HANDLA SMART
HANDLA TESTVINNARE
Vi sammanställer experttester för att hitta den bästa produkten just för Dig!

Pescetariska matkassar

tjänster uppdaterad 23:e September, 2020

De pescetariska matkassarna är ett bra val för dig som inte vill äta kött eller fågel, utan vill hålla dig till vegetarisk kost samt fisk och skaldjur. 


Antal personer
alla
1
2
3
4
5+
Pris
Alla priser
Upp till 400 kr
Upp till 500 kr
Upp till 600 kr
Upp till 800 kr
Välj en eller flera inriktningar
Visa alla
Barnvänligt
Laktosfri
Glutenfri
Snabbt
Billigt
Premium
Standard
Ekologisk
Vegetarisk
Vegansk
Flexitarian
Pescetarian
Inspiration
ViktVäktarna
Hälsokasse
Filtrera på leverantörer
Alla leverantörer
Rensa filter

Filter
Visar 5 st matkassar av 67 st.
Originalkassen 3 för 4
Passar många Populärast Stor receptvariation
Personer
4
Middagar
3
Prova-på-pris
525 kr
Ord. 725 kr , fri frakt
Beställ här
Vegokassen
50% EKO Klimatvänligt Lakto-ovo-vegetarisk
Personer
4
Middagar
3
Prova-på-pris
525 kr
Ord. 675 kr , fri frakt
Beställ här
Klassisk matkasse *Bästsäljare
Kombinera kött, fisk och vego Skräddarsy din egen kasse Håll koll på veckomenyn i appen
Personer
2
4
Middagar
3
4
5
Spara upp till 925 kr på dina första 4 matkassar!
557 kr
Ord. 796 kr , frakt 29 kr
Beställ här
Season Feast Vegetarisk
Inspirerande måltider Hållbar förpackning av växtfibrer Allt är ekologiskt
Personer
2
4
Middagar
3
400 kr rabatt på dina fyra första matkassar
999 kr
Fri frakt.
Beställ här
Familjefavoriter
Barnvänligt, snabbt, enkelt Enkla smaker Alltid våra egna såser
Personer
4
8
Middagar
4
150 kr rabatt på dina fyra första matkassar Kod:matk21
1170 kr
Fri frakt.
Beställ här
Visa fler matkassar    

Vad är pescetarianism?

Det finns många olika anledningar till att välja vegetarisk, pescetarisk eller annan specialkost. Bland annat kan det vara av miljöskäl, hälsoskäl, religiösa anledningar eller att man helt enkelt föredrar en viss typ av smaker. Om man är pescetarian äter man inte kött och fågel, utan istället mycket grönsaker, fisk och skaldjur. Många äter även ägg och mjölkprodukter. För många kan steget till att bli vegetarian eller vegan vara ett ganska stort kliv. Därför kan pescetarisk kost vara en bra kosthållning att välja under en övergångsperiod. Genom att äta en pescetarisk kost får du även exempelvis i dig mer D-vitamin och omega 3-fettsyror än i en ren vegetarisk kosthållning. 

Vilka pescetariska matkassar finns det?

I nuläget finns det bara en matkasse i vår jämförelse som är uttalat pescetarisk, och det är Pescetariska Matkassen från Årstiderna. I denna matkasse får du en dag av tre en fiskrätt, som har torskfisk eller plattfisk som grund. De andra dagarna får du vegetariska maträtter med en stor mängd grönsaker. I receptsamlingen från Årstiderna anges recepten i en viss ordning som är viktig att följa. Detta för att råvarorna har olika lång hållbarhetstid, och även tillagnings- och förberedelsetid. Om man sedan vill ta steget från pescetarisk till vegetarisk kost så finns det en rad matkassar att välja bland. 

Såhär funkar det att köpa matkasse

Hur gör jag?

Börja med att gå igenom vilka krav som du har på matkassen, och om du är intresserad av någon särskild inriktning. Jämför matkassarna från de olika leverantörerna och välj om du har några speciella önskemål, till exempel barnvänligtglutenfritt eller vegetariskt. Därefter väljer du hur många personer ni är och antalet middagar som matkassen ska innehålla. Det vanligaste är mellan tre och fem middagar, men det varierar hos de olika leverantörerna. Sedan går du vidare till den specifika butiken som du har valt och genomför en beställning. Ingen av matkassarna i vår jämförelse har bindningstid, därför kan du enkelt testa en vecka och se om du gillar konceptet.

Kan alla matkassar levereras hem till mig?

För att ta reda på om du kan få matkassarna levererade hem till dig får du i de flesta fall fylla i ditt postnummer hos de olika leverantörerna. Olika leverantörer har olika begränsningar när det gäller vilka städer de kör ut i och vilka dagar de levererar. Alla matkassar går att få levererade hem direkt, och vissa leverantörer erbjuder även möjligheten att hämta ut matkassarna i butik.

Varför köpa färdiga matkassar?

Det finns flera fördelar med att beställa en färdig matkasse. I stället för att själv behöva planera veckans mat, handla och lägga tid på förberedelser får du hemleverans av en matkasse där allt redan är klart. Matkassarna är utformade för att bidra till en varierad och näringsriktig kost, och ger dig chansen att bli inspirerad och våga prova på nya rätter. Dessutom har de som syfte att minska matsvinnet vilket ger en positiv inverkan på miljön. 

Frågor & svar

Hur fungerar det att köpa matkasse?

Kolla först igenom vilken inrikting av matkasse som du är intresserad av, tex Vegetariskt, Barnvänligt eller Laktosfritt. Sedan väljer du antal personer och hur många middagar du vill att din matkasse ska innehålla. Välj vilken dag som du vill få matkassen levererad och starta sedan en prova-på-period eller prenumeration av matkasse-tjänsten.

Vilka dagar levereras matkassarna?

Det varierar, men de vanligaste dagarna för leverans är Söndagar, Måndagar eller Tisdagar. Vilken dag det blir, brukar bero på vart du bor och ibland även vilken dag du själv vill ha leveransen av matkassarna.

Har matkassarna någon bindningstid?

Matkasse-leverantörerna som vi jämför hos oss på test.se har ingen bindningstid. Detta innebär att du när som helst kan ändra, pausa eller avsluta en prenumeration. Men tänk på att göra det i tid. De flesta butikerna har specifika regler för ett visst antal dagar innan som du kan göra ändringar i din prenumeration

Vilken matkasse är billigast för en barnfamilj?

Butiker som erbjuder speciellt inriktade barnvänliga matkassar är City Gross, Coop, Hello Fresh, Årstiderna, Middagsfrid, Simple Feast, Linas Matkasse, Ecoviva och Matkomfort. Några av de mest prisvärda barnvänliga matkassen just nu är Middagsfrid Barnkasse som erbjuder en prova-på-kasse till ett lågt pris. Därefter ligger City Gross Familjekasse och City Gross Vegetariska kasse.

VILKEN BÄST I TEST VINNARE ÄR EGENTLIGEN BÄST?

Hos test.se får du svaret - helt gratis!

Vi samlar produkttester från seriösa aktörer i magasin, på TV och på nätet, och presenterar deras topp 3. Därefter analyserar vi de sammanslagna resultaten och kan på så sätt utse de ultimata testvinnarna inom alla produktkategorier! Här hos oss får du med andra ord ta del av produkternas crème de la crème, och kan på så sätt göra smarta val i alla dina inköp.