligaste dagarna för leverans är Söndagar, Måndagar eller Tisdagar. Vilken dag det blir, brukar bero på vart du bor och ibland även vilken dag du själv vill ha leveransen av matkassarna.

Har matkassarna någon bindningstid?

Matkasse-leverantörerna som vi jämför hos oss på test.se har ingen bindningstid. Detta innebär att du när som helst kan ändra, pausa eller avsluta en prenumeration. Men tänk på att göra det i tid. De flesta butikerna har specifika regler för ett visst antal dagar innan som du kan göra ändringar i din prenumeration

Vilken matkasse är billigast för en barnfamilj?

Butiker som erbjuder speciellt inriktade barnvänliga matkassar är City Gross, Coop, Hello Fresh, Årstiderna, Middagsfrid, Simple Feast, Linas Matkasse, Ecoviva och Matkomfort. Några av de mest prisvärda barnvänliga matkassen just nu är Middagsfrid Barnkasse som erbjuder en prova-på-kasse till ett lågt pris. Därefter ligger City Gross Familjekasse och City Gross Vegetariska kasse.

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.