HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Matkassar från Simple Feast

tjänster uppdaterad 23:e September, 2020

I matkassarna från Simple Feast hittar du renodlade vegetariska och veganska måltider. Alla matvaror är ekologiska och förpackningarna är hållbart producerade. Simple Feast har specialiserat sig på att det ska fort att laga maten – allt är förberett vilket gör att middagen ska kunna stå klar på tio minuter. 

Vegetariskt och Veganskt
Ingen bindningstid
Snabb mat på 10 min
Family Feast Vegetarisk
Välkända måltider för familjen Hållbar förpackning av växtfibrer Allt är ekologiskt
Personer
2
4
Middagar
3
400 kr rabatt på dina fyra första matkassar
999 kr
Fri frakt.
Beställ här
Family Feast Vegansk
Välkända måltider för familjen Hållbar förpackning av växtfibrer Allt är ekologiskt
Personer
2
4
Middagar
3
400 kr rabatt på dina fyra första matkassar
999 kr
Fri frakt.
Beställ här
Season Feast Vegansk
Inspirerande måltider Hållbar förpackning av växtfibrer Allt är ekologiskt
Personer
2
4
Middagar
3
400 kr rabatt på dina fyra första matkassar
999 kr
Fri frakt.
Beställ här
Season Feast Vegetarisk
Inspirerande måltider Hållbar förpackning av växtfibrer Allt är ekologiskt
Personer
2
4
Middagar
3
400 kr rabatt på dina fyra första matkassar
999 kr
Fri frakt.
Beställ här

Vi frågar – Simple Feast svarar

Vad får kunderna om de väljer er matkasse?
– Vegetarisk/vegansk mat som är god, mättande och bara tar cirka tio minuter att färdigställa. Vi gör det enkelt att äta hållbart, gott och vegetariskt.


Hur tänker ni när ni väljer innehållet i matkassarna?
– Hållbarhet är jätteviktigt för oss och vi väljer alla råvaror med omsorg. Alla råvaror är ekologiska, förpackningarna är hållbart producerade och går att återvinna. Vi använder ingen traditionell plast utan bara hållbart producerad plast som görs på till exempel sockerrör. Näringsinnehåll är jätteviktigt och vi är noga med att maten ska vara näringsmässigt fullvärdig och mättande.


Varför ska kunderna välja just er matkasse?
– För att maten är färdiglagad och bara tar cirka tio minuter att färdigställa. Alla råvaror är dessutom ekologiska vilket innebär att man som kund aktivt stödjer ett hållbart jordbruk. Och inte minst för att både jorden och vi människor mår bra av att vi äter mer växtbaserad mat.

Övrig information om Simple Feast

Det finns två inriktningar att välja mellan, Season Feast eller Family Feast. Du kan sedan välja om matkassen ska vara vegansk eller vegetarisk, samt hur många personer det ska räcka till. Allt är förberett i lådor och det enda du behöver göra för att färdigställa rätten är småfix som att hacka, blanda ihop och lägga upp. Matkassen beställs i abonnemangsform och innehåller tre middagar som du sätter samman i tre steg. 

Här är Simple Feasts matkassar 

  • Family Feast Vegetarisk: Ekologiska matvaror med enkla vegetariska recept som är utformade för att passa familjen.
  • Family Feast Vegansk: Här är allt ekologiskt och veganskt, och ska fungera för hela familjen.
  • Season Feast Vegetarisk: Ekologiska, vegetariska rätter.
  • Season Feast Vegansk: Ekologiska, veganska rätter. 
    Samtliga matkassar innehåller tre middagar, och du väljer själv hur många personer det ska räcka till. 

Hur beställer jag matkassar från Simple Feast?

Välj vilken matkasse som passar just dig och fyll sedan i ditt postnummer för att se om matkassen kan levereras till din adress. Därefter fyller du i namn, adress, mail, mobilnummer och om du har någon specifik information till den som levererar matkassen, exempelvis om du vill att hen ska ställa matkassen på någon speciell plats om du inte är hemma. Sedan är det bara att fylla i betaluppgifter och invänta din leverans!

Kan jag se menyn i förväg och byta ut middagar?

Det går tyvärr inte att byta ut några rätter men du kan se kommande veckas meny för att se om du gillar rätterna. Här hittar du även serveringstips, lista över ingredienserna och näringsinnehållet i recepten.

Leveransavgift

Leveransavgiften ligger på 59 kronor och gäller för alla matkassar.

Leveransdag

På söndagar kommer matkassarna från Simple Feast hem till dig.

Betalning

Om du startar ett abonnemang hos Simple Feast så gör du ditt köp genom en kortbetalning. Här fortsätter transaktionerna. Simple Feast godkänner Visa, MasterCard och JCB. 

Ändringar eller uppsägning av abonnemang

Abonnemanget går att pausa, ändra och avbryta i deras app: Simple Feast - Min Mat. Här loggar du in med samma uppgifter som du använde när du skapade ditt konto och startade abonnemanget. Eftersom Simple Feast inte har någon bindningstid, kan du säga upp abonnemanget när du vill. Notera dock att uppsägning måste ske senast klockan 10.00 torsdag före nästa leverans.

Städer som matkassen levereras till

I skrivande stund kan du som bor i Stockholm, Malmö, Göteborg och närliggande orter använda tjänsten. Gå in på simplefeast.com och fyll i ditt postnummer för att se om du kan få matkassen levererad hem till dig.

Frågor & svar

Hur fungerar det att köpa matkasse?

Kolla först igenom vilken inrikting av matkasse som du är intresserad av, tex Vegetariskt, Barnvänligt eller Laktosfritt. Sedan väljer du antal personer och hur många middagar du vill att din matkasse ska innehålla. Välj vilken dag som du vill få matkassen levererad och starta sedan en prova-på-period eller prenumeration av matkasse-tjänsten.

Vilka dagar levereras matkassarna?

Det varierar, men de vanligaste dagarna för leverans är Söndagar, Måndagar eller Tisdagar. Vilken dag det blir, brukar bero på vart du bor och ibland även vilken dag du själv vill ha leveransen av matkassarna.

Har matkassarna någon bindningstid?

Matkasse-leverantörerna som vi jämför hos oss på test.se har ingen bindningstid. Detta innebär att du när som helst kan ändra, pausa eller avsluta en prenumeration. Men tänk på att göra det i tid. De flesta butikerna har specifika regler för ett visst antal dagar innan som du kan göra ändringar i din prenumeration

Vilken matkasse är billigast för en barnfamilj?

Butiker som erbjuder speciellt inriktade barnvänliga matkassar är City Gross, Coop, Hello Fresh, Årstiderna, Middagsfrid, Simple Feast, Linas Matkasse, Ecoviva och Matkomfort. Några av de mest prisvärda barnvänliga matkassen just nu är Middagsfrid Barnkasse som erbjuder en prova-på-kasse till ett lågt pris. Därefter ligger City Gross Familjekasse och City Gross Vegetariska kasse.

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.