HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Glutenfria matkassar

tjänster uppdaterad 27:e Maj, 2020

Att vara intolerant mot vissa födoämnen ska inte stoppa dig från att köpa matkassar. Numera finns ett flertal glutenfria alternativ som gör att du som är intolerant eller helt enkelt valt bort gluten ur din kost kan njuta av goda, glutenfria matkassar. Flera av de glutenfria matkassarna är dessutom laktosfria , vilket gör att kassarna passar för ännu fler. 


Antal personer
alla
1
2
3
4
5+
Pris
Alla priser
Upp till 400 kr
Upp till 500 kr
Upp till 600 kr
Upp till 800 kr
Välj en eller flera inriktningar
Visa alla
Barnvänligt
Laktosfri
Glutenfri
Snabbt
Billigt
Premium
Standard
Ekologisk
Vegetarisk
Vegansk
Flexitarian
Pescetarian
Inspiration
ViktVäktarna
Hälsokasse
Filtrera på leverantörer
Alla leverantörer
Rensa filter

Filter
Visar 4 st matkassar av 67 st.
Glutenfria vegankassen
Gröna rätter utan gluten 45 minuters tillagningstid Säsongsbetonade grönsaker
Personer
1
2
Middagar
4
20% rabatt med kod ADSERVICE1
535 kr
Fri frakt.
Beställ här
Ekologisk vegetarisk gluten- och laktosfri matkasse
Vegetariskt gluten- och laktosfritt Säsongsbetonade råvaror 90% miljömärkt/ekologiskt
Personer
4
Middagar
4
200kr rabatt med koden valkommen200
869 kr
Fri frakt.
Beställ här
Ekologisk gluten- och laktosfri matkasse
Säsongsbetonade råvaror 90% miljömärkt/ekologiskt
Personer
4
Middagar
4
200kr rabatt med koden valkommen200
969 kr
Fri frakt.
Beställ här
Linas Barnkasse Glutenfri
Glutenfria enkla recept Smaker som barnen känner igen Lättlagat och smidigt
Personer
4
Middagar
5
200 kr rabatt på dina första två matkassar. Kod: NYKUNDSOMMAR20
1029 kr
Fri frakt.
Beställ här
Visa fler matkassar    

Vad är gluten?

Gluten är ett samlingsnamn för ett slags proteiner som finns naturligt i framför allt vete, men även i råg och korn. 

Vad är glutenintolerans?

Glutenintolerans, även kallad celiaki, innebär helt enkelt att man inte tål gluten. Om någon som har celiaki ändå äter gluten kommer tunntarmen att bli inflammerad vilket resulterar i att den inte kan ta upp näring. Det som händer är att tarmluddet, som tar upp näring från maten, försvinner på grund av inflammationen.

Symptom som kan uppstå om man fått i sig gluten som glutenintolerant är att man får problem med magen, att man blir väldigt trött och/eller går ner i vikt. Andra symptom är ledvärk, illamående och utslag i munnen. Om du upplever flera av symptomen och misstänker att du har celiaki bör du göra en utredning hos läkare, som då eventuellt kommer fram till att du behöver utesluta gluten ur din kost. Som glutenintolerant är även små mängder gluten skadligt för tarmen.

Om du funderar på att välja en matkasse när du har celiaki så ska du vara extra noga när du kontrollerar innehållet i matkassarna. Leverantörerna rekommenderar att du själv kollar innehållsförteckningarna innan du beställer matkassarna.

Vem kan äta glutenfritt?

Som glutenintolerant är en glutenfri kost ett självklart val. Men det finns även många som helt enkelt väljer att utesluta gluten ur sin kost även om de inte är intoleranta, då de upplever att det fungerar väl för deras hälsa. 

Vad innehåller en glutenfri matkasse?

En glutenfri matkasse innehåller vanliga råvaror och recept, men skillnaden är att alla produkter är glutenfria. Innehållet brukar vara det samma som i vanliga recept fast med ersättningsprodukter, till exempel glutenfri pasta, mjöl och ris. Precis som andra matkassar i vår jämförelse är målsättningen att bidra till en varierande kost med högt näringsvärde. 

Vilka glutenfria matkassar finns det?

Årstiderna har en glutenfri matkasse, som dessutom är ekologisk och vegansk. I Ecovivas sortiment finns två glutenfria matkassar; Ekologisk vegetarisk gluten- och laktosfri matkasse och Ekologisk gluten- och laktosfri matkasse. Även Linas matkasse erbjuder en glutenfri variant, här har man valt att även göra matkassen barnvänlig. 

Vilken är den billigaste glutenfria matkassen?

När det gäller de glutenfria matkassarna har vissa av leverantörerna valt att skapa matkassar med ett fast antal portioner i. Den glutenfria vegankassen från Årstiderna är den enda som går att köpa till en eller två personer, och därmed självklart billigast i den kategorin. Vill man istället har fyra middagar för fyra personer så kommer man billigast undan med Ecovivas Ekologiska, vegetariska, gluten- och laktosfria matkasse. Tänk dock på att rabattkoder och andra erbjudanden kan påverka vilken matkasse som är billigast just nu!

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.