HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Flexitariska matkassar

tjänster uppdaterad 23:e September, 2020

Om du vill testa på en flexitarisk kosthållning – alltså har som målsättning att äta mindre eller inget kött – kan det vara dags att testa en flexitarisk matkasse. I vår jämförelse finns flera olika varianter att välja mellan.


Antal personer
alla
1
2
3
4
5+
Pris
Alla priser
Upp till 400 kr
Upp till 500 kr
Upp till 600 kr
Upp till 800 kr
Välj en eller flera inriktningar
Visa alla
Barnvänligt
Laktosfri
Glutenfri
Snabbt
Billigt
Premium
Standard
Ekologisk
Vegetarisk
Vegansk
Flexitarian
Pescetarian
Inspiration
ViktVäktarna
Hälsokasse
Filtrera på leverantörer
Alla leverantörer
Rensa filter

Filter
Visar 5 st matkassar av 67 st.
Originalkassen 3 för 4
Passar många Populärast Stor receptvariation
Personer
4
Middagar
3
Prova-på-pris
525 kr
Ord. 725 kr , fri frakt
Beställ här
Vegokassen
50% EKO Klimatvänligt Lakto-ovo-vegetarisk
Personer
4
Middagar
3
Prova-på-pris
525 kr
Ord. 675 kr , fri frakt
Beställ här
Klassisk matkasse *Bästsäljare
Kombinera kött, fisk och vego Skräddarsy din egen kasse Håll koll på veckomenyn i appen
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
Spara upp till 925 kr på dina första 4 matkassar!
557 kr
Ord. 796 kr , frakt 29 kr
Beställ här
Season Feast Vegetarisk
Inspirerande måltider Hållbar förpackning av växtfibrer Allt är ekologiskt
Personer
2
4
Middagar
3
400 kr rabatt på dina fyra första matkassar
999 kr
Fri frakt.
Beställ här
Familjefavoriter
Barnvänligt, snabbt, enkelt Enkla smaker Alltid våra egna såser
Personer
4
8
Middagar
4
150 kr rabatt på dina fyra första matkassar Kod:matk21
1170 kr
Fri frakt.
Beställ här
Visa fler matkassar    

Vad är flexitarianism?

Som flexitarian har man som målsättning att hålla sig ifrån att äta kött – i olika stor utsträckning. Ofta kan det ske stegvis, vissa kanske först väljer att hoppa över att äta kött en dag i veckan, för att sedan gå över till två eller tre dagar. Andra väljer direkt att ta steget närmare mot att bli vegetarian och äter i huvudsak en vegetarisk kost där kött bara är ett inslag någon gång ibland. Som flexitarian är det också vanligt att välja råvaror som är ekologiska och omsorgsfullt producerade.

Vilka flexitariska matkassar finns det?

Fem av leverantörerna i vår jämförelse erbjuder matkassar som de har valt att kategorisera som flexitariska. Fokus i flera av matkassarna ligger på ett mestadels grönt innehåll i kombination med kyckling och fisk. Som flexitarian kan du välja på följande matkassar:

Som flexitarian är det inte ovanligt att ha som målsättning att successivt gå över till en helt vegetarisk kost. I så fall kan en idé vara att testa en vegetarisk matkasse, eller kanske till och med en vegansk

Vilken är den billigaste flexitariska matkassen?

Den billigaste flexitariska matkassen i vår jämförelse är Flexitariankassen med fyra middagar för fyra personer från Middagsfrid.
 

Såhär funkar det att köpa matkasse

Hur gör jag?

Börja med att gå igenom vilka krav som du har på matkassen, och om du är intresserad av någon särskild inriktning. Jämför matkassarna från de olika leverantörerna och välj om du har några speciella önskemål, till exempel barnvänligt, glutenfritt eller vegetariskt. Därefter väljer du hur många personer ni är och antalet middagar som matkassen ska innehålla. Det vanligaste är mellan tre och fem middagar, men det varierar hos de olika leverantörerna. Sedan går du vidare till den specifika butiken som du har valt och genomför en beställning. Ingen av matkassarna i vår jämförelse har bindningstid, därför kan du enkelt testa en vecka och se om du gillar konceptet.

Kan alla matkassar levereras hem till mig?

För att ta reda på om du kan få matkassarna levererade hem till dig får du i de flesta fall fylla i ditt postnummer hos de olika leverantörerna. Olika leverantörer har olika begränsningar när det gäller vilka städer de kör ut i och vilka dagar de levererar. Alla matkassar går att få levererade hem direkt, och vissa leverantörer erbjuder även möjligheten att hämta ut matkassarna i butik.

Varför köpa färdiga matkassar?

Det finns flera fördelar med att beställa en färdig matkasse. I stället för att själv behöva planera veckans mat, handla och lägga tid på förberedelser får du hemleverans av en matkasse där allt redan är klart. Matkassarna är utformade för att bidra till en varierad och näringsriktig kost, och ger dig chansen att bli inspirerad och våga prova på nya rätter. Dessutom har de som syfte att minska matsvinnet vilket ger en positiv inverkan på miljön. 

Frågor & svar

Hur fungerar det att köpa matkasse?

Kolla först igenom vilken inrikting av matkasse som du är intresserad av, tex Vegetariskt, Barnvänligt eller Laktosfritt. Sedan väljer du antal personer och hur många middagar du vill att din matkasse ska innehålla. Välj vilken dag som du vill få matkassen levererad och starta sedan en prova-på-period eller prenumeration av matkasse-tjänsten.

Vilka dagar levereras matkassarna?

Det varierar, men de vanligaste dagarna för leverans är Söndagar, Måndagar eller Tisdagar. Vilken dag det blir, brukar bero på vart du bor och ibland även vilken dag du själv vill ha leveransen av matkassarna.

Har matkassarna någon bindningstid?

Matkasse-leverantörerna som vi jämför hos oss på test.se har ingen bindningstid. Detta innebär att du när som helst kan ändra, pausa eller avsluta en prenumeration. Men tänk på att göra det i tid. De flesta butikerna har specifika regler för ett visst antal dagar innan som du kan göra ändringar i din prenumeration

Vilken matkasse är billigast för en barnfamilj?

Butiker som erbjuder speciellt inriktade barnvänliga matkassar är City Gross, Coop, Hello Fresh, Årstiderna, Middagsfrid, Simple Feast, Linas Matkasse, Ecoviva och Matkomfort. Några av de mest prisvärda barnvänliga matkassen just nu är Middagsfrid Barnkasse som erbjuder en prova-på-kasse till ett lågt pris. Därefter ligger City Gross Familjekasse och City Gross Vegetariska kasse.

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.