HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Veganska matkassar

tjänster uppdaterad 23:e September, 2020

Att välja en vegansk kost i vardagen är inte speciellt svårt, eftersom det numera till och med finns färdiga matkassar med denna inriktning. I vår jämförelse finns fyra veganska matkassar att välja mellan, som levereras av Årstiderna och Simple Feast.


Antal personer
alla
1
2
3
4
5+
Pris
Alla priser
Upp till 400 kr
Upp till 500 kr
Upp till 600 kr
Upp till 800 kr
Välj en eller flera inriktningar
Visa alla
Barnvänligt
Laktosfri
Glutenfri
Snabbt
Billigt
Premium
Standard
Ekologisk
Vegetarisk
Vegansk
Flexitarian
Pescetarian
Inspiration
ViktVäktarna
Hälsokasse
Filtrera på leverantörer
Alla leverantörer
Rensa filter

Filter
Visar 2 st matkassar av 67 st.
Family Feast Vegansk
Välkända måltider för familjen Hållbar förpackning av växtfibrer Allt är ekologiskt
Personer
2
4
Middagar
3
400 kr rabatt på dina fyra första matkassar
999 kr
Fri frakt.
Beställ här
Season Feast Vegansk
Inspirerande måltider Hållbar förpackning av växtfibrer Allt är ekologiskt
Personer
2
4
Middagar
3
400 kr rabatt på dina fyra första matkassar
999 kr
Fri frakt.
Beställ här
Visa fler matkassar    

Vilka veganska matkassar finns det?

I vår jämförelse finns veganska matkassar från Årstiderna och från Simple Feast, som erbjuder två olika matkassar var. Såväl Årstiderna som Simple Feast har fokus på att bidra med hållbara, smakrika och gröna rätter som ska göra det enkelt att välja en vegansk kosthållning till vardags. Billigast i jämförelsen är Veganska matkassen från Årstiderna. 

De veganska matkassarna i vår jämförelse är utformade för att skapa en hälsosam och näringsrik vegansk kosthållnng. Liksom bland de mer traditionella matkassarna finns här flera olika varianter för att du ska ha möjlighet att välja en matkasse som stämmer överens med just dina önskemål. 

Veganska matkassar för familjen

De flesta matkassarna fungerar för familjer, men tillverkarna går ändå ofta ut med speciellt anpassade matkassar för just barnfamiljer. När det gäller veganska matkassar är Family Feast Vegansk från Simple Feast en speciellt anpassad vegansk matkasse för familjen, med näringsrika, välkända recept. Exempel på maträtter är lasagne, grytor, pizza, hamburgare, stroganoff med mera. Den enda skillnaden mot innehållet i de mer traditionella matkassarna är att allt i rätterna är växtbaserat. 

Ekologiska, veganska matkassar

De veganska matkassarna i denna jämförelse är helt ekologiska, vilket innebär att du väljer matkassar som är bra både för dig och för miljön, med minimal klimatpåverkan. Maträtterna innehåller inga onödiga tillsatser eller konserveringsmedel. 

Vegansk, glutenfri matkasse 

Om du är allergisk mot eller väljer bort gluten och vill äta veganskt så finns det en vegansk matkasse för dig. Vi rekommenderar den Glutenfria Vegankassen från Årstiderna. Den innehåller goda recept med säsongsbetonade grönsaker, spännande kryddor, baljväxter, ris, nötter med mera. Den är glutenfri och dessutom 100 procent ekologisk. Årstiderna påpekar dock att om du är glutenintolerant bör du läsa igenom innehållsförteckningen på torrvarorna, till exempel bönor och ris, för att vara säker på att de är helt fria från gluten. 

Viktiga livsmedel för dig som äter veganskt

  • Baljväxter i form av till exempel bönor, linser, tofu- eller andra sojaprodukter ger ett bra tillskott av bland annat protein, järn och andra mineraler/näringsämnen. Just protein är viktigt att tänka på att få in i sin kost som vegan, ofta fungerar sojaprodukter bra som ersättning.
  • Fullkornsprodukter är också viktigt, som exempelvis olika typer av fullkornsmjöl, -pasta och gryner.
  • Grönsaker och rotfrukter är kolhydratfyllda och nyttiga att få med i kosten.
  • Rapsolja eller matfett som är baserat på rapsolja.
  • Berikade vegetabiliska drycker baserade på exempelvis havre eller soja kan vara bra att lägga till i sin kost, framför allt för barn.
  • Frukt och bär.
  • Även olika kosttillskott kan vara aktuella, prata med en expert om du är osäker på vad du och/eller din familj behöver.

Om du vill växla mellan vegansk och vegetarisk kost så finns det flera matkasseleverantörer som erbjuder vegetariska matkassar.

Frågor & svar

Hur fungerar det att köpa matkasse?

Kolla först igenom vilken inrikting av matkasse som du är intresserad av, tex Vegetariskt, Barnvänligt eller Laktosfritt. Sedan väljer du antal personer och hur många middagar du vill att din matkasse ska innehålla. Välj vilken dag som du vill få matkassen levererad och starta sedan en prova-på-period eller prenumeration av matkasse-tjänsten.

Vilka dagar levereras matkassarna?

Det varierar, men de vanligaste dagarna för leverans är Söndagar, Måndagar eller Tisdagar. Vilken dag det blir, brukar bero på vart du bor och ibland även vilken dag du själv vill ha leveransen av matkassarna.

Har matkassarna någon bindningstid?

Matkasse-leverantörerna som vi jämför hos oss på test.se har ingen bindningstid. Detta innebär att du när som helst kan ändra, pausa eller avsluta en prenumeration. Men tänk på att göra det i tid. De flesta butikerna har specifika regler för ett visst antal dagar innan som du kan göra ändringar i din prenumeration

Vilken matkasse är billigast för en barnfamilj?

Butiker som erbjuder speciellt inriktade barnvänliga matkassar är City Gross, Coop, Hello Fresh, Årstiderna, Middagsfrid, Simple Feast, Linas Matkasse, Ecoviva och Matkomfort. Några av de mest prisvärda barnvänliga matkassen just nu är Middagsfrid Barnkasse som erbjuder en prova-på-kasse till ett lågt pris. Därefter ligger City Gross Familjekasse och City Gross Vegetariska kasse.

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.